2019.12.10, Kedd

Aktuális

Munkaerőhiánnyal küzdenek Baranya villamosipari vállalkozásai

2018.02.24

Baranya Megyei Kormányhivatal, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a megye erősáramú vállalkozásainak képviselői közös programot hirdettek az évek óta tartó szakember-utánpótlási problémák megoldása érdekében.

Ismét pécsi jogászok kaptak Praesens-díjat

2018.02.23

A hétvégén tartott Budapesti Jogászbál alkalmával ismét pécsi jogászok részesültek Praesens-díjban: Niklai Patrícia Dominika joghallgató, Dr. Meilinger Csaba pedig ügyvédjelölt kategóriában bizonyult a díjra legérdemesebbnek.

Négyszázmilliós energetikai korszerűsítés indul a komlói idősotthonban

2018.02.22

Csaknem négyszázmillió forintos európai uniós forrásból energetikai korszerűsítés kezdődik az időseket gondozó komlói Szent Borbála Otthonban - közölte a mecseki város önkormányzata az MTI-vel.

Átadták a 200 millió forintból kialakított pécsi torna munkacsarnokot

2018.02.21

Átadták szerdán a mintegy 200 millió forintos központi költségvetési forrásból, egy korábbi raktárépületben kialakított, mintegy 800 négyzetméter alapterületű pécsi torna munkacsarnokot.

Az Országos Széchényi Könyvtárban restaurálják Arany János kéziratait

2018.02.20

Az Országos Széchényi Könyvtárban (OSZK) restaurálják Arany János Nagyszalontán őrzött kéziratait és egyéb dokumentumait.

Országszerte csaknem kétezer tűzoltó van készenlétben

2018.02.20

A várhatóan egyre intenzívebbé váló havazás miatt az országban csaknem kétezer tűzoltó áll készenlétben mintegy ötszáz technikai eszközzel.

A tél legerősebb lehűlésére figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

2018.02.19

A tél legerősebb lehűlése közelít - hívta fel a figyelmet hétfőn a meteorológiai szolgálat, amely keddtől ismét havazásra figyelmeztet.

Jól fogynak Baranyában az autópálya-matricák, januárban rekordot döntött az értékesítés

2018.02.18

Folyamatosan emelkedik a forgalom az M6-os autópálya, valamint az M60-as gyorsforgalmi út baranyai szakaszán.

Fejleszt a komlói tésztaüzem

2018.02.17

Hat új dolgozót vett fel, teherautót, dagasztógépet vásárol és informatikai rendszerét is fejleszti egy 37,5 milliós pályázati forrásból a komlói tésztagyár.

Dinoszauruszok a könyvtárban - Megújul a komlói gyermekkönyvtár

2018.02.16

Teljes felújításon esik át a komlói gyermekkönyvtár. A 32 millió forintos, európai uniós finanszírozású beruházás végére a gyerekek kedvence, a Komlosaurus is „beköltözik” a könyvtárba.

Doktoranduszok konferenciáját tartották meg Pécsett

2018.02.15

A Doktoranduszok Országos Szövetségének Hittudományi Osztálya 2018. február 9 és 11 között tartotta éves teológuskonferenciáját, amelynek idén a Pécsi Egyházmegye és a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola adott helyet.

Új növekedési fokozatba kapcsolt a magyar gazdaság

2018.02.14

A stabil és gyors gazdasági növekedés azt mutatja, hogy eredményes a béremelésre és adócsökkentésre épülő gazdaságpolitika, így a magyar emberek életszínvonala érdemben javulni tudott - hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) tavalyi évre vonatkozó előzetes GDP-növekedési adatai alapján.

Csütörtökön lejár a tavaszi félév első Diákhitel-igénylési határideje

2018.02.14

Csütörtökig kell a hallgatóknak benyújtaniuk a hiteligénylési kérelmet ahhoz, hogy március közepéig megkapják a kért diákhitelt - közölte a Diákhitel Központ Zrt. szerdán az MTI-vel.

Pécs fejlesztései is bemutatkoznak a világ legnagyobb ingatlanszakmai kiállításán

2018.02.13

Az idén nem csak a Budapesten zajló világszínvonalú projektek, de négy egyetemi város - Debrecen, Miskolc, Pécs és Szeged - fejlesztései, befektetési lehetőségei is bemutatkoznak a világ legnagyobb ingatlanfejlesztési kiállításán, a cannes-i nemzetközi ingatlan szakkiállításon, a MIPIM-en március 13-16. között, a fővárosi önkormányzat, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) közös standján.

Jogerősen is kártérítést kell fizetniük a pécsi Zsolnay felmondott dolgozóinak

2018.02.13

Jogellenes volt felmondásuk, ezért együttesen több mint 20 millió forint perköltséget és távolléti díjat kell megfizetnie annak a 117 dolgozónak, aki 2016 júniusában rendkívüli felmondással távozott a pécsi Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt.-től - erről kedden jogerősen döntött a Zalaegerszegi Törvényszék.

99-re emelkedett a bejelentett pártok száma

2018.02.24

Újabb pártot vett nyilvántartásba az áprilisi országgyűlési választásra pénteki ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB), ezzel 99-re emelkedett a nyilvántartásba vett pártok száma. Négy évvel ezelőtt 71 pártot vett nyilvántartásba a testület.

Felfüggeszti a kikapcsolásokat az E.ON a jövő hétre

2018.02.23

A jövő héten várható extrém hideg miatt jövő vasárnapig felfüggeszti a számlatartozások miatti kikapcsolásokat az E.ON Hungária Zrt.

Csütörtökre is figyelmeztetést adtak ki Baranya megyére a széllökések miatt

2018.02.22

A havazás, illetve hófúvás veszélye miatt néhány dunántúli megyére csütörtökre is figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat.

Március 19-ig igényelhető az adóbevallás tervezetének postázása

2018.02.21

Március 19-én éjfélig kérhetik a személyi jövedelemadó bevallási tervezetének postázását azok, akiknek nincsen ügyfélkapu regisztrációjuk, és tavaly nem voltak egyéni vállalkozók - hívta fel a figyelmet szerdán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Együttműködési megállapodást írt alá a PTE és a Rovitex

2018.02.20

Hétfő délután írta alá a Pécsi Tudományegyetem és a Dél-Dunántúl egyik legdinamikusabban fejlődő textilipari vállalata, a Rovitex Hungária Kft. vezetése együttműködési megállapodásukat.

Tuba kamaraestet tartanak hétfőn a Duna Irodaházban

2018.02.19

A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara által rendezett régiós koncertsorozata részeként hétfőn délután hat órakor a Duna Irodaházban tartanak tuba kamaraestet.

Polgármestert és képviselőket választanak a baranyai Rózsafán

2018.02.19

Polgármestert és önkormányzati képviselőket választanak vasárnap a Baranya megyei Rózsafán - tájékoztatta a helyi választási iroda vezetője, a nagypeterdi közös önkormányzati hivatal jegyzője hétfőn az MTI-t.

Az egyéni vállalkozók is jótékonykodhatnak

2018.02.17

Az egyéni vállalkozóknak az szja-bevallásukat idén február 26-áig kell összeállítaniuk és eljuttatniuk a NAV-hoz, ám az 1+1 százalékok sorsáról ők is május 22-éig dönthetnek. Bárki, aki személyijövedelemadó-bevallást ad jogosult az adójának 1+1%-áról rendelkezni.

Isztambul múltját bemutató kiállítás nyílt Pécsen térhatású fotókból

2018.02.16

Az 1898 és 1913 közötti Isztambult huszonöt térhatású fotón bemutató, egy hónapig látható kiállítás nyílt meg pénteken a pécsi Cella Septichora Látogatóközpontban.

Indokolatlan terhet ró az iskolai hiányzások igazolása a gyermekorvosokra

2018.02.16

A Házi Gyermekorvosok Egyesülete (HGYE) szerint indokolatlan terhet ró a gyermekorvosokra az iskolai hiányzások igazolása, azért ezen a téren a szakmai szervezet változtatásokat szeretne elérni.

Pályafelújítás miatt módosul a vonatok menetrendje a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon

2018.02.15

Pályafelújítás miatt módosul a vonatok menetrendje a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon február 26-tól július 15-ig.

Előzetes letartóztatásba tették a hotelek mohácsi rémét

2018.02.14

A Pécsi Járásbíróság kedden elrendelte annak a mohácsi férfinek az előzetes letartóztatását, aki helyi és más hotelekben is megszállt, azonban esze ágában sem volt fizetni.

Növény-egészségügyi zárlatot rendeltek el Pécsen a szőlő aranyszínű sárgasága miatt

2018.02.14

Növény-egészségügyi zárlatot rendeltek el Pécsen a szőlő aranyszínű sárgasága betegség megjelenése miatt - tájékoztatta szerdán a baranyai megyeszékhely jegyzője az MTI-t.

A máglyagyújtással és a koporsóégetéssel véget ért a mohácsi busójárás

2018.02.13

A hagyományos húshagyókeddi máglyagyújtással és a telet jelképező koporsó elégetésével véget ért Mohácson az idei busójárás, amelynek hétvégi fő programjaira több tízezren voltak kíváncsiak.

Pannon Filharmonikusok: megerősítette pozícióját tavaly a zenekar

2018.02.13

A Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) megerősítette pozícióját tavaly: 126 hangversenyt adott és 79 színházi előadásban működött közre, fellépésein több mint 100 ezer látogatót regisztráltak - olvasható a pécsi Kodály Központ rezidens együttesének 2017-es évét értékelő, az MTI-hez kedden eljuttatott összefoglalóban.