2024.07.18, Csütörtök

ellenőrzés

Országos ellenőrzést tart a rendőrség a jövő héten

2023.12.08

Országos hírek

Országos akciót tart a rendőrség jövő héten az alkohol vagy drog hatása alatt, ittas vagy bódult állapotban volán mögé ülő emberek célzott kiszűrésére - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata pénteken a police.hu oldalon.

Sikeresen zajlott a teljes élelmiszerláncra kiterjedő ellenőrzés

2021.09.10

Országos hírek

Az ellenőrzés kiterjedt a turisztikai szempontból frekventált helyeken, rendezvényeken, fesztiválokon, vásárokon működő kereskedelmi és vendéglátó létesítményekre.

Fontos a parlagfű elleni védekezés

2020.08.13

Aktuális

A parlagfű hazánk leggyakoribb gyomnövénye, amelynek virágpora több allergiás megbetegedés kiváltója, mint az összes többi allergén növényé együttvéve. Az allergiaszezon közeledtével a parlagfű irtására vonatkozó előírásokat még komolyabban kell venni.

Kijárási korlátozás: A rendőrség ellenőriz

2020.03.31

Aktuális

A tapasztalatok szerint az emberek megértik, hogy saját érdekük a hatósági előírások betartása.

A fűtőberendezések ellenőrzésére figyelmeztet a katasztrófavédelem

2019.09.30

Aktuális

A fűtőberendezések, kémények ellenőrzésére, karbantartására hívja fel a figyelmet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a fűtési szezon közeledtével a szén-monoxid-mérgezések és a lakástüzek megelőzése érdekében.

Baranya megye nagyobb rendezvényein is tart ellenőrzést a Nav

2019.08.29

Aktuális

A NAV Baranya megyei munkatársai augusztus 26. és szeptember 1. között, Harkányban, Orfűn, Siklóson, Szigetváron valamint Pécsett ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát, valamint az áruk eredetét. Továbbá ahol a pénztárgép által továbbított adatok ezt indokolják, ott forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

Fokozottan ellenőrzi a Baranya Megyei Kormányhivatal a mutatványos berendezéseket

2019.05.01

Aktuális

A jó idő beköszöntével egyre több olyan rendezvényre – mutatványos berendezésprogramra, falunapra, majálisra, fesztiválra – látogathatunk el, ahol különböző mutatványos berendezések, például körhinták, légvárak, trambulinok is vannak. Ezeknek az eszközöknek a szabályos üzemeltetését a tavaszi-nyári időszakban a kormányhivatal fokozottan ellenőrzi.

A fiktív munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cégek komoly szankciókra számíthatnak

2019.03.11

Gazdaság

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrzései során a fiktív munkaerő-kölcsönzést folytató cégek komoly szankciókra számíthatnak, jelentős adóbírságot fizethetnek - figyelmeztet a BDO Legal Jókay & Társai Ügyvédi Iroda.

Folyamatos a gyalogos-átkelőhelyek ellenőrzése Pécsett

2019.03.01

Aktuális

A rendőrök elsődleges célja a segítő szándékú figyelemfelhívás és a közlekedési szabályok érvényre juttatása volt.

Megkezdődtek a gyermekjátékok fogyasztóvédelmi ellenőrzései

2019.02.08

Aktuális

Megkezdődött az Innovációs és Technológiai Minisztérium által elrendelt idei évi játékvizsgálat, amelynek célja kiszűrni a piacról a veszélyes játékokat - tájékoztatta az ITM csütörtökön az MTI-t.

Autóbuszokat és teherautókat ellenőriz a rendőrség a jövő héten

2018.10.14

Aktuális

Autóbuszokat és nehéz-tehergépjárműveket ellenőriz a rendőrség a jövő héten, hétfőtől vasárnapig egy TISPOL-akció keretében, az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának éves ellenőrzési terve alapján.

Fokozott ellenőrzés a vonatokon és a vasútállomásokon

2018.09.05

Aktuális

A rendőrség a RAILPOL egységes nemzetközi rendőri művelet keretében egy napon keresztül végzi az ellenőrzést a vasúti biztonság érdekében.

Folytatódik a vetőburgonya fokozott ellenőrzése

2018.03.26

A külföldről származó vetőburgonya országos szintű, fokozott ellenőrzését rendelte el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) többszöri gumórontó fonálféreg fertőzés miatt; az akció keretében újabb 10 tonna, Romániából származó vetőburgonyában azonosították a károsítót - tette közzé a hivatal hétfőn a honlapján.

Bicikli- és autószervizek, éttermek a NAV célkeresztjében

2017.10.09

Fokozottan ellenőrzik az adóhatóság revizorai ezen a héten a kerékpár- és autószervizeket a már megszokott vendéglátó-ipari számla-, nyugtaadás szabályszerűségének vizsgálata mellett.

NAV revizorok járják az ormánsági településeket

2017.08.23

Folytatódnak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal augusztusi ellenőrzései Baranyában.

ORFK: egyhetes országos ellenőrzés lesz az utakon

2023.06.13

Országos hírek

Országos ellenőrzést tart a rendőrség az utakon június 14. és 20. között - tudatta a Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata kedden a police.hu oldalon.

Volánbusz: az állomásokon is ellenőrzik a maszkviselési kötelezettség betartását

2020.08.24

Aktuális

A nagyobb autóbusz-állomásokon is ellenőrzi a rendőrség a közegészségügyi előírások - például a maszkviselési kötelezettség - betartását a jövő héten, mert az elmúlt időszakban egyre többen utaznak maszk nélkül - közölte a Volánbusz Zrt. pénteken az MTI-vel.

Fogyasztóbarát strandok várják a hűsölni vágyókat Baranyában

2020.07.28

Aktuális

A Baranya Megyei Kormányhivatal a nyári időszakban kiemelt figyelmet fordít a medencés és a természetes fürdők ellenőrzésére.

Ezek az egyhetes ellenőrzés eredményei Baranya megyében

2020.02.18

Aktuális

A rendőrök 2020. február 10. és február 16. között a tehergépkocsikat és autóbuszokat ellenőrizték Baranya megye közútjain.

Baranya megyében razziázik ezen a héten a Nav

2019.09.03

Aktuális

A NAV Baranya megyei revizorai szeptember 2. és 8. között, Komlón, Kozármislenyben, Mohácson, Siklóson valamint Pécsett ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát, valamint az áruk eredetét.

Nyári táborokban működő élményeszközöket ellenőrzött a fogyasztóvédelem

2019.08.06

Aktuális

A fogyasztóvédelmi hatóság a tanítási szünetben az ország minden részében célzottan ellenőrzi azokat a táborokat, ahol a gyermekek az aktív szórakozásukat biztosító eszközöket használhatnak. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által elrendelt vizsgálat olyan kalandparkokra, strandokra is kiterjed, ahová nyári táborokat szerveznek. A fokozott ellenőrzéseknek köszönhetően a szabálytalanul, hiányos dokumentációval üzemeltetett eszközök aránya a tavalyi évhez képest csökkent.

A biztonsági öv használatát ellenőrizte a rendőrség

2019.03.19

Aktuális

Egyhetes ellenőrzés során több mint 4 ezer esetben tapasztalták a rendőrök a biztonsági öv használatának elmulasztását - közölte a rendőrség hétfőn a honlapján.

Baranya megyében is fokozott ellenőrzést rendelt el az országos rendőrfőkapitány

2019.03.08

Aktuális

Több megyében fokozott ellenőrzést rendelt el az országos rendőrfőkapitány - közölte a rendőrség szerda este a honlapján.

Itt ellenőrznek a NAV baranyai munkatársai februárban

2019.02.12

Aktuális

A vizsgálatok során a számla-, és nyugtaadást, a foglalkoztatást, az online pénztárgép használatát, valamint a forgalmazott áruk eredetét ellenőrzik. Ahol a pénztárgép által továbbított adatok ezt indokolják, ott forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

Ellenőrzéseket tart januárban Baranyában a NAV

2019.01.07

Aktuális

A NAV munkatársai január 7. és 13. között Harkányban, Komlón, Mohácson, Siklóson és a megyeszékhelyen végeznek ellenőrzéseket.

Bőrgyógyász: fontos évente ellenőriztetni az anyajegyeket

2018.09.10

Fontos évente bőrgyógyásszal ellenőriztetni az anyajegyeket, mert könnyen rosszindulatú daganattá változhatnak - mondta Nagy Éva bőrgyógyász hétfőn az M1 aktuális csatorna műsorában.

Már most itt van a kémények karbantartásának ideje

2018.07.10

Aktuális

Noha még javában tart a nyár, célszerű a kémények ellenőrzését már most elvégeztetni, hogy ne az utolsó pillanatra, a fűtési szezon kezdetére maradjon ez a valóban életbevágóan fontos tevékenység.

NFM: ellenőrzik a járművek téli felkészítését a hatóságok

2017.11.03

Összehangolt akcióban ellenőrzik a közlekedési hatóságok szakemberei a személyautók és az autóbuszok megfelelő felkészítettségét a téli időjárási körülményekre 2017 november 8. és 10. között

Hétfőtől háromnapos razziát tart a rendőrség az utakon

2017.09.10

Országos hírek

2017. szeptember 11. és szeptember 13. között a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrzi Magyarország közútjain a rendőrség.

Ismét Baranyát járják a NAV revizorai

2017.08.07

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által közzétett legújabb lista szerint Baranya megyében a mai naptól kezdve ismét aktív ellenőrzéseket folytatnak a revizorok.