2019.08.21, Szerda

Aktuális

Veszélyt jelentő fák eltávolítása az 57. számú főúton

2017.12.29

Az elmúlt napokban a Mohácsi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beavatkozó egységei kisgépkezelői (favágási) gyakorlat keretében, a közúti közlekedésre veszélyt jelentő fák kivágását és gallyazását végezték Szajk és Versend Községek közötti főút mentén.

Virágzik az illatos hunyor a Mecsekben

2017.12.28

Virágzó illatos hunyor (Helleborus odorus) a Mecsekben, Pécs közelében.

Új járőrgépjárműveket adott át Baranya megye rendőrfőkapitánya

2017.12.27

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság használatába 2017. december 20-án 63 szolgálati gépjármű került. A Skoda, a Mercedes, az Audi, a Volkswagen és a Suzuki gyártmányú, rendőri jelleggel ellátott szolgálati személygépkocsikat Dakos József rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány adta át Pécsett.

Munkához juthatnak a fiatalok Baranya megyében

2017.12.22

A Kormány az Európai Unióval kötött partnerségi megállapodásban célul tűzte ki a fiatalok foglalkoztathatóságának növelését, munkanélküliségük csökkentését. Ezen célok elérésére jött létre a GINOP 5.2.1-14-2015-00001 Ifjúsági Garancia kiemelt projekt, amely a 25 év alatti fiatalok munka vagy tanulás világába való belépését segíti elő.

A PTE közreműködésével új olvasókönyv jelent meg magyar és lengyel nyelven

2017.12.21

Megjelent a varsói Fundacija Edu & More alapítványnak és a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Nemzetközi Oktatási Központjának Magyarországról a Nagyvilágban – híres magyarok életútja / Z Polski w Świat – historie wybitnych Polaków című kiadványa, mely egy ingyenesen letölthető olvasókönyv magyar és lengyel nyelvet tanulók számára.

Ünnepi, év eleji ügyfélfogadás Baranya megyében

2017.12.21

A Baranya Megyei Kormányhivatal legtöbb szervezeti egysége és kormányablaka a 2017. december 22. napjától 2018. január 2. napjáig tartó időszakban is a megszokott nyitva tartás mellett fogadja az állampolgárokat hivatalos ügyeik elintézése céljából. Néhány esetben azonban változik az ügyfélfogadási idő.

Több mint négyszázmillióból fejlesztheti iparterületeit Komló

2017.12.20

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretéből biztosított összeget a város a szomszédos Sikondára vezető út melletti, Nagyrét utcai ipari terület fejlesztésére fordítja.

Miseta Attila orvosprofesszort javasolja rektornak a Pécsi Tudományegyetem szenátusa

2017.12.19

Bódis József rektori megbízása 2018. június 30-án lejár, ezért az Emmi pályázatot írt ki a poszt betöltésére.

A pécsi közgyűlés megszavazta a visszatérítendő kormánytámogatásról szóló megállapodást

2017.12.18

Idén és jövőre összesen több mint 9,5 milliárd forintos visszatérítendő támogatást kap a 7,5 milliárdos költségvetési hiánnyal küzdő önkormányzat.

Óriásit ugrott előre a PTE a világ zöld egyetemeit rangsoroló listán

2017.12.17

A Pécsi Tudományegyetem idén a 179. helyre került a világ környezettudatos felsőoktatási intézményeit rangsoroló listán, ami azt jelenti, hogy közel kétszázat lépett előre a 2016-os rangsorhoz képest.

A rendőr-főkapitányság nyugdíjasai találkoztak Baranyában

2017.12.16

A hagyományokhoz híven a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság idén decemberben is nyugdíjas találkozókat szervezett a főkapitányság nyugállományú tagjai részére.

Átadták az év baranyai iskolarendőre címet

2017.12.15

Az elismerést idén Lantos Ágnes rendőr főtörzsőrmester, a Mohácsi Rendőrkapitányság Bólyi Rendőrőrsének járőrvezetője vehette át.

A karácsonyi vásárlási lázban is legyünk tudatos fogyasztók!

2017.12.15

Az ünnepekhez kapcsolódó ajándékvásárlási rohamot követően gyakran merülnek fel a termékek minőségével, jótállásával, szavatosságával kapcsolatos panaszok. A Kormányhivatal fogyasztóvédelmi szakemberei összefoglalták, mire érdemes figyelni.

A pécsi "Soros-kampányközpont" elleni tiltakozó nyilatkozatot fogadott el a város közgyűlése

2017.12.14

A pécsi "Soros-kampányközpont" létesítése elleni tiltakozó nyilatkozatot fogadott el a pécsi önkormányzat közgyűlése csütörtökön. A Nyílt Társadalom Alapítvány által mintegy 130 millió forinttal támogatott pécsi Emberség Erejével Alapítvány elfogadhatatlannak nevezte a nyilatkozatot.

Kidőlt, megtört fák adtak munkát a Baranya megyei tűzoltóknak

2017.12.13

Tegnap reggel a szeles idő miatt kidőlt fák miatt kellett a megye tűzoltóinak vonulnia.

Jól halad a munka Komló szennyvízelvezetésén

2017.12.29

Somági és belvárosi szakaszon is csatlakozhatnak rá az ingatlantulajdonosok az újonnan kiépített szennyvízvezetékre már az év utolsó heteiben. A rákötések a 2018-as években folytatódnak a további szakaszokon.

A belföldi úti célok a legnépszerűbbek szilveszterkor

2017.12.28

Szilveszterkor a magyarok belföldre utaznak a legszívesebben, a húsz legnépszerűbb úti cél között mindössze hét külföldi van a Trivago.hu összesítése alapján.

Csak forralás után fogyasztható a vezetékes ivóvíz Orfűn

2017.12.22

Legkevesebb 15 perces forralás után alkalmas emberi fogyasztásra a vezetékes ivóvíz Orfűn - tájékoztatta az 1080 lelkes baranyai település lakóit a vízszolgáltató Dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Zrt. csütörtöki keltezésű szórólapján, amelyet a település honlapján elektronikus formában is közzétettek.

A kórházak és a mentők folyamatosan, a patikák ügyeleti rendben működnek karácsonykor

2017.12.22

Folyamatos és zökkenőmentes lesz betegellátás a karácsonyi időszakban is az Állami Egészségügyi Ellátó Központ fenntartásában működő intézményekben, kórházakban, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) is teljes készenlétben áll az ünnepek alatt. A patikák ügyeleti rend szerint lesznek nyitva.

Megvalósítási szakaszába ért a PTE 3D laboratóriumának kialakítása

2017.12.21

2017. december 19-én megkezdték a Pécsi Tudományegyetem vadonatúj 3D laborjának műszaki átadás-átvételét. A laboratóriumot a PTE Műszaki és Informatikai Kar épületkomplexumában alakították ki, a már meglévő, eddig kari könyvtárként üzemelt épületrészben.

TISPOL eredmények Baranya megyében

2017.12.20

A rendőrök a három napon át tartó akció során 2684 járművezetőt ellenőriztek a megye illetékességi területén.

Jövőre indul a családok éve program

2017.12.19

A családok éve lesz 2018, aminek köszönhetően még több támogatást és figyelmet kapnak a magyar családok - mondta az emberi erőforrások minisztere kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Fémkeresővel kutatják át a mohácsi csatateret

2017.12.18

A Janus Pannonius Múzeum, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem régészeti tanszéke és a Detect Max Hungary Kft. együttműködésében szakemberek kutatják át fémkeresővel a mohácsi csata helyszínét Majs közelében.

A sportteljesítmény legális növelését kutató kiválósági központ jön létre a PTE vezetésével

2017.12.18

A kutatások egy új protokoll mentén a sporttevékenységek egészségfejlesztő hatásait vizsgálják a szabadidősportban és kiemelten az élsportolók körében.

Leonadro Sini nyerte a Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny pécsi döntőjét

2017.12.17

Leonadro Sini olasz dirigens nyerte meg a Maestro Solti Nemzetközi Karmesterversenyt a szakmai zsűri döntése alapján.

Jónak lenni jó! - Vasárnap egész napos műsorfolyammal várja a felajánlásokat a közmédia

2017.12.16

Egész napos műsorfolyammal várja vasárnap a felajánlásokat a közmédia a hatodik Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági kampányában, amelynek kedvezményezettje ezúttal a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

39 milliárd forintos bértámogatás a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásához

2017.12.15

Mintegy 39 milliárd forintos bértámogatást nyújt a kormány jövőre a megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató, akkreditált cégeknek - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára pénteken Budapesten.

Baranyai cégek jelentkezését várják az Agromash Expora

2017.12.14

Az Enterprise Europe Network társzervezésében nemzetközi üzletember találkozó kerül megrendezésre a magyar agrárgazdaság legjelentősebb szakmai rendezvényén az AGROmashEXPO és AgrárgépShow-n. Várják minden olyan baranyai cég jelentkezését, aki külföldi partnerekkel szeretné felvenni a kapcsolatot.

Pályázaton nyert felszereléseket vettek át a Baranya megyei szervezetek

2017.12.14

A központi költségvetésben 2017-ben hatszázmillió forint állt rendelkezésre az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására. December tizenharmadikán a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal megállapodást kötött egyesületek és mentőcsapatok vehették át a pályázaton nyert eszközöket, felszereléseket.

Baranya megyei diákok nyerő vállalkozási ötleteit díjazták

2017.12.13

A Baranya Megyei Kormányhivatal – a TOP-5.1.1-15-BA1-2016-00001 „Foglalkoztatási Szövetkezés Baranya felzárkózásáért 2020” elnevezésű uniós projekt keretében – vállalkozástervezési vetélkedőt hirdetett a szakképzéssel foglalkozó, középfokú oktatási intézményekben szakmai végzettséget szerző fiatalok részére.