2024.05.23, Csütörtök

Koronavírus

Koronavírus: ezeket kell betartani mostantól a Volán buszain

2020.03.17

Országos hírek

Csak az utazzon, akinél nem áll fenn a fertőzöttség gyanúja; változik a csomagkezelés és a felszállás rendje.

Koronavírus - Orbán: a tanulók hétfőtől nem mehetnek iskolába, tíz akciócsoport állt fel

2020.03.14

Aktuális

A koronavírus elleni védekezés keretében tíz akciócsoportot állt fel, az oktatási munkacsoport első javaslata nyomán hétfőtől a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a kormány Facebook-oldalán péntek este közzétett videójában.

A veszélyhelyzet megszűnéséig érvényesek maradnak a lejáró személyes okmányok

2020.03.12

Aktuális

A magyar állampolgárok Magyarország területén hatályos, lejáró hivatalos okmányai a kormány által kihirdetett veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napig érvényesek.

Koronavírus - Újabb három fertőzött van Magyarországon

2020.03.10

Aktuális

Újabb három koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon a koronavirus.gov.hu keddi információi szerint, mindhárman iráni állampolgárok.

Elhalasztják a Pécsi Tudományegyetem nemzetközi estjét

2020.03.07

Aktuális

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) elhalasztja szombatra tervezett nemzetközi estjét - közölte az intézmény csütörtökön az MTI-vel.

Továbbra sincs koronavírusos megbetegedés Magyarországon

2020.02.27

Aktuális

Továbbra sincs koronavírusos megbetegedés Magyarországon, nincs olyan minta, amely azt igazolná, hogy bárki megfertőződött volna - mondta Gulyás Gergely csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Tájékoztató az új koronavírusról

2020.02.04

Aktuális

2019 végén új típusú koronavírus kezdett terjedni Kínában. A tüdőgyulladással járó fertőzés okozta nemzetközi krízishelyzetre reagálva az Egészségügyi Világszervezet (WHO) életbe léptette a globális egészségügyi vészhelyzetekre kidolgozott protokollt. Magyarországon jelenleg nincs koronavírusos beteg, ugyanakkor a betegség elleni védekezés érdekében operatív törzs állt fel, illetve a 06-80-277-455 és a 06-80-277-456 telefonszámon bárki kérhet tanácsot.

Így kezdődik el a legidősebb korosztály oltása

2021.02.04

Országos hírek

Aki valamilyen akut betegség miatt most kimarad az oltásból, azonnal megkapja a vakcinát, amint azt az állapota megengedi.

Több embernek van munkája, mint év elején

2020.09.25

Országos hírek

2020 szeptemberére 53 ezer fővel csökkent a regisztrált álláskeresők száma Magyarországon.

Élelmiszerboltokban osztottak szájmaszkokat Komlóban

2020.03.18

Helyi hírek

Hidegkuti Szabolcs, Komló önkormányzati képviselője Hegedüs Norberttel, a Generációk Egyesület elnökével járta végig szerdán a kenderföldi élelmiszerboltokat.

Így védik a pécsi buszsofőröket a koronavírustól

2020.03.16

Helyi hírek

A pécsi Tüke Busz Zrt. autóbuszának ajtaján felirat hirdeti, hogy tilos a felszállás.

Koronavírus - HÖOK: péntekig el kell hagyniuk a felsőoktatási kollégiumokat a magyar hallgatóknak

2020.03.12

Aktuális

Péntekig minden magyar hallgatónak el kell hagynia a felsőoktatási kollégiumokat a koronavírus-járvány miatt, ha nem megoldott a lakhatás, a rektorok méltányossággal engedélyezhetik a maradást - tudatta közösségi oldalán a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK).

Koronavírus - Felfüggeszti a klinikai gyakorlati képzést a Pécsi Tudományegyetem

2020.03.10

Aktuális

Határozatlan időre felfüggeszti a klinikai gyakorlati képzését a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szerdától - közölte az intézmény az MTI-vel.

Országos látogatási tilalom lépett érvénybe

2020.03.09

Aktuális

Látogatási tilalmat rendelt el az országos tisztifőorvos Magyarország valamennyi fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményében az új koronavírus miatt - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ vasárnap az MTI-vel.

A koronavírusról tanácskozott a Pécsi Helyi Védelmi Bizottság

2020.03.02

Aktuális

A Pécsi Helyi Védelmi Bizottság 2020. február 27-i soros ülésének egyik kiemelt témája a koronavírus-fertőzés volt. Az ülésen a pécsi járási hivatalvezető mellett a kormányhivatal képviseletében részt vett dr. Horváth Zoltán kormánymegbízott, a Baranya Megyei Védelmi Bizottság elnöke, valamint a megyei és a járási tisztifőorvos is. A kormánymegbízott beszámolt arról, hogy Magyarországon nem tudnak továbbra sem koronavírussal fertőzöttről, a kormány Operatív Törzset üzemeltet, amely folyamatosan figyelemmel kíséri a helyzetet és meghozza a szükséges intézkedéseket.

ITM: Az egyetemeket és szakképző iskolákat is kérjük, hogy ne szervezzenek tanulmányutakat, kirándulásokat Olaszországba!

2020.02.27

Aktuális

A koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős Operatív Törzs döntésének megfelelően az EMMI körlevélben is felhívta a köznevelési intézmények figyelmét arra, hogy a gyermekek és pedagógusok egészségének védelme érdekében a közeljövőben ne szervezzenek iskolai kirándulásokat a koronavírussal fertőzött területekre, különösképp a most gócpontnak számító Észak-Olaszországba. A tárca kérte az iskolákat, hogy a legfontosabb tudnivalókról a szülőket is értesítsék.

Koronavírus - A Pécsi Tudományegyetem szakmai stábot állított fel

2020.01.31

Aktuális

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) operatív szakmai stábot állított fel, hogy koronavírussal kapcsolatban az aktuális helyzetnek megfelelő lépéseket gyorsan és hatékonyan meg tudja tenni, emellett minden kínai hallgatóval felvette a kapcsolatot - tájékoztatta az intézmény pénteken az MTI-t.

Többnyire továbbra is stagnál a szennyvízben mért koronavírus-koncentráció

2021.01.19

Helyi hírek

Pécsen az átlagosnál magasabb az új koronavírus koncentrációja.

Telefonos tanácsadás indult a keringési betegséggel küzdők segítésére

2020.04.01

Országos hírek

A koronavírus ideje alatt ezzel csökkentik a személyes találkozásokat, a betegek kardiológus szakorvosoktól kérhetnek tanácsot.

A Baranya Hotel kórházzá alakulhat a tulajdonos döntése nyomán

2020.03.18

Helyi hírek

A harkányi szállodát teljes kapacitásával és szolgáltatásaival karanténkórházként használhatja az operatív törzs a védekezés során.