2024.05.23, Csütörtök

Koronavírus

Koronavírus - Korszerűsítik a strandokat, júniusban már nyitnának

2020.04.20

Aktuális

A koronavírus-járvány miatt elhalasztják az új debreceni nagyerdei strand május végére tervezett megnyitását, de több helyen a fenntartók azt remélik, hogy júniustól vagy legkésőbb júliustól - ha óvintézkedések mellett is - fogadhatnak majd fürdőzőket. A Balatonnál várhatóan májusban sem indulhat el a hajózási szezon.

Koronavírus - Rémhírterjesztés miatt fogtak el egy férfit Pécsen

2020.04.17

Aktuális

A koronavírussal kapcsolatos álhírek terjesztése miatt fogtak el és hallgattak ki egy férfit Pécsen - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu-n.

Koronavírus - A piacokra is életkori időkorlátozást vezettek be egyes vidéki településeken

2020.04.15

Aktuális

A vásárlásra vonatkozó kormányzati előírásokhoz hasonlóan a helyi piacokra is életkori időkorlátozásokat vezetett be több vidéki önkormányzat. A településeken védőmaszkokat osztanak, és általános fertőtlenítésbe kezdtek.

Koronavírus - Több nagyváros szükség esetén fenntartaná az általa szigorított korlátozásokat

2020.04.15

Aktuális

A vidéki nagyvárosokban a húsvéti ünnepek alatt alapvetően felelősségteljesen viselkedtek az emberek, de volt, ahol a nagypénteki tapasztalatok miatt már aznap este szigorítani kellett az intézkedéseken. Több település önkormányzata jelezte, hogy az általa a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat szükség esetén fenntartaná.

Már több mint tízezer szabálysértést észlelt a rendőrség

2020.04.11

Aktuális

Több mint tízezer szabálysértést észlelt a rendőrség a kijárási korlátozás megszegésével kapcsolatban - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a szombati online sajtótájékoztatón.

EMMI: A kórházaknak továbbra is el kell végezniük a sürgősségi beavatkozásokat

2020.04.09

Gazdaság

A március 16-án életbe lépett miniszteri utasítás értelmében valamennyi kórháznak a veszélyhelyzet idején is el kell végeznie minden olyan beavatkozást, vizsgálatot, műtétet, amelynek hiányában a beteg életveszélyes állapotba kerülne, vagy amelynek elhalasztásával maradandó egészségkárosodást szenvedne.

Koronavírus - Hollókő, Szentendre, Szarvas, Tokaj, Velence: mindenki maradjon otthon húsvétkor is!

2020.04.08

Aktuális

A Balaton-parti Tihany polgármesterének felhívása után újabb települések - köztük Hollókő, Szentendre, Tokaj, Velence, Békésszentandrás és Szarvas - vezetői kérik a húsvéti ünnepekhez közeledve, hogy az emberek a koronavírus-járvány miatt ne látogassanak el népszerű kirándulási helyszíneikre. Szentendrén az ünnepekre elrendelték a belváros részlegesen lezárását.

Koronavírus - A kijárási korlátozások betartását kérik a vidéki önkormányzatok is

2020.04.07

Aktuális

A kijárási korlátozások betartását kérik a vidéki önkormányzatok is a koronavírus-járvány terjedésének lassítása érdekében, Tihany polgármestere felhívást tett közzé a tömegesen hozzájuk érkező kirándulók miatt. A településeken az idősek és a fogyatékossággal élők beszerzéseinek segítése mellett több helyen lelki támogatást is igyekeznek adni.

Koronavírus - Újdonságokkal bővül az ÉletMentő applikáció

2020.04.06

Aktuális

Koronavírus infógombbal és értesítésekkel bővül hétfőtől az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) ÉletMentő applikációja.

Koronavírus - Számítanak támogatóikra a vidéki állatkertek, ahogy a Pécsi Állatkert is

2020.04.04

Aktuális

A járványhelyzet miatt bezárt vidéki állatkertek számítanak támogatóikra, hogy az elmaradó bevételek ellenére is biztosítani tudják az állatok ellátását, az intézmények működését.

Palkovics: az orvosi egyetemek minden támogatást megkapnak a veszélyhelyzet kezeléséhez

2020.04.02

Aktuális

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium saját forrásaiból is hozzájárul az orvos- és egészségtudományi egyetemek egészségügyi kiadásainak fedezéséhez - hangsúlyozta Palkovics László a négy felsőoktatási intézmény vezetőivel folytatott videokonferencián 2020. április 2-án, Budapesten.

Kijárási korlátozás: A rendőrség ellenőriz

2020.03.31

Aktuális

A tapasztalatok szerint az emberek megértik, hogy saját érdekük a hatósági előírások betartása.

Koronavírus - Uniós járványügyi központ: Nem valószínű, hogy nyáron eltűnik a vírus

2020.03.25

Aktuális

Nem valószínű, hogy nyáron eltűnik a SARS-Cov2 új koronavírus - olvasható az Európai Unió járványügyi és betegségmegelőzési központja szerdán kiadott jelentésében.

Koronavírus - Dömötör: a kormány azt kéri, hogy maradjanak otthon az idősek!

2020.03.20

Aktuális

Újabb, az idősekhez szóló kisfilmet jelentetett meg a kormány, de ezúttal nem egy tájékoztató filmet, hanem egy felhívást. A kormány azt kéri, hogy maradjanak otthon az idősek!

Az év végéig moratóriumot kér az MNB a lakossági hitelek törlesztésére

2020.03.18

Országos hírek

Amennyiben a bankok nem gondoskodnak a moratóriumról, az MNB felkéri a kormányt, hogy maga hozzon ilyen rendelkezést. 

Koronavírus - Tisztasági csomagokat osztott és újabb óvintézkedéseket tett több vidéki önkormányzat

2020.04.18

Aktuális

Ezen a hétvégén is sok települést és kirándulóhelyet lezártak - a húsvéti ünnep idejéhez hasonlóan - a koronavírus-járvány miatt, több városban éjszakára kijárási tilalmat vezettek be. Az önkormányzatok óvintézkedésként újabb korlátozásokról is döntöttek, van, ahol higiéniai csomagokat osztottak vagy koronavírustesztet végeztettek a saját költségükön.

Elmaradnak a pécsi Zsolnay Fényfesztivál korábbi években megszokott programjai

2020.04.16

Kultúra

Idén nem a szokásos formájában valósul meg a nyárra tervezett, korábbi években rendre több tízezer látogatót vonzó pécsi Zsolnay Fényfesztivál - tájékoztatta a szervező Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) szerdán az MTI-t.

Koronavírus: online is szervezhető nyelvvizsga

2020.04.15

Aktuális

Az április 10-én megjelent kormányrendelet alapján a veszélyhelyzet idején az arra alkalmas vizsgaközpontok online módon is szervezhetnek nyelvvizsgát. Az elektronikus vizsga lehetősége az egészségügyi kockázatok növelése nélkül segíti elő, hogy a tanulók többletpontokhoz juthassanak a felvételi eljárásban.

Húsvét - A rendőrség ellenőrzi és kiszűri a forgalomból az ittas sofőröket

2020.04.13

Aktuális

A rendőrség húsvétkor is ellenőrzi és kiszűri a forgalomból az ittas járművezetőket - mondta az Országos Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési osztályának vezetője az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában.

Határozatlan időre meghosszabbítják a kijárási korlátozást

2020.04.10

Aktuális

Határozatlan időre meghosszabbítja a kormány a koronavírus-járvány miatt két hete elrendelt kijárási korlátozást - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Facebook-oldalán.

Idén csak az írásbeli érettségi vizsgákat tartanák meg

2020.04.09

Aktuális

Idén csak az írásbeli érettségi vizsgákat tartanák meg az oktatási akciócsoport javaslata szerint - mondta a köznevelési államtitkár a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján csütörtökön. Közölte, a javaslatokról várhatóan a jövő szerdai ülésén dönt a kormány.

Koronavírus: az egyetemi klinikákra is megérkeztek a védőeszközök

2020.04.08

Aktuális

A budapesti, debreceni, pécsi és szegedi orvosi és egészségtudományi felsőoktatási intézményekbe is megérkeztek a Kínából beszerzett egészségügyi védőeszközök. A sebészeti szájmaszkokat, védőköpenyeket, gyorsteszteket is tartalmazó csomagokat a Waberer’s – Szemerey Logisztika Kft. kamionjai szállították ki 2020. április 7-én.

Koronavírus - Tüdőgyógyász: a betegek öt százalékánál alakul ki tüdőgyulladás

2020.04.06

Aktuális

A koronavírus-fertőzött betegek öt százalékánál alakul ki különböző súlyosságú tüdőgyulladás - közölte Madurka Ildikó aneszteziológus, intenzív terápiás orvos, tüdőgyógyász az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.

Hétfőtől díjmentes a közterületi parkolás

2020.04.05

Aktuális

Hétfőtől díjmentes lesz a közterületi parkolás Magyarországon - közölte az MTI-vel Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap.

Koronavírus - Emmi: nem lesz hosszabb a tanév

2020.04.03

Aktuális

Minden alapot nélkülöz az a közösségi médiában terjedő rémhír, miszerint a kormány meghosszabbította a tanévet - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma csütörtökön az MTI-vel. A szaktárca a rémhír terjesztőivel szemben nyomozás megindítását kezdeményezte.

Házhoz megy a piac és a vásárcsarnok Pécsett

2020.03.31

Aktuális

Az új koronavírus járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetben a pécsi önkormányzat több vásár- és piacterét volt kénytelen bezárni, és a még nyitva tartó létesítmények látogatása is korlátozások alá esik.

Már a szakiskolák tanulói is szájmaszkokat készítenek

2020.03.30

Aktuális

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) tájékoztatása szerint átálltak a szakképző iskolák a szájmaszkok varrására, és az országban jelenleg 15 intézményben készülnek védőfelszerelések.

Koronavírus - Megkezdi a potenciálisan vírusellenes hatóanyagok tesztelését a vírust kutató akciócsoport

2020.03.23

Aktuális

A héten megkezdi a már rendelkezésre álló, potenciálisan vírusellenes hatóanyagok tesztelését a koronavírus-kutató akciócsoport - közölte a Pécsi Tudományegyetem (PTE) hétfőn az MTI-vel.

Koronavírus - Változott a MÁV-Start személyes ügyfélszolgálatainak működése

2020.03.19

Aktuális

A járványügyi helyzet miatt a MÁV-Start átszervezte és korlátozta személyes ügyfélszolgálatai működését - közölte a vasúttársaság csütörtökön az MTI-vel.

Bezár a mohácsi intézmények többsége a koronavírus miatt

2020.03.17

Helyi hírek

A koronavírus járvány kapcsán Mohácson számos új intézkedést vezettek be a közintézményeknél.