2019.12.10, Kedd

Aktuális

Önkormányzati lakásokat újít fel Komló a 30 milliós programba

2018.04.13

Hatvan önkormányzati tulajdonú lakás felújítására és energetikai korszerűsítésére nyert európai uniós pályázati forrást a komlói önkormányzat.

A Strabag korszerűsíti a szennyvízkezelést Pécs környékén

2018.04.13

Jelentős, több mint 7,5 milliárd forintos beruházás valósul meg a város agglomerációjában uniós támogatásból.

Féláron lehet utazni vonattal a Szakmák Éjszakája rendezvényeire

2018.04.12

A MÁV-START és a GYSEV a Szakmák Éjszakája rendezvényre utazóknak ötvenszázalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít 128 település meghatározott állomásaira – áll a vasúttársaság közleményében.

A hétvégén is sok lesz a napsütés

2018.04.12

Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.

A traumás agysérülések növelhetik a demencia kockázatát

2018.04.11

A traumás agysérülést elszenvedő embereknél magasabb a kockázata a demencia, vagyis időskori elbutulás kialakulásának - derült ki egy nagyszabású új tanulmányból.

Idős asszonyt rabolt ki egy fiatal pécsi férfi

2018.04.11

Rablás miatt került előzetes letartóztatásba egy fiatal pécsi férfi, aki a gyanú szerint bántalmazott egy idős asszonyt és elvette az értékeit - közölte szerdán a Pécsi Törvényszék az MTI-vel.

Együttnevelés rajzokkal, dalokkal

2018.04.10

Egy pécsi zenekar rajzpályázat segítségével hozná közelebb egymáshoz az ép és a sérült gyermekeket

A hitoktatás napja a Pécsi Egyházmegyében

2018.04.09

Április 6-án és 7-én összegyűltek a Pécsi Egyházmegye hitoktatói, hogy a katekéta tevékenységet ünnepeljék, és a felmerülő kérdésekre közösen választ találjanak.

Fontos cafeteria-határidő közeleg

2018.04.09

Ha egy munkáltató tavaly adott lakáshitel-támogatást a munkatársainak, akkor az erre vonatkozó rendelet szerint 2018. április 15-ig – illetve a munkáltató saját döntése alapján legkésőbb május 31-ig – kell összegyűjteni az ehhez kapcsolódó teljes dokumentációt.

Ifjúsági verseny Szigetváron

2018.04.08

Szigetvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség a Vöröskereszttel és a Rendőrséggel, a több éves hagyományoknak megfelelően, közösen rendezte meg a felmenő rendszerű ifjúsági versenyeiket, így a Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyt is.

Választás 2018 - Vasárnap is hívható a Választási Információs Szolgálat

2018.04.07

Az országgyűlési képviselők választása idején is hívható a Választási Információs Szolgálat (VISZ) tájékoztató vonala, ahol a választók a vasárnapi parlamenti választással kapcsolatos kérdéseikre kaphatnak választ.

Totál elbillent a kiskunhalasi Jobbikos körszakáll

2018.04.06

A tanújelek szerint megvalósul a Rapülök slágerének a refrénje Kiskunhalson, miszerint egy „icipici Hitler” tör a hatalomért a városban Farkas Gergely személyében. A Jobbik Kiskunhalasi képviselőjelöltjét láthatóan annyira felbíztatták a jólfizetett rajongótáborának a tagjai, hogy láthatóan a józan esze is elhagyta.

Országos AJKP Művészeti Fesztiválnak ad otthont a pécsi Gandhi Gimnázium

2018.04.06

Tíz középiskola diákjai mérik össze tudásukat és ügyességüket április 7-én a baranyai megyeszékhelyen. Az lesz ugyanis a verseny napja az idei Arany János Kollégiumi Program Művészeti Fesztiválon.

Helyitermék-raktár létesül a baranyai Cserdiben

2018.04.06

Helyitermék-raktárat, hűtőházat, csomagolót is magába foglaló logisztikai bázist létesít Cserdiben 250 millió forintos európai uniós forrásból az önkormányzat.

6. Kertváros Nap - Maléter Pál út melletti füves területen Pécsett

2018.04.05

Az érdeklődők immár hatodik alkalommal mulathatnak Pécs legnépesebb városrészében a Kertváros napon.

A PTE is bemutatkozik a MET székesfehérvári háromnapos rendezvényén

2018.04.13

Megnyílt a Művészeti Egyetemek Találkozója, amelyet péntektől vasárnapig, első alkalommal rendeznek meg Székesfehérváron.

Félmilliárd forintból bővül a mohácsi szociális otthon

2018.04.13

Helyi vállalkozás építi fel az önkormányzati beruházásban megvalósuló, 33 apartmant tartalmazó épületet.

Leendő földrajzi diákolimpikonok a PTE-n

2018.04.12

A PTE Természettudományi Kara immár kilencedik alkalommal adott otthont a Földrajzi és Földtudományi Intézet, valamint a Modern Geográfus Alapítvány által szervezett angol nyelvű földrajzi versenynek, a HunGeoContest-nek.

Tárgyalnak a két pécsi női kosárlabdacsapat együttműködéséről

2018.04.12

"Újra egységesedni kíván a pécsi női kosárlabdasport" - jelentette ki Páva Zsolt polgármester szerdán, mivel a két klub, a PEAC-Pécs és a PINKK Pécsi 424 tulajdonosi köre tárgyalásokat folytat ennek érdekében.

Pécsi hallgatókból alakul meg a honvédség első önkéntes tartalékos egyetemi százada

2018.04.11

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) hatvan hallgatójából alakul meg a Magyar Honvédség (MH) első önkéntes tartalékos egyetemi százada - hangzott el a leendő területvédelmi alakulat tagjainak részvételével megrendezett szerdai eseményen, a baranyai megyeszékhelyen.

Idén is szükséges az adategyeztetés a feltöltőkártyásoknak

2018.04.10

Az előrefizetős SIM-kártyával mobiltelefont használóknak törvényi előírás alapján idén is kötelező az adategyeztetés szolgáltatójukkal - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) hétfői, az MTI-nek elküldött közleményében. A tavalyi számok alapján idén körülbelül 3,5 millió SIM-kártya adategyeztetése várható.

Mecseknádasdon választották ki a magyarországi németek legjobb borait

2018.04.10

Több mint 700 nedűt értékeltek a Magyarországi Németek Országos Borversenyén.

2018-ban is vár a Zootábor Pécsett!

2018.04.09

Az idei évben is megrendezésre kerül nagy sikerű nyári programsorozat, a Zootábor, melyre június 18-tól augusztus 7-ig, két korosztályban várják az általános iskolás gyerekeket!

Perzsa leopárd érkezett a Pécsi Állatkertbe!

2018.04.09

A Pécsi Állatkert egyik legnagyobb kedvence Taian, a perzsa leopárd. Foltos bundájú nagymacska magányos napjai véget értek, április 5.-én az esti órákban megérkezett új menyasszonya, Sara.

Építészeti fotótár indult

2018.04.08

Archív fotógyűjteményt bemutató weboldalt indított a Lechner Tudásközpont. Az április 4-én indult a Lechner Fotótár, az idén öt éves Lechner Tudásközpont mindenki számára online elérhető fotóarchívuma.

Csillagsétákat rendeznek a magyarországi nemzeti parkok a nemzetközi sötét égbolt hetén

2018.04.07

Csillagsétákat rendeznek a magyarországi nemzeti parkok a Nemzetközi Sötét Égbolt Hete kezdeményezéshez csatlakozva: április 13. és 15. között az érdeklődőket távoli galaxisok, bolygók és csillagok világába kalauzolják szakképzett túravezetők segítségével, az éjszakai égbolt tanulmányozásával.

Energetikai fejlesztés Sellyén is

2018.04.06

Másfél éve kezdődött Baranya megyében az az energia-megtakarítást célzó pályázati projekt, amelynek keretében kilenc településen 34 kormányhivatali épületet korszerűsítettek.

Hat településen tartanak időközi önkormányzati választást vasárnap

2018.04.06

Hat településen tartanak időközi önkormányzati választást a parlamenti választással egy időben, vasárnap.

Perzsa leopárddal gazdagodott a pécsi állatkert

2018.04.06

Perzsa leopárd egyeddel gazdagodott a pécsi állatkert: a Sara nevű, hároméves nőstény a már a mecsekoldali vadasparkban élő nyolc éves Taian elnevezésű hím társa lesz.

Út- és lakóparkfejlesztésre újabb 745 milliót fordított Mohács önkormányzata

2018.04.05

Dr. Hargitai János parlamenti képviselők és Szekó József vágta át kedden azt a nemzeti színű szalagot, amely szimbolikusan két újabb, nagyértékű infrastrukturális fejlesztés átadását jelentette.