2019.02.17, Vasárnap

Aktuális

Az utókor számára is elérhetővé válnak a levéltárak kulturális örökségei

2017.03.09

Több mint 2,6 milliárd forintos európai uniós forrásból finanszírozott levéltári közigazgatási szolgáltatásfejlesztés indul – jelentették be Pécsett.

Munkaszüneti nap lesz nagypéntek

2017.03.07

Az Országgyűlés kedden munkaszüneti nappá nyilvánította nagypénteket, így idén április 14-től négynapos munkaszüneti ünneppé válik a húsvét.

Újra lehet pályázni a rádiós műsorok támogatására

2017.03.06

A Médiatanács döntése alapján a megyében a komlói 99,4 Rádió kapott segítséget, de az idei év kereteit is megnyitották.

Komoly gondok a magyar UPC Direkt-nél

2017.03.04

Több olvasónk is jelezte, hogy a UPC Direct vezeték nélküli szolgáltatásinak az ügyfelei pénteken számos hazai forgalmazónál zárt ajtókba ütköztek. A kecskeméti forgalmazó üzletének az ajtajára az volt kiírva, hogy az üzlet adminisztratív okok miatt van zárva, de hasonló felirattal szembesülhettek az ügyfelek Szegeden és még számos hazai városban.

Baranyában sem rajonganak a torkos csütörtökért

2017.03.01

Idén ugyan nem hirdették meg központilag a Torkos Csütörtök akciót, a Clementine Consulting elemzői egy interaktív térképen viszont összegyűjtötték azokat az éttermeket, ahol március 2-án torkoskodhatunk.

Haltetemek tömkelege úszik a tavakon

2017.02.28

Horgászati tilalmat rendelt el a Baranya Megyei Kormányhivatal a Duna Kölkednél található holtágán a Belső-Béda halgazdálkodási vízterületen, valamint a Majláthpusztai tavon. A tilalom elrendelését a helyszínen tapasztalt halpusztulás okának tisztázása, a halak, illetve élőhelyük védelme tette szükségessé.

Csillagászati hetet rendeznek a Zsolnay Kulturális Negyedben

2017.02.26

2017. március 6. és 12. között a csillagászat és az űrkutatás aktuális kérdéseit körüljáró előadások, planetáriumi bemutatók, távcsöves megfigyelések és gyerekprogramok várják a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedbe látogatókat.

Pécsi karmestersiker Prágában

2017.02.23

Prágában a hétvégén tartották meg a WASBE nemzetközi fúvószenekari szervezet prágai nemzetközi minősítő versenyét, ahonnan a pécsi illetőségű Tari Gergely által vezetett Tolnai Ifjúsági Fúvószenekar kategóriagyőztesként, kiemelt arany minősítéssel tért haza.

A biobiztonsági szint csúcsán a pécsi egyetem virológiai laboratóriuma

2017.02.21

Mintegy 120 millió forintos európai uniós forrásból fejlesztették a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjában működő magas biológiai biztonsági szintű virológiai laboratóriumot.

Domborművet állítottak Pécsett a Szovjetunióba hurcoltak emlékére

2017.02.19

A vasútállomás szomszédságában felállított, Trischler Ferenc szobrászművész által tervezett, csaknem egy méter széles, bronzból készült domborművet több mint száz ember részvételével avatták fel.

Milliárdos fejlesztéssel teszik rendbe a pécsi belváros déli részét

2017.02.17

Megújul és bővül az üresen álló Ifjúsági Ház, új parkot alakítanak ki, szilárd burkolatot és elektromos töltőhelyeket kap a Centrum-parkoló. A napokban ez a negyedik pécsi projekt, amiről hírt adunk.

Óriási szabadidős fejlesztés Pécsett: aquapark és sportcsarnok épül

2017.02.16

A Modern városok program keretében 2019-ben kezdődhet meg egy több tízezer négyzetméteres komplexum építése, melyben tó, élményfürdő, csúszdák és wellnessrészleg is helyet kapnak.

Mindenkit érint a pécsi egyetemalapítás emléknapja

2017.02.15

A Pécsi Tudományegyetem alapításának idén esedékes 650. évfordulója a felsőoktatási intézmény, a katolikus egyház és baranyai megyeszékhely közös ünnepe – állítja az egyetem rektora.

A kanyarójárvány kitörésére figyelmeztet a virológus

2017.03.07

A kötelező és ajánlott védőoltások alkalmazásának szükségességére figyelmeztet a Pécsi Tudományegyetem legmagasabb biztonsági követelményeknek is megfelelő (BSL-4) virológiai laboratóriumának vezetője.

Pécsett csapott le a tavaszi jégeső!

2017.03.06

Az előrejelzések szerint az időjárás egész héten szeszélyesen alakul, de a hétfői napon igazán váratlan dolog történt az ország több pontján is.

Több száz önkormányzat jutott szociális tűzifához a Mecsekerdő Zrt. jóvoltából

2017.03.04

A Mecsekerdő Zrt. több mint 12 ezer köbméter tüzelőt szállított 225 önkormányzatnak a februárban zárult szociális tűzifa-program keretében.

A villányi gazdák sem panaszkodnak a fagykár miatt

2017.03.02

Korai még temetni az idei bortermést és bort, a szőlő ugyanis "téli álmot alszik", a mínusz 20 fok körüli hőmérsékleteket is elviseli - közölte a Borháló Borkereskedés.

Új népegészségügyi stratégiával válhatunk egészségesebb nemzetté

2017.03.01

2017 és 2026 közötti időszakra új nemzeti népegészségügyi stratégia kidolgozását kezdi meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), amely továbbra is a megelőzést helyezi a fókuszba - jelentette be a tárca miniszteri biztosa kedden az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) európai egészséges városok hálózatának háromnapos nemzetközi konferenciáján Pécsen.

Töretlen a mohácsi fesztivál népszerűsége

2017.02.27

A busójárás Közép-Európa "hatalmas farsangi fesztiválja", amelyet a magyar Országgyűlés törvénnyel is véd, az a hungarikumok sorában is helyet kapott – nyilatkozott a kultúráért felelős államtitkár.

Acélosodik a bírói kontroll a közigazgatás felett

2017.02.23

A közigazgatási perrendtartási törvény alkalmazásával rendkívüli módon megerősödik a bírói kontroll a közigazgatás felett - jelentette ki Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke. Emellett példaként említette, hogy a pécsi bíróság illetékességi területéhez fog tartozni Baranya mellett, Somogy, Tolna és Fejér megye is.

Ismét hatásosnak bizonyult a finn-módszeres ellenőrzés

2017.02.22

Baranya megyében február hónapban is eredményes ellenőrzéseket hozott a finn-módszer. Egy nap alatt négy helyszínen, több mint ötszáz járművezető ittasságát ellenőrizték Szentlőrincen és Bükkösdön.

Pécsre várják az építőipar javát

2017.02.20

Az ágazat szakmai újdonságai és az építési jog változásai is hangsúlyt kapnak az idei Pollack Expón, melyen állásbörze is lesz.

Fontos határidő közeleg a vállalkozók számára!

2017.02.19

Az egyéni vállalkozóknak és az áfa fizetésére kötelezett magánszemélyeknek februárban kell benyújtaniuk 2016-ról szóló személyijövedelemadó-bevallásukat. A határidő február 27-én jár le, az elszámolás pedig – az eddig megszokottak szerint – a 16SZJA jelű bevallás benyújtásával teljesíthető.

Pécsen bővít irodaházat a Jánosik

2017.02.16

Az IT Services beruházása lesz a magyar építőipari cég új szervezeti egységének egyik első munkája.

A közgyűlés kiáll a Dráva védelme mellett

2017.02.16

2017. február 15-én Horvátország vízierőmű-terveivel szembeni fellépésre kérte fel a kormányt a Somogy Megyei Közgyűlés. A képviselők többségének támogatásával meghozott döntés szerint a testület elutasítja a folyón az újabb vízierőművek építését. Tavaly novemberben a Baranya Megyei Közgyűlés a somogyival lényegében egyező határozatot fogadott el a Dráva védelméért.

Baranya megyében is fejleszt a Duna-Dráva Nemzeti Park

2017.02.14

A nemzeti park igazgatósága élőhely-rehabilitációt hajt végre Dunaszekcsőnél, új őrszolgálati irodát épít Kölkeden, és infrastrukturális fejlesztéseket végez Barcs környékén, összesen közel 1 milliárd forintból.