2022.01.23, Vasárnap

Helyi hírek

Az alvajáró című alkotás lesz a Pannon Filharmonikusok idei pécsi operabemutatója

2020.02.03

A darab különlegessége a páratlan feszültséggel és "akrobataelemekkel" kivitelezett alvajáró-jelenet, amely jól ábrázolja a tudatalatti jelenségeket.

Honvédelmi Sportközpont épül Szigetváron

2020.01.08

A létesítmény szabadidős események, közösségi programok megtartására, valamint a sportlövészet és küzdősportok számára is alkalmassá válik.

Hamarosan elkészül a Pécsi Tudományegyetem megújult gyógyszerészeti épülete

2019.12.18

A B Build már a Rókus utcai építkezés végéhez közelít, a felújított gyógyszerészeti központot hamarosan birtokba veszik a hallgatók.

Jövőre elkezdődhet a komlói börtön építése

2019.12.17

Az eredeti terveknek megfelelően ötszáz férőhelyes épület és a kapcsolódó kiegészítő infrastruktúra épülhet meg.

Női kosárlabda NB I - Esélyt sem adott a Pécsnek a DVTK

2019.12.16

A Diósgyőr simán, 32 ponttal győzött a PEAC-Pécs otthonában a női kosárlabda NB I vasárnapi mérkőzésén.

Női kosárlabda EK - Miskolci siker a magyar párharcban

2019.11.09

A Pécs hazai pályán 17 ponttal kikapott a DVTK együttesétől csütörtökön a női kosárlabda Európa Kupa negyedik fordulójában.

PTE: elindult az európai felsőoktatás megújítását célzó nemzetközi együttműködés

2019.11.08

Az Európai Bizottság hivatalosan is elindította az Európai Egyetemek Szövetsége (EUA) elnevezésű új programját, hogy átjárhatóbb, globális értelemben is versenyképesebb felsőoktatási tér jöjjön létre Európa-szerte - közölte az egyik konzorciumban részt vevő Pécsi Tudományegyetem (PTE) pénteken az MTI-vel.

Az M60-as mindkét oldalán új területeket nyer Pécs ipari parkja

2019.10.26

A B Build & Trade Kft. új utakkal, parkolókkal és közel teljes közművesítéssel teremti meg az alapokat a folyamatosan érkező gyárberuházások számára.

Szigetvár: 7 kilométernyi kerékpárút épül, a Tesco-t is könnyebb lesz elérni

2019.10.25

Elsődleges közlekedési eszközzé akarják tenni a biciklit a városban.

Megyei tűzoltók is elimerésben részesültek nemzeti ünnepünk alkalmából

2019.10.24

Tegnap tartották a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon a 1956. évi forradalom és szabadságharc kezdetének hatvanharmadik, valamint a köztársaság kikiáltásának harmincadik évfordulója alkalmából rendezett ünnepséget, amelyen elismerések átadására is sor került.

Zöldmezős beruházással épül elektromotor gyár Pécsen

2019.10.02

A közel 18 milliárd forintos beruházással teremt 200 új munkahelyet Baranyában a német óriásvállalat.

Nem fogunk ráismerni az új pécsi Ifjúsági Házra

2019.09.18

Kicserélik a szigetelést, irodahelyiségeket és éttermet alakítanak ki, valamint egy szinttel bővítik a leromlott Ifjúsági épületet.

Menetzászlót kapott a baranyai zászlóalj

2019.09.17

A honvédelmi miniszter és a kormánymegbízott jelenlétében vette át a Baranya Megyei Önkormányzat által adományozott menetzászlót a 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 52. Oszlányi Kornél Területvédelmi Zászlóalja szeptember 12-én, a honvédelmi napon Pécs főterén.

Animációs alkotás nyerte a Hét Domb Filmfesztivál fődíját

2019.09.16

Az M. Tóth Géza rendezte Matches című animáció nyerte el a fődíjat és az azzal járó egymillió forintot a III. Hét Domb Filmfesztiválon - tájékoztatták a Baranya megyei Komlón tartott egyhetes rendezvény szervezői vasárnap az MTI-t.

Új sportcsarnokkal gazdagodott a pécsi kosárlabdaélet

2019.08.28

A mintegy félezer utánpótlásjátékos mellett az iskolásokat és a versenysportot is kiszolgálja a B Build and Trade Kft. által kivitelezett létesítmény.

A cél vezérel: Pécstől Budapestig tett hozzá Magyarország épüléséhez a B Build

2020.01.31

Pécsen többek között állatkert, egyetemi épület és sportközpont, Budapesten egészségügyi központ, a Dunántúlon pedig gyár is viseli Benik Balázs cégének, a B Build & Trade Kft.-nek a keze nyomát. A családi építőipari hagyományt és a versenyszellemet tovább vivő korábbi háromszoros ralibajnok mindeközben már ökovárosrész építkezésébe is belekezd a fővárosban.

Michelisz sporttörténelmi sikere a térképre helyezte Himesházát

2019.12.18

Michelisz Norbert már tíz éve a szűlőfaluja díszpolgára, de további meglepetéssel szeretnék elismerni az autóversenyző páratlan teljesítményét.

Példaértékű tettet hajtott végre ez a 200 egyetemista

2019.12.17

A diákok mellé szegődő egyetemista mentorok feladata, hogy megmutassák a diákoknak a településen túli világ lehetőségeit, például a szakképző intézményeket, a középiskolákat, a különféle munkahelyeket, hogy lássák, hányféle foglalkozásból és mennyi jövőből választhatnak.

Nehéz sorsú baranyai gyerekek karácsonyát tették szebbé

2019.12.16

A Baranya Megyei Kormányhivatalban évek óta nagy hagyományai vannak annak, hogy a munkatársak az adventi időszakban különböző jótékonysági akcióhoz csatlakoznak. Az elmúlt években cipősdobozokat gyűjtöttek, az idén viszont egy új, saját kezdeményezést indítottak útjára a munkatársak körében. A kollégák ahhoz járulhattak hozzá, hogy a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat által működtetett nevelőszülői hálózat családjainál gondozott, nehéz sorsú gyerekek részt vehessenek egy igazi adventi filmvetítésen.

Újabb útfelújítási hullám indult országszerte: ez a 39 pálya kerül sorra

2019.12.02

A korszerűsítések mellett új körforgalmak és kerékpárutak is épülnek: többek között Eger és az egerszalóki hőforrás között is biciklis útvonalat alakítanak ki.

A PTE tervezőgrafikus-hallgatója készítette az egyik legjobb Bogyólé címkét

2019.11.08

A 15. Bogyólé címketervező pályázatának legjobb alkotásait mutatja be az a kiállítás, amely péntektől látható Budapesten, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Barcsay termében a 12. Graphifest keretében.

Huszárnap Szalatnakon

2019.11.07

Hagyományőrző huszárnapot rendeznek a hétvégén Szalatnakon.

Megújul a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum

2019.10.25

A múzeumot évente több mint 11 ezer látogató keresi fel, nem csak Magyarországról, hanem a világ minden tájáról.

Mindenes vizsla vizsga Baranyában - Összefoglaló

2019.10.24

Mindenes vizsla vizsga, őszi tenyészvizsga Baranyában, az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás jegyében.

Élménymedencével folytatódik a harkányi gyógyfürdő fejlesztése

2019.10.10

Csúszdák, sodrófolyosó és buzgárok várják majd a baranyai városban a családokat.

Közel kétmilliárd forintból épített gyártó- és raktárcsarnokot a pécsi Honsa Kft.

2019.09.18

Átadták a német tulajdonú Honsa Kft. közel kétmilliárd forintos beruházással megépült új gyártó- és raktárcsarnokát kedden Pécsett.

Megszünteti a PET-palackos italok beszerzését a Pécsi Tudományegyetem

2019.09.17

A magyarországi felsőoktatási intézmények között elsőként úgy döntött, hogy október 1-jétől a PET-palackos víz és üdítő helyett újrahasznosítható, üveges kiszerelésű termékeket vásárol a rendezvényekre.

Kulturális örökség napjai - Könyvtárlátogatás, világörökségi programok Pécsen

2019.09.16

Pécsen a világörökségi helyszíneken török kori séta, zenével és színjátékkal kísért temetési menet és flashmob is lesz, emellett könyvtárlátogatásra, levéltári sétára és kiállításra várják a látogatókat a kulturális örökség napjain, szeptember 21-én és 22-én.

Közel ezer település mezőgazdasági útjait fejleszti egy program

2019.09.12

Hajdúnánáson tíz agrárvállalkozás munkáját teszi könnyebbé a most átadott bekötő út.

Török zenekar jön közös baráti koncertre Szigetvárba

2019.08.25

Augusztus 22 - 26-ig a Szigetvári Zrínyi Miklós Fúvószenekar, a Szigetvári Fúvósokért Alapítvány és Szigetvár Város Önkormányzatának vendégeként városunkban tartózkodik az Edirnei Városi Fúvószenekar Törökországból. A két fúvószenekar közös hangversenye 2019. augusztus 24-én, szombaton 17 órakor kezdődik a Zrínyi téren, rossz idő esetén a Vigadóban. Mindenkit sok szeretettel várunk!