2019.07.16, Kedd

Aktuális

A pécsi közgyűlés megszavazta a visszatérítendő kormánytámogatásról szóló megállapodást

2017.12.18

Idén és jövőre összesen több mint 9,5 milliárd forintos visszatérítendő támogatást kap a 7,5 milliárdos költségvetési hiánnyal küzdő önkormányzat.

Óriásit ugrott előre a PTE a világ zöld egyetemeit rangsoroló listán

2017.12.17

A Pécsi Tudományegyetem idén a 179. helyre került a világ környezettudatos felsőoktatási intézményeit rangsoroló listán, ami azt jelenti, hogy közel kétszázat lépett előre a 2016-os rangsorhoz képest.

A rendőr-főkapitányság nyugdíjasai találkoztak Baranyában

2017.12.16

A hagyományokhoz híven a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság idén decemberben is nyugdíjas találkozókat szervezett a főkapitányság nyugállományú tagjai részére.

Átadták az év baranyai iskolarendőre címet

2017.12.15

Az elismerést idén Lantos Ágnes rendőr főtörzsőrmester, a Mohácsi Rendőrkapitányság Bólyi Rendőrőrsének járőrvezetője vehette át.

A karácsonyi vásárlási lázban is legyünk tudatos fogyasztók!

2017.12.15

Az ünnepekhez kapcsolódó ajándékvásárlási rohamot követően gyakran merülnek fel a termékek minőségével, jótállásával, szavatosságával kapcsolatos panaszok. A Kormányhivatal fogyasztóvédelmi szakemberei összefoglalták, mire érdemes figyelni.

A pécsi "Soros-kampányközpont" elleni tiltakozó nyilatkozatot fogadott el a város közgyűlése

2017.12.14

A pécsi "Soros-kampányközpont" létesítése elleni tiltakozó nyilatkozatot fogadott el a pécsi önkormányzat közgyűlése csütörtökön. A Nyílt Társadalom Alapítvány által mintegy 130 millió forinttal támogatott pécsi Emberség Erejével Alapítvány elfogadhatatlannak nevezte a nyilatkozatot.

Kidőlt, megtört fák adtak munkát a Baranya megyei tűzoltóknak

2017.12.13

Tegnap reggel a szeles idő miatt kidőlt fák miatt kellett a megye tűzoltóinak vonulnia.

Elindult a HAMM program a magyar menzákon

2017.12.12

A piac három meghatározó szereplőjének összefogásával elindult a Hazai Alapanyagok a Magyar Menzán Program (HAMM) - közölte a Hungast csoport az MTI-vel.

Népszerűek a komlói lakosok körében az adventi hétvégék

2017.12.11

Advent második hétvégéjén folytatódott az ünnepi készülődés a Városház téren. A Gagarin Iskola színjátszói és az intézmény kiskórusa után a Him Singers Énekegyüttes varázsolt ünnepi hangulatot a szépszámú látogatónak.

Nemzetközi kiberversenyt tartanak Magyarországon

2017.12.09

Nemzetközi kiberversenyt rendeznek január 24-25-én Budapesten, az ingyenes megmérettetésre a jelentkezéseket január 10-ig várják - közölték a szervezők az MTI-vel.

Növekvő turisztikai igények fejlődését vizsgálták a PTE hallgatói

2017.12.08

A Pécsi Tudományegyetem projektmenedzsment hallgatói a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara munkatársaival azt vizsgálták közel fél éven keresztül, hogy a turizmus hogyan befolyásolja a pécsi és a baranyai gazdaság fejlődését.

Magyar borokat népszerűsít és értékesít külföldön a Tesco

2017.12.07

Kormányzati, kereskedelmi és termelői közreműködéssel népszerűsít és értékesít magyar borokat a Tesco Csehországban, Szlovákiában és Lengyelországban, majd a jövő év tavaszától az Egyesült Királyságban is.

2,6 milliárd forintra emelik a háztartási nagygépcsere program keretösszegét

2017.12.07

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) 2,6 milliárd forintra emeli a háztartási nagygépek energia-megtakarítást eredményező cseréjére májusban meghirdetett program eredetileg 600 millió forintos keretösszegét, így minden sikeres pályázó megkapja a 25-45 ezer forint közötti támogatást az energiahatékony hűtő- vagy fagyasztókészülékek, mosó- és szárítógépek beszerzéséhez.

Csernus Tibor három festménye került a pécsi Janus Pannonius Múzeumhoz

2017.12.06

Csernus Tibor (1927-2007) Kossuth- és Munkácsy-díjas grafikus és festőművész három alkotása került a pécsi Janus Pannonius Múzeum (JPM) gyűjteményébe, tartós letétbe a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Értéktár programjának jóvoltából.

Készítse el karácsonyi ajándékait saját kezűleg pécsi művészek segítségével!

2017.12.05

Mindenki szeret ajándékot kapni, de azok, akik házi készítésű ajándékot kapnak Karácsonyra, igazán szerencsésnek mondhatják magukat. Ezek az ajándékok személyesebbek, mint a készen vásároltak, biztosak lehetünk benne, hogy teljesen egyediek és az elkészítésük számunkra is majdnem akkora örömet okoz, mint azoknak aki számára készülnek.

A sportteljesítmény legális növelését kutató kiválósági központ jön létre a PTE vezetésével

2017.12.18

A kutatások egy új protokoll mentén a sporttevékenységek egészségfejlesztő hatásait vizsgálják a szabadidősportban és kiemelten az élsportolók körében.

Leonadro Sini nyerte a Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny pécsi döntőjét

2017.12.17

Leonadro Sini olasz dirigens nyerte meg a Maestro Solti Nemzetközi Karmesterversenyt a szakmai zsűri döntése alapján.

Jónak lenni jó! - Vasárnap egész napos műsorfolyammal várja a felajánlásokat a közmédia

2017.12.16

Egész napos műsorfolyammal várja vasárnap a felajánlásokat a közmédia a hatodik Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági kampányában, amelynek kedvezményezettje ezúttal a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

39 milliárd forintos bértámogatás a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásához

2017.12.15

Mintegy 39 milliárd forintos bértámogatást nyújt a kormány jövőre a megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató, akkreditált cégeknek - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára pénteken Budapesten.

Baranyai cégek jelentkezését várják az Agromash Expora

2017.12.14

Az Enterprise Europe Network társzervezésében nemzetközi üzletember találkozó kerül megrendezésre a magyar agrárgazdaság legjelentősebb szakmai rendezvényén az AGROmashEXPO és AgrárgépShow-n. Várják minden olyan baranyai cég jelentkezését, aki külföldi partnerekkel szeretné felvenni a kapcsolatot.

Pályázaton nyert felszereléseket vettek át a Baranya megyei szervezetek

2017.12.14

A központi költségvetésben 2017-ben hatszázmillió forint állt rendelkezésre az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására. December tizenharmadikán a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal megállapodást kötött egyesületek és mentőcsapatok vehették át a pályázaton nyert eszközöket, felszereléseket.

Baranya megyei diákok nyerő vállalkozási ötleteit díjazták

2017.12.13

A Baranya Megyei Kormányhivatal – a TOP-5.1.1-15-BA1-2016-00001 „Foglalkoztatási Szövetkezés Baranya felzárkózásáért 2020” elnevezésű uniós projekt keretében – vállalkozástervezési vetélkedőt hirdetett a szakképzéssel foglalkozó, középfokú oktatási intézményekben szakmai végzettséget szerző fiatalok részére.

Karácsonyi cipős dobozok megtöltésében segítettek a Baranya kormányhivatali dolgozók

2017.12.12

A Baranya Megyei Kormányhivatalt az idei évben is csatlakozott az Oktatási Hivatal Pécsi Pedagógiai Oktatási Központja által koordinált – karácsonykor már hagyományosnak számító – cipősdoboz-akcióhoz.

A Boban Markovic Orkestar újévi örömkoncert-sorozatra indul - január 5-én Pécsett lép fel

2017.12.11

Újévi örömkoncert-turnéra indul Magyarországon a Boban Markovic Orkestar. A balkáni zene egyik legjelentősebb csapatának hét helyszínt érintő koncertsorozata január 2-án Komáromban kezdődik és január 9-én Tatabányán zárul.

A Pécsi Tudományegyetem díszdoktorrá avatta Donald Tuskot, az Európai Tanács elnökét

2017.12.08

Hitet tett az Európai Unió mellett és méltatta a közösség értékeit Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke pénteken a baranyai megyeszékhelyen.

Megújul a Kodály általános iskola Komlón

2017.12.08

A Pécsi Egyházmegye fenntartásában működő komlói általános iskola területe majdnem kétszeresére bővül, modernizálják és új, nagyobb tornatermet is kap egy 896,32 millió forintos uniós támogatásnak köszönhetően.

Új sportlétesítményt avattak Mohácson a Kórház utcában

2017.12.07

Több tízmilliós ráfordítással, részint külső támogatásokból, részint önkormányzati önerőből építették meg azt a korszerű, műfüves labdarúgópályát, amelyet múlt szerdán avattak fel ünnepélyes keretek között a Mohácsi TE 1888 Kórház utcai sporttelepén a sportág egykori hazai csillaga, a nemzetközi klasszis Dunai Antal közreműködésével.

Ötven férőhelyes turistaszállás épül az Ős-Dráva Látogatóközpont szomszédságában

2017.12.06

Ötven férőhelyes turistaszállás épül a dél-baranyai Szaporcán működő Ős-Dráva Látogatóközpont szomszédságában 300 millió forintos beruházással - tájékoztatta a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság (DDNPI) szerdán az MTI-t.

A Baranya Megyei Katasztrófavédelem is részt vett a Mikulás napi jótékonysági rendezvényen

2017.12.06

Már hagyománnyá vált, hogy a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is képviselteti magát a Baranyai Motoros Polgárőr Egyesület által szervezett Mikulás napi jótékonysági rendezvényen.

Okos város: tülekednek a nagy cégek, miközben a pécsiek is alkalmasak

2017.12.04

A legutóbbi városi közgyűlésen döntött a képviselőtestület arról, hogy Pécs egy nemzetközi nagyvállalat magyarországi cégével stratégiai együttműködési megállapodást köt.