2019.08.22, Csütörtök

Aktuális

Idén is meghirdeti az OTP a társasházi pályázatot

2018.02.12

Tizedszer hirdeti meg az OTP társasházi pályázatát az idén, a korábbi összdíjazás és a nyertesek száma is megduplázódik, 20 lakóközösség nyerhet el összesen 20 millió forint vissza nem térítendő támogatást felújításra, korszerűsítésre.

Tizenkét produkciót hívnak meg a Komlói Amatőr Színházi Találkozóra

2018.02.11

Tizenkét produkciót hívnak meg a negyedik Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) versenyprogramjába. A seregszemlét idén - rendhagyó módon - május 31. és június 3. között rendezik meg - hangzott el a mecseki városban tartott pénteki sajtótájékoztatón.

Április 8-án Sárokon időközi önkormányzati választást tartanak

2018.02.10

Mivel már nem azonos évben tartják a parlamenti és önkormányzati választásokat, nem érvényes az a korábbi szabály, hogy az országgyűlési választás évében csak április 1-jéig lehet időközi önkormányzati voksolást tartani. Így április 8-án, a parlamenti voksolással egy időben hat időközi önkormányzati választás is lesz.

Hazatértek a külszolgálatból az első idei kontingensek tagjai

2018.02.09

Szerbiában és Macedóniában egy hónapig segítették a határok védelmét.

Félmilliárdos városrehabilitációs program indul Mohácson

2018.02.09

Félmilliárd forintos európai uniós forrásból indul városrehabilitációs program Mohács Újváros elnevezésű településrészén - tájékoztatta a Duna-parti város önkormányzata az MTI-t.

Már több mint 90 százalékos kapacitással működik a mohácsi vágóhíd

2018.02.08

Jelenleg már több mint 90 százalékos kapacitással működik az MCS Vágóhíd Zrt. tavaly április végén átadott mohácsi üzeme - közölte az MTI-vel Pókos Gergely, a létesítmény igazgatója, akinek várakozásai szerint idén összesen mintegy 90 ezer tonna élőállat feldolgozását tervezik.

Féléves ügyeleti továbbképzést tartottak a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon

2018.02.08

A képzésen a megyei fő- és műveltirányítási ügyelet, a hivatásos tűzoltó-parancsnokságok híradó ügyeletesei és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat állománya vett részt.

Légi közlekedés veszélyeztetése miatt emelhetnek vádat Baranyában

2018.02.07

Több mint háromszáz métert csúszott hason a repülőgép a pécsi kifutópályán.

PTE-s kapta az év idegenforgalmi oktatója címet!

2018.02.07

Összesen 17 turisztikai szakember, illetve szervezet vette át a szakmai szervezetek díját február 1-jén, a hagyományos turisztikai díjátadó gálán és évadnyitó fogadáson a Turizmus Kft. rendezvényén, melyre immáron 26. alkalommal került sor.

Egyre több kórházban van látogatási tilalom

2018.02.06

Az influenzajárvány miatt országszerte egyre több egészségügyi intézményben rendelnek el részleges vagy teljes látogatási tilalmat.

Flashmobbal népszerűsítik a véradást Mohácson

2018.02.06

Február kilencedikén, pénteken ünnepli a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt fennállásának 97. évfordulóját.

Öt helyszínen folytatódik a határvadászok képzése

2018.02.05

A képzés tizenegyedik ütemét nyitották meg 2018. február 5-én az ország öt megyéjében. Így összesen jelenleg 313 fő vesz részt határvadász-képzésben.

Korszerűsítik a vízhálózatot a pécsi Mecsekoldalban

2018.02.05

Háromszázmillió forintos beruházással vízhálózat-korszerűsítés kezdődik hétfőn a Pécs mecsekoldali városrészében - tájékoztatta a baranyai megyeszékhely vízszolgáltatója az MTI-t.

Minden eddiginél több maskarás búcsúztatja a telet az idei busójáráson

2018.02.04

Rekordszámú, 1350 maskarás űzi el a telet az idei busójáráson, amely február 8-án veszi kezdetét Mohácson. A szervezők ebben az évben is több tízezer résztvevőt várnak a messze földön híres farsangi fesztiválra.

Havazás - A fél országra adott ki figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat

2018.02.03

A havazás veszélye miatt szombatra a fél országra első fokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Kövér László: a busójárás Európa egyik leghíresebb és legnagyobb hagyományőrző rendezvénye

2018.02.11

A mohácsi busójárás Európa egyik leghíresebb és legnagyobb hagyományőrző rendezvénye - mondta a városban rendezett hatnapos népszokás vasárnapi fő programján az Országgyűlés elnöke.

Kimagasló eredményeket ért el tavaly az idegenforgalom

2018.02.11

Kimagasló eredményeket ért el tavaly az idegenforgalom Magyarországon, a vendégéjszakák számának bővülése már négy éve 6 százalék feletti - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) pénteken az MTI-vel.

Audio guide rendszert vezettek be a pécsi állatkertben

2018.02.09

Egyelőre kizárólag magyar nyelven elérhető audio guide rendszert vezettek be az 1,8 milliárd forintos beruházással felújított, 2016-ban átadott pécsi állatkertben - közölte az intézmény pénteken az MTI-vel.

Átadták a Pécsi Tudományegyetem UNIV gyógyszertárát

2018.02.09

Az ambulanciákon kezelt és klinikákról távozó, hazatérő betegeket, valamint a lakosságot ellátó gyógyszertár a Janus Pannonius Klinikai Tömb Honvéd utcai bejáratánál várja a mai naptól a betegeket és fogyasztókat.

Nemzetközi utcaszínházi és -cirkuszi versenyt hirdet a Zsolnay Fényfesztivál

2018.02.09

Nemzetközi utcaszínházi és utcai cirkuszi versenyt hirdet a Zsolnay Fényfesztivál és a Magyar Zsonglőr Egyesület - közölte kedden a pécsi eseményt szervező Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft (ZSÖK).

Vasárnap kezdődik a házasság hete

2018.02.08

Vasárnap kezdődik a házasság hete; országszerte és a határon túl több mint 300 programmal irányítják rá a figyelmet a házasság, a család fontosságára - közölték a szervezők a rendezvény csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Szolgáltató Kormányhivatali Modell valósul meg Baranyában is

2018.02.08

A Modell bevezetése fontos lépés az átláthatóbb, strukturáltabb, ügyfélbarát közigazgatás megteremtése felé.

Ismét magyar rendőrök segítik a macedón és a szerb határ védelmét

2018.02.07

Ismét magyar rendőrök utaznak Macedóniába és Szerbiába, hogy segítsék a macedón-görög, illetve a szerb-bolgár határ védelmét - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szerdán a kontingens búcsúztatásáról beszámolva a honlapján.

Digitális jólét program: az internetes gyermekvédelem közös ügy és felelősség

2018.02.07

Az a cél, hogy egyre hangsúlyosabban érvényesüljenek az internethasználat napi gyakorlatában a gyermekek védelmét szolgáló szabályok és intézkedések, ugyanis az internetes gyermekvédelem közös ügy és felelősség - írta a Digitális jólét program titkársága közleményében.

A biztonságos internethasználatra hívja fel a figyelmet az ORFK

2018.02.06

Az internet a mindennapok része. Használatával könnyebbé, egyszerűbbé tehetjük életünket. A virtuális tér azonban valós veszélyeket is jelent.

Ösztöndíjasok a Baranya Megyei Kormányhivatalban

2018.02.05

A Területi Közigazgatási Ösztöndíjprogramnak köszönhetően 2018. február 1-jétől három, a közigazgatás iránt érdeklődő fiatal kap szakmai gyakorlati lehetőséget a Baranya Megyei Kormányhivatal különböző szakterületein.

A Foss biotechnológiai cég beruházásával 88 új munkahelyet teremt Pécsett

2018.02.05

Kétmilliárd forintos beruházással kutatási és fejlesztési központot hoz létre a dán székhelyű Foss biotechnológiai vállalat Pécsett, ahol egy kétezer négyzetméteres épületben 88 magasan kvalifikált munkavállaló foglalkoztatását tervezik - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Megnyitott a pécsi sípálya

2018.02.04

Vasárnaptól várják a síelőket a pécsi sípályán - közölte a pálya fenntartója, a PVSK síszakosztálya az MTI-vel.

Év elején több tízezren elfelejtik igénybe venni a családi kedvezményt

2018.02.03

Az év első hónapjaiban több tízezren elfelejtik igénybe venni a családi kedvezményt; érdemes minél korábban leadni az adóelőleg-nyilatkozatot a munkáltatónál, mert a kifizető csak így tudja a fizetést a kedvezmény összegével megnövelten utalni.

Benyújtotta a dunai limes világörökségi pályázatát Magyarország három másik országgal együtt

2018.02.02

A Római Birodalom egykori határainak, a dunai limes világörökségi helyszínné nyilvánítására Magyarország - Szlovákiával, Ausztriával és Németországgal közösen - benyújtotta a nevezését az UNESCÓ-hoz, jelentette be Latorcai Csaba.