2020.05.30, Szombat

Aktuális

Ma kezdődik a Zeneszüret Fesztivál Pécsen

2018.09.07

Idén 17 helyszínen, több mint 250 előadó közreműködésével több tucat programot tartanak.

Ifjúsági tűzoltó tábor Siklóson

2018.09.06

Szent Flórián Önkéntes és Ifjúsági Tűzoltó Egyesület – a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Siklósi Katasztrófavédelmi Kirendeltség közreműködésével – idén harmadik alkalommal szervezte meg ifjúsági tűzoltó táborát Siklóson.

MTA: a mohácsi csata a kor négy legnagyobb ütközete között van

2018.09.05

Az 1526-ban lezajlott mohácsi csatát a kor négy legnagyobb európai ütközete között tartják számon a történészek - mondta Fodor Pál, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Bölcsészettudományi Kutatóközpontjának főigazgatója szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

A tavalyinál kevesebb kárt okoztak az idei nyári viharok - Pécsről és környékéről viszont több bejelentés érkezett

2018.09.05

A tavalyihoz képest idén kevesebb kárt okozott a nyári viharszezon, bár a szeptember eleji esőzések még sokat ronthatnak az eddigi mérlegen - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) kedden az MTI-vel.

Szombaton hat helyszínen lesz Retro Véradás - Pécsett is várják a segíteni vágyókat

2018.09.04

Szombaton hat helyszínen tart az Országos Vérellátó Szolgálat Retro Véradást, a rendezvénnyel a véradás jelentőségére szeretnék felhívni a figyelmet.

Hangfoglaló Program: klubtámogatás ötödször

2018.09.03

Ötödik alkalommal hirdeti meg a Hangfoglaló Program könnyűzenei koncerthelyszíneknek szóló pályázatát a klubtámogató alprogram keretében. A rendelkezésre álló keretösszeg 210 millió forint.

A Templom tér útfelújítására fordítja Komló a pályázati nyereményt

2018.09.03

Harmincmillió forintot nyert a komlói önkormányzat a Belügyminisztérium útfelújítási pályázatán. A pénzből az elmúlt évek komplex munkáját megkoronázva a Templom teret és a Bajcsy-Zsilinszky utat újítja fel a város.

Közösen ünnepel Pécs Városa és a PTE

2018.09.01

Idén együtt ünnepli Pécs Város Önkormányzata és a Pécsi Tudományegyetem Pécs Város Napját és a Magyar Felsőoktatás Napját.

Állatkertek éjszakája - Pécsett is izgalmas programokkal várják a látogatókat

2018.08.31

Tizenkét magyarországi állatbemutató-hely készül az Állatkertek éjszakájára, amelynek változatos és izgalmas esti programjaira pénteken várják országszerte a látogatókat.

Ismét szállít 3,5 tonnánál nehezebb járműveket a mohácsi komp

2018.08.30

Nyolc órától ismét szállítanak 3,5 tonnánál nehezebb járműveket a kompok a Mohács-Újmohács átkelőhelyen - tájékoztatta a Mohácsi Városgazdálkodási és Révhajózási Nonprofit Kft. az MTI-t szerdán.

ITM - ősszel folytatódik az elektromos járművek megvásárlását támogató program

2018.08.29

Augusztus végével átmenetileg lezárul, de októberben egyszerűsített feltételekkel újranyílik az elektromos járművek megvásárlását támogató népszerű pályázati lehetőség, amelynek részleteit később teszik közzé - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kedden az MTI-vel.

A nők érzelmi jólétét jobban befolyásolja az étrend, mint a férfiakét

2018.08.28

A nőknek sokkal több kulcsfontosságú tápanyagra lehet szükségük az érzelmi jólétük fenntartásához, mint a férfiaknak - derült ki a New York-i Állami Egyetem kutatóinak új tanulmányából.

Meghirdették az újabb diplomamentő programot

2018.08.27

Meghirdették a felsőoktatásban végzettek számára szükséges nyelvvizsga megszerzését segítő újabb diplomamentő programot.

Azonosították a mohácsi csata török győzelmi emlékművének, későbbi első keresztény mementójának helyét

2018.08.27

A szigetvári Szulejmán-sírkomplexum feltárói azonosították az 1526-os mohácsi csata után a helyszínen az oszmán seregek által emelt győzelmi emlékmű helyét. A törökök kiűzését követően 1687-ben a Mohács melletti építményt kápolnává átalakították, amely így a csata legelső keresztény mementójává, a visszafoglalás szimbólumává vált.

A légi utasok jogai és hasznos tanácsok járattörlés, járatkésés és poggyászkárok esetén

2018.08.26

A nyári, kora őszi idegenforgalmi szezonban megszaporodnak a fogyasztóvédelmi hatósághoz a légi utasok jogaival kapcsolatban érkező bejelentések, megkeresések. Előfordulhat, hogy az indulás napján, a repülőtéren szembesülnek az utasok a légi járat törlésével, késésével, vagy a leszállás után azzal, hogy a feladott poggyász nem érkezett meg az úti céljukra.

Kiválasztotta internetszolgáltatóját az ősszel nyíló Nemzeti Kosárlabda Akadémia

2018.09.07

A Rátgéber László mesteredző nevével fémjelzett, modern utánpótlásközpont az elsők között csatlakozott a Vannet szupergyors optikai hálózatára.

Költözik a mohácsi földhivatal

2018.09.06

A Mohácsi Járási Hivatal Földhivatali Osztálya a Szabadság utca 24. szám alatti épületből új helyre, a Mohácsi Járási Hivatal újonnan épített szárnyába költözik, amely a Széchenyi tér 3. szám alatt található.

Fokozott ellenőrzés a vonatokon és a vasútállomásokon

2018.09.05

A rendőrség a RAILPOL egységes nemzetközi rendőri művelet keretében egy napon keresztül végzi az ellenőrzést a vasúti biztonság érdekében.

Négy díjkategóriában drágulnak a heti autópálya-matricák

2018.09.05

Október 1-től a D1M (motorkerékpár) kategória kivételével négy másikban drágulnak a heti autópálya-matricák az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) rendelete alapján.

Regionális bűnmegelőzési továbbképzést tartottak Pécsett

2018.09.04

A helyi aktuális gyermekvédelmi intézkedések mellett a kommunikáció, a drogprevenció és az internetbiztonság témakörét is érintette a képzés.

Indul a felújítás a komlói Szent Borbála Otthonban

2018.09.03

Aláírta a szerződést a komlói önkormányzat a kivitelezővel, kezdődhet a felújítás a Pécsi úti szociális otthonban.

Ma véget ér a vakáció, hétfőn kezdődik az iskola

2018.09.02

Ma véget ér a közel két és fél hónapos nyári vakáció, hétfőn megkezdődik a 2018/2019-es tanév csaknem másfél millió általános és középiskolás

Kegyeleti megemlékezést tartottak a Mohácsi Történelmi Emlékhelyen

2018.08.31

A tisztelet, a kegyelet és az emlékezés fontosságát hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) környezetügyért felelős államtitkára a mohácsi csata 492. évfordulóján, szerdán a Mohácsi Nemzeti Emlékhelyen.

Újjáéleszti romosodó bányászfürdőjét Komló

2018.08.30

A hétezer négyzetméteres épületben többek közt egy könnyűipari üzem is helyt kap.

Az utolsó tankönyvcsomagok is megérkeznek kedden az iskolákba

2018.08.29

Az utolsó tankönyvcsomagok is megérkeznek ma az alaprendelésekből az iskolákba - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az újpesti Halassy Olivér Német Nyelvet Emelt Szinten Oktató Általános Iskolában kedden.

Országszerte 110 naperőművet épít idén az MVM-csoport

2018.08.29

Országszerte 7 projekt alapján 110, egyenként 0,5 megawatt teljesítményt nem meghaladó naperőművet épít az idén uniós társfinanszírozással az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. tagvállalata, a MVM Hungarowind Kft.

Baranya megyében is átalakítják a munkaügyi központ működését

2018.08.28

A megváltozott piaci körülmények miatt átalakítják a munkaügyi központok foglalkoztatási osztályainak működését, a pilot-program célja, hogy a következő 1-1,5 évben közel 50 ezer embert vezessenek vissza az elsődleges munkaerőpiacra - mondta Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

Gyurkovszky Zoltán lett Babarcszőlős polgármestere

2018.08.27

A független Gyurkovszky Zoltánt választották meg a Baranya megyei Babarcszőlős polgármesterének vasárnap - tájékoztatta a helyi választási iroda vezetője, a diósviszlói közös önkormányzati hivatal jegyzője az MTI-t.

Véradásra hív az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt

2018.08.26

A kiegyensúlyozott nyári vérellátás érdekében az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt véradásra hív mindenkit, aki egészségesnek érzi magát.

A Baranya megyei Babarcszőlősön időközi választás lesz vasárnap

2018.08.25

Két településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást: Bódvarákón csak polgármestert, Babarcszőlősön képviselőket is választanak.