2019.12.10, Kedd

Aktuális

A túlzott tisztaság állhat a gyermekkori leukémia hátterében

2018.06.10

A minden csírát kiirtó tisztaság okozza a gyermekkori leukémia leggyakoribb formáját egy vezető brit kutató szerint.

A munkajogász írásos szerződést javasol a diákoknak

2018.06.09

A legfontosabb a nyári diákmunkák kapcsán, hogy legyen írásos munkaszerződés - mondta Czuglerné Iványi Judit munkajogász szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

Pécsi tűzoltók az ország legjobb tűzoltó gépjárművezetői között

2018.06.08

A katasztrófavédelemnél dolgozó gépjárművezetők, illetve az ügyintézőként gépjárművet vezetők mérték össze elméleti és gyakorlati tudásukat azon a versenysorozaton, amelynek végén, a megyei versenyeket, majd az öt regionális fordulót követően országos győzteseket hirdettek.

Idén nyáron is izgalmas programokkal vár a PTE bölcsészkara

2018.06.07

Ebben az évben tizedik alkalommal rendezzük meg a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán a X. Pécsi Bölcsész KreaTábort 2018. július 2-6. között.

Kábítószer birtoklással vádolnak egy férfit Pécsett

2018.06.05

Kábítószergyanús növényeket foglaltak le a rendőrök egy pécsi ház kertjében.

Negyvenkilenc alkalommal adta el ugyanazt a mobiltelefont

2018.06.04

Üzletszerűen elkövetett csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozott a rendőrség egy 17 éves nyíradonyi fiú ellen, aki az egyik internetes portálon keresztül csalt ki pénzt több sértettől.

Ügyfélfogadási szünet lesz több baranyai kormányablakban

2018.06.03

Júniusban a Baranya Megyei Kormányhivatal több szervezeti egységénél is előfordulnak ügyfélfogadási szünnapok. Az érintett főosztályokon, osztályokon az adott napra tervezett ügyintézést érdemes előbbre hozni vagy későbbre halasztani.

Kinevezték az új rektorokat

2018.06.01

Új rektort neveznek ki a Magyar Táncművészeti Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyeteme és a Semmelweis Egyetem élére - olvasható a Magyar Közlöny csütörtöki számában.

Katasztrófavédelem: a Magnus Aircraft gépe zuhant le Pogánynál

2018.05.31

A Magnus Aircraft Zrt. eFusion típusú gépe zuhant le a pécs-pogányi repülőtér közelében csütörtök délelőtt - mondta a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek.

Vadászkamarai érdeméremben részesült két Kormányhivatali dolgozó Szentlőrincen

2018.05.30

Az Országos Magyar Vadászkamara – a Baranya Megyei Területi Szervezete javaslatára – a megyei vadásznap alkalmából érdemérem adományozásával ismerte el a Pécsi Járási Hivatal Agrárügyi Főosztály Földművelésügyi Osztályán dolgozó szakemberek munkásságát.

Kotorják a Boros-Drávát Dél-Baranyában

2018.05.29

Több mint 170 millió forint európai uniós forrásból kotorják a Dél-Baranyában található Boros-Dráva és Boros-tó medrét - tájékoztatta a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság az MTI-t kedden.

Ezzel tarol az új kínai okostelefon

2018.05.28

Mindent letol a dobogóról az iPhone-tól a Samsungig a tényleg teljes felületen kijelzős technikával berobbanó Vivo újdonság.

Villány adott otthont egy rendőrségi zárókonferenciának

2018.05.28

Villányban tartották meg a „A háborús szennyezéssel érintett területek felszámolása” elnevezésű, rövidebb nevén De-mine HU-HR II. projekt zárórendezvényét.

Közbiztonsági referensi értekezlet és aratási fórum Siklóson

2018.05.25

A tűzvédelem mindig kiemelten kezelte a mezőgazdaság, ezen belül az aratás tűzvédelmét. A jogszabályok és az elvárások ismerete és annak közvetítése, átadása az érintettek felé fontos feladat.

Új rektort neveznek ki a PTE élére

2018.05.25

Új rektort neveznek ki a Magyar Táncművészeti Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyeteme és a Semmelweis Egyetem élére - olvasható a Magyar Közlöny csütörtöki számában.

Vihar - OKF: eddig 350 helyszínen volt szükség beavatkozásra

2018.06.09

Eddig 350 helyszínen kellett beavatkozniuk a katasztrófavédelem munkatársainak a pénteki vihar miatt, 80 másik helyszínen folyamatban van a segítség - mondta el Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője szombaton az MTI-nek.

Bölényborjú született a Pécsi Állatkertben!

2018.06.08

Tovább folytatódik a Pécsi Állatkert amerikai bölénycsaládjának sikertörténete: nemrég ugyanis egy kis bölényborjúval gazdagodott állatkertünk! Bölénypárunk, Brutus és Avarka 2012 óta él együtt állatkertünkben, és ez idő alatt összesen öt borjuk született.

Figyelem! - másodfokú figyelmeztetéseket is kiadtak heves zivatarok miatt

2018.06.08

Négy nyugati megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki heves zivatar veszélye miatt péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Érettségi - Kezdődnek a szóbeli vizsgák

2018.06.07

Mától megkezdődnek az idei érettségi szóbeli vizsgái országszerte, a diákok először emelt szinten adnak számot tudásukról.

Pogányi repülőbaleset - Szemtanúkat keres a rendőrség

2018.06.05

A pécs-pogányi repülőtér közelében múlt csütörtökön történt - két halálos áldozatot követelő - repülőbaleset szemtanúinak jelentkezését várja Pécsi Rendőrkapitányság - olvasható a police.hu oldalon hétfő délután közzétett felhívásban.

A világhírű kerámiaszobrász, Jun Kaneko lett a PTE legújabb díszdoktora

2018.06.04

A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara által díszdoktori címre javasolt világhírű művészt rendhagyó módon az Egyesült Államokban avatták az egyetem tiszteletbeli doktorává.

Civilek mellett Baranya megyei szervezetek is jelentkezhetnek a Hankook új pályázatára

2018.06.01

Hetedik alkalommal hirdeti meg Abroncsadományozási Programját a Hankook Tire Magyarország Kft.

Közel 200 millióból fejlesztheti mikrobiológiai laboratóriumát Baranya

2018.06.01

Az európai uniós forrásból megvalósuló kormányhivatali projekt keretében korszerű, automatizált labordiagnosztikai eszközöket szereznek be, melyeknek köszönhetően gyorsabb és pontosabb vizsgálatokat végezhetnek a szakemberek.

Skybaby: megérkezett az energiaitalok legújabb generációja

2018.05.31

Elsőként három, a Classic, a Classic Zero és a Cool változatokban érhető el 250 ml-es kiszerelésben, de a közeljövőben további ízeket és egyedülálló kiszereléseket fejlesztenek.

Felülvizsgálati kérelemmel fordult a Pécsi MFC az MLSZ-hez

2018.05.30

Felülvizsgálati kérelemmel fordult a PMFC labdarúgócsapatát működtető Pécsi Sport Nonprofit Zrt. (PSN) a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) versenybizottságához a baranyai megyeszékhelyen vasárnap lejátszott PMFC-FC Dabas NB III-as bajnoki mérkőzésen történtek miatt.

Nyitott szertárkapuk várták a Baranya megyei gyerekeket

2018.05.29

A Baranya megyében több tucat rendezvény várta a legkisebbeket a Nemzetközi Gyermeknap alkalmából, és a tűzoltóságok sem maradtak ki a családi programok közül. A katasztrófavédelem idén már ötödik alkalommal ajándékozta meg a kicsiket egy igazán különleges élménnyel.

Baranya megyében is jelentős a regisztrált pályakezdő álláskeresők száma

2018.05.28

Áprilisban tovább csökkent az álláskeresők száma a foglalkoztatási szolgálat adatai szerint.

Felújított Zsolnay angyalszobrokat avatnak a máriakéméndi német búcsún

2018.05.26

Május 27-én, a Szentháromság napi német búcsún már régi pompájában csodálhatják meg a hívek a máriakéméndi templom előtt álló két Zsolnay pirogránit angyalszobrot.

Milliárdos áfacsalási ügyben nyomoz a NAV Baranyában

2018.05.25

A gyanú szerint csaknem egymilliárd forinttal károsította meg egy cégláncolat a költségvetést, az elkövetők külföldről beszerzett szója áfájával "ügyeskedtek" - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dél-dunántúli bűnügyi igazgatóságának sajtóreferense pénteken az MTI-t.

Meleg, de csapadékos lesz a hétvége - megint leszakad az ég!

2018.05.24

A hétvégén is többször várható zápor, zivatar, de marad a meleg, néhol 30 fokig is felmelegedhet a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.