2024.04.16, Kedd

Felavatták Kozármisleny korszerűsített futballstadionját

MTI, kozbeszerzes.hu

2017.04.03. 09:46

Az elkészült stadion kétezer ember befogadására alkalmas. A városban további sportfejlesztéseket terveznek, például uszoda is épülhet.

Átadták vasárnap a kozármislenyi futballstadiont, melyet a sellyei székhelyű O és R Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. újított fel. A feladathoz 440 millió forintos támogatással járult hozzá a kormányzat. A beruházás keretében egy 105x68 méteres centerpályát, 600 székkel ellátott, teljesen fedett lelátót és nettó 500 négyzetméter alapterületű, többszintes kiszolgáló-épületet alakítottak ki.

A kétezer ember befogadására alkalmas, a Magyar Labdarúgó Szövetség besorolása szerint E kategóriás létesítmény átadásakor Bíró Károly polgármester azt mondta, „viszonylag rövid idő alatt készült el ez a nagyon emberi léptékű, kisvárosias, túlzásoktól mentes” létesítmény. A jövőben a város kézilabdacsarnokának fejlesztését és uszoda építését is tervezik.

A HR-Rent Kozármisleny (kékben) és a Dorog játékosai a felújított futballstadion avatása után játszott mérkőzésen április 2-án. (fotó: MTI)

Feleki Attila, a Kozármisleny Futball Club elnöke közölte, hogy a baranyai város az egy főre jutó sportolók számát tekintve az ország élmezőnyéhez tartozik, és a tendenciát nem lehet fenntartani megfelelő infrastruktúra nélkül. A felújított stadion első mérkőzésén a házigazda Kozármisleny a Dorogot fogadta NB II-es bajnokin.

építőipari cégeksportberuházásokAktuálisKozármisleny