2019.09.22, Vasárnap

Aktuális

Vasárnap kezdődik a házasság hete

2018.02.08

Vasárnap kezdődik a házasság hete; országszerte és a határon túl több mint 300 programmal irányítják rá a figyelmet a házasság, a család fontosságára - közölték a szervezők a rendezvény csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Szolgáltató Kormányhivatali Modell valósul meg Baranyában is

2018.02.08

A Modell bevezetése fontos lépés az átláthatóbb, strukturáltabb, ügyfélbarát közigazgatás megteremtése felé.

Ismét magyar rendőrök segítik a macedón és a szerb határ védelmét

2018.02.07

Ismét magyar rendőrök utaznak Macedóniába és Szerbiába, hogy segítsék a macedón-görög, illetve a szerb-bolgár határ védelmét - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szerdán a kontingens búcsúztatásáról beszámolva a honlapján.

Digitális jólét program: az internetes gyermekvédelem közös ügy és felelősség

2018.02.07

Az a cél, hogy egyre hangsúlyosabban érvényesüljenek az internethasználat napi gyakorlatában a gyermekek védelmét szolgáló szabályok és intézkedések, ugyanis az internetes gyermekvédelem közös ügy és felelősség - írta a Digitális jólét program titkársága közleményében.

A biztonságos internethasználatra hívja fel a figyelmet az ORFK

2018.02.06

Az internet a mindennapok része. Használatával könnyebbé, egyszerűbbé tehetjük életünket. A virtuális tér azonban valós veszélyeket is jelent.

Ösztöndíjasok a Baranya Megyei Kormányhivatalban

2018.02.05

A Területi Közigazgatási Ösztöndíjprogramnak köszönhetően 2018. február 1-jétől három, a közigazgatás iránt érdeklődő fiatal kap szakmai gyakorlati lehetőséget a Baranya Megyei Kormányhivatal különböző szakterületein.

A Foss biotechnológiai cég beruházásával 88 új munkahelyet teremt Pécsett

2018.02.05

Kétmilliárd forintos beruházással kutatási és fejlesztési központot hoz létre a dán székhelyű Foss biotechnológiai vállalat Pécsett, ahol egy kétezer négyzetméteres épületben 88 magasan kvalifikált munkavállaló foglalkoztatását tervezik - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Megnyitott a pécsi sípálya

2018.02.04

Vasárnaptól várják a síelőket a pécsi sípályán - közölte a pálya fenntartója, a PVSK síszakosztálya az MTI-vel.

Év elején több tízezren elfelejtik igénybe venni a családi kedvezményt

2018.02.03

Az év első hónapjaiban több tízezren elfelejtik igénybe venni a családi kedvezményt; érdemes minél korábban leadni az adóelőleg-nyilatkozatot a munkáltatónál, mert a kifizető csak így tudja a fizetést a kedvezmény összegével megnövelten utalni.

Benyújtotta a dunai limes világörökségi pályázatát Magyarország három másik országgal együtt

2018.02.02

A Római Birodalom egykori határainak, a dunai limes világörökségi helyszínné nyilvánítására Magyarország - Szlovákiával, Ausztriával és Németországgal közösen - benyújtotta a nevezését az UNESCÓ-hoz, jelentette be Latorcai Csaba.

Újabb bababarát szolgáltatást nyújt a pécsi szülészet

2018.02.02

Pénteken délelőtt adták át a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján azt az újonnan kialakított laktációs szobát, melynek köszönhetően a koraszülöttek és az újszülöttek számára egyszerűbben biztosítható az anyatej.

Az ország több állatkertjében is szerveznek időjósló medvelest

2018.02.01

Az ország több állatkertje, állatparkja is szervez időjósló medvés programokat a hétvégén: Pécsen Nikoláj, Miskolcon Dorka és Borka, Budakeszin Romulus és Tibor jósolja majd meg, meddig tart még a tél.

Megtalálták a molekulát, amely a férfiakat a szklerózis multiplextől védheti

2018.01.31

Amerikai kutatók megtalálták azt a molekulát, amely miatt kevesebb férfi szenved szklerózis multiplexben (SM), mint ahány nő - írta a medicalxpress.com az amerikai tudományos akadémia lapjában (PNAS) megjelent tanulmányra hivatkozva.

Egyszerre lesz szuperhold, kék hold és teljes holdfogyatkozás délután

2018.01.31

Különleges jelenség lesz látható az égbolton magyar idő szerint szerda délután, egyszerre lesz szuperhold, kék hold és teljes holdfogyatkozás. Bár a jelenség nagy visszhangot váltott ki, tudományos szempontból nincsen akkora jelentősége.

Megújította együttműködését a Vadászkamara és a BMRFK

2018.01.30

Megállapodásban rögzítette közös célkitűzéseit a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság és az Országos Magyar Vadászkamara Baranya Megyei Területi Szervezete Pécsett.

Féléves ügyeleti továbbképzést tartottak a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon

2018.02.08

A képzésen a megyei fő- és műveltirányítási ügyelet, a hivatásos tűzoltó-parancsnokságok híradó ügyeletesei és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat állománya vett részt.

Légi közlekedés veszélyeztetése miatt emelhetnek vádat Baranyában

2018.02.07

Több mint háromszáz métert csúszott hason a repülőgép a pécsi kifutópályán.

PTE-s kapta az év idegenforgalmi oktatója címet!

2018.02.07

Összesen 17 turisztikai szakember, illetve szervezet vette át a szakmai szervezetek díját február 1-jén, a hagyományos turisztikai díjátadó gálán és évadnyitó fogadáson a Turizmus Kft. rendezvényén, melyre immáron 26. alkalommal került sor.

Egyre több kórházban van látogatási tilalom

2018.02.06

Az influenzajárvány miatt országszerte egyre több egészségügyi intézményben rendelnek el részleges vagy teljes látogatási tilalmat.

Flashmobbal népszerűsítik a véradást Mohácson

2018.02.06

Február kilencedikén, pénteken ünnepli a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt fennállásának 97. évfordulóját.

Öt helyszínen folytatódik a határvadászok képzése

2018.02.05

A képzés tizenegyedik ütemét nyitották meg 2018. február 5-én az ország öt megyéjében. Így összesen jelenleg 313 fő vesz részt határvadász-képzésben.

Korszerűsítik a vízhálózatot a pécsi Mecsekoldalban

2018.02.05

Háromszázmillió forintos beruházással vízhálózat-korszerűsítés kezdődik hétfőn a Pécs mecsekoldali városrészében - tájékoztatta a baranyai megyeszékhely vízszolgáltatója az MTI-t.

Minden eddiginél több maskarás búcsúztatja a telet az idei busójáráson

2018.02.04

Rekordszámú, 1350 maskarás űzi el a telet az idei busójáráson, amely február 8-án veszi kezdetét Mohácson. A szervezők ebben az évben is több tízezer résztvevőt várnak a messze földön híres farsangi fesztiválra.

Havazás - A fél országra adott ki figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat

2018.02.03

A havazás veszélye miatt szombatra a fél országra első fokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A pécsi egyetem kutatói is részt vettek az új, mellékhatásoktól mentes fájdalomcsillapító feltalálásában

2018.02.02

A St. Joseph’s Hospital and Medical Center munkatársa, Andrej Romanovsky professzor által vezetett kutatócsoport a Pécsi Tudományegyetem kutatóival közösen egy olyan, vadonatúj fájdalomcsillapító feltalálása felé tettek komoly lépéseket, amely minden mellékhatástól mentes lenne.

A magyar gyógyszergyártás világszínvonalú

2018.02.02

A magyar gyógyszergyártás világszínvonalú, a gazdaság húzóágazata, fontos szerepe van a versenyképesség javításában - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetségének (Magyosz) elnökségi ülésén.

A Pécsi Állatkertben is szerveznek időjósló medvelest

2018.02.01

Az ország több állatkertje, állatparkja is szervez időjósló medvés programokat a hétvégén: Pécsen Nikoláj, Miskolcon Dorka és Borka, Budakeszin Romulus és Tibor jósolja majd meg, meddig tart még a tél.

Felújítják a Mohácsi Nemzeti Emlékhely kopjafáit, új tanösvényt is kialakítottak

2018.01.31

Az emlékhely kezelője, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága harminchét sírjelet már tavaly felújíttatott, s a további kopjafák is hamarosan sorra kerülnek.

Nyolcadik alkalommal rendeznek kolbásztöltő fesztivált Komlón

2018.01.31

Nyolcadik alkalommal rendeznek szombaton kolbásztöltő fesztivált Komlón, amelyen 110 csapat méri össze tudását a szakmai zsűri előtt - közölte a mecseki város polgármestere.

Két év börtönt kapott egy pécsi pénzhamisító, felfüggesztve

2018.01.30

A Pécsi Járásbíróság a napokban kihirdetett ítéletével pénzhamisítás miatt két év börtönre ítélt egy pécsi férfit, amelynek végrehajtását négy év próbaidőre felfüggesztette.