2023.03.27, Hétfő

Helyi hírek

Nemzetközi tanúsítványt kapott a pécsi Ferling PR-ügynökség

2023.02.23

Magyarországon a pécsi Ferling PR-ügynökség kapta meg elsőként az ICCO (International Communications Consultancy Organisation) világszerte használt, nemzetközi kritériumok alapján kialakított tanúsítványát - közölte a Magyar Public Relations Szövetség (MPRSZ) szerdán az MTI-vel.

Rekordszámú maskarás vett részt az idei busójáráson

2023.02.21

A szervezők becslései szerint az idei busójáráson a rendezvény hat napja alatt naponta 40-45 ezer ember vett részt.

Átadták a Pécsen működő Nemzeti Kosárlabda Akadémia rehabilitációs központját

2023.02.19

Átadták a Nemzeti Kosárlabda Akadémia több mint 1,2 milliárdos forrásból, jelentős részben kormányzati támogatásból újonnan létesített rehabilitációs és regenerációs központját pénteken Pécsen.

Kapacitásfejlesztési beruházásokat hajtott végre a mohácsi Sella&Decor Kft.

2023.02.17

Új gyártócsarnokot épített és gépeket szerzett be a bútorgyártással foglalkozó mohácsi Sella&Decor Kft. egy több mint 640 millió forintos fejlesztés részeként - közölte a társaság az MTI-vel.

Elfogadták Pécs több mint ötvenmilliárd forintos költségvetését

2023.02.15

Elfogadta Pécs idei költségvetését a város önkormányzatának közgyűlése kedden. Az önkormányzat 54,561 milliárd forintos kiadással és ugyanennyi bevétellel tervez 2023-ban; az összeg több mint tíz százalékkal magasabb, mint a tavalyi előirányzat volt.

Kihirdették a pécsi Lantos Múzeum épületére szóló ötletpályázat eredményét

2023.02.13

Több pályázónak együttesen 5 millió forint pénzbeli díjat ítélt oda a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) bírálóbizottsága a pécsi Lantos Múzeum épületének megvalósítására szóló építészeti ötletpályázaton - tájékoztatta az MMA az MTI-t pénteken.

Pécsen új eljárással vált mérhetővé a vírusok által kiváltott immunválasz

2023.02.11

A koronavírus, továbbá a későbbiekben más kórokozók által kiváltott antitestes és sejtes immunválasz mérésére szolgáló eszközt és eljárást fejlesztettek ki a Pécsi Tudományegyetem (PTE) és a RoLink Biotechnology Kft. kutatói.

Széleskörű együttműködés kezdődik a Körber Hungária és a pécsi egyetem természettudományi kara között

2023.02.09

Egyebek mellett informatikai kurzusokkal, szakmai gyakorlati helyekkel és egy tanterem modernizálásával támogatja a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Természettudományi Karán folyó oktatói munkát a Körber Hungária Gépgyártó Kft.

Újabb nemzetközi kosárlabda konferenciát rendeznek Pécsen

2023.02.07

Negyedik alkalommal rendezik meg a nyáron a Nemzetközi Kosárlabda Konferenciát Pécsen, amelyre Chris Finch, az észak-amerikai kosárlabdaligában (NBA) szereplő Minnesota Timberwoolves vezetőedzője is elfogadta a meghívást.

Egyedülálló elektronmikroszkóp beszerzésére és kutatás-fejlesztési központ kialakítására nyert támogatást a PTE

2023.02.05

A mikroszkóp további felhasználását minden hazai akadémiai, felsőoktatási és szakirányú ipari partner bevonásával kívánják a kutatás szolgálatába állítani.

Az épület patináját ábrázoló háló kerül a Pécsi Nemzeti Kaszinó homlokzatára

2023.02.02

Az MCC beruházásában megújuló épület a legtehetségesebb baranyai diákok és a város kulturális és közéleti életének centruma lehet.

Kompetencia központ létrehozásáról állapodott meg a Körber Hungária és a PTE

2023.01.31

A közös kutatás-fejlesztést, a hallgatók elhelyezkedését és a vállalat szakember-utánpótlási céljait is szolgálja a Pécsi Tudományegyetem (PTE) és a Körber Hungária Gépgyártó Kft. a baranyai vármegyeszékhelyen hétfőn aláírt együttműködési megállapodása.

Tudományos és innovációs park létesítését kezdték meg a PTE-n

2023.01.28

Tudományos és innovációs park létesítését kezdték meg egy közel 4,5 milliárd forintos európai uniós támogatással zajló, idén ősszel záruló fejlesztés keretében a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) - jelentették be csütörtökön a baranyai megyeszékhelyen sajtótájékoztatón.

Pécsen is is mérséklődtek a lakbérek 2022 decemberében

2023.01.26

Csaknem két év után először mérséklődtek havi szinten a lakbérek 2022 decemberében: országosan 0,7 százalékkal, Budapesten 0,9 százalékkal lettek alacsonyabbak az előző hónaphoz képest - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) és az ingatlan.com szerdán közzétett lakbérindexéből.

Február elején nyithat újra a Dr. Anatolij Petrov Uszoda

2023.01.24

​Befejeződött a medence és az uszodatér műszaki felújítása, jelenleg a medence feltöltése és a gépészet beüzemelése zajlik. Ha a szükséges ellenőrzések nem tárnak fel hiányosságokat, akkor február elején újra kinyit a kertvárosi uszoda.

Megszavazták: 1,2 milliárd forintos beruházással fejlesztik a pécsi tv-torony környezetét

2023.02.22

Még idén megvalósulhat a pécsi tv-torony környezetének fejlesztése egy önrészt nem igénylő, 1,2 milliárd forintos európai uniós pályázatnak köszönhetően. A beruházással kapcsolatos támogatási szerződés megkötéséről a kedden ülésező közgyűlés döntött

Évtizedes csapadékvízelvezetési problémát oldanak meg Pécsett

2023.02.20

A beruházás nem csak a városi belterületek megóvásához járul hozzá, hanem jelentősen javítja a helyben élő lakosság életkörülményeit, és lényegesen jobbak lesznek az üzemeltetési feltételek is.

Átadták a busó közösségi házat Mohácson

2023.02.18

A valódi értékeket nem vitrinbe zárva, hanem a hétköznapokban és az ünnepek alkalmával egyaránt megélve lehet fenntartani, megőrizni, illetve a mai világ, a mai ember szája-íze szerint formálni - jelentette ki V. Németh Zsolt, a magyar életmód és nemzeti értékeink védelméért felelős miniszterelnöki biztos a busó közösségi ház átadóján, csütörtökön Mohácson.

Habüveg hőszigetelő anyag gyártásához nyert támogatást a pécsi Hungaro Energy Kft.

2023.02.16

Az építőiparban hőszigetelésre használható habüveg gyártásához nyert 1,5 milliárd forintos támogatást a földgáz és villamos energia értékesítéssel, ehhez kapcsolódó karbantartási tevékenységekkel és energetikai tanácsadással foglalkozó pécsi Hungaro Energy Földgáz, Energiakereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Magyar Parasport Napja - Úszóbajnokok előtt tisztelegnek csütörtökön Pécsen

2023.02.14

Pécsen helyi paralimpikon úszók részvételével, kiállítással egybekötött rendezvénnyel kapcsolódik a PSN Zrt. Sportiskola úszó szakosztály a Magyar Parasport Napjának csütörtöki programjaihoz - közölte a Magyar Paralimpiai Bizottság az MTI-vel.

Bölcsőde épült a baranyai Keszün

2023.02.12

Négyszázötvenmillió forintos beruházással három csoportszobás, harmincnyolc férőhelyes bölcsőde épült a Baranya vármegyei Keszün.

Harmadával nőtt a belföldi foglalások száma 2022-ben: Pécs is az élmezőnyben

2023.02.10

Tavaly a Szallas.hu portálon leadott belföldi foglalások száma 34 százalékkal nőtt 2021-hez képest, a kiemelt időszakok már a járvány előtti, 2019-es szintet hozták vagy túlszárnyalták - közölte a szállásfoglaló portál az MTI-vel csütörtökön.

Meghibásodott biztosítóberendezés miatt késnek a vonatok a pécsi vonalon

2023.02.08

Meghibásodott biztosítóberendezés miatt késnek a vonatok a Budapest-Pécs vonalon - közölte a Mávinform szerda délelőtt a Facebook-oldalán.

Régi épületei átépítésével nyer új innovációs központot Pécs

2023.02.06

Az átépítéssel és korszerűsítéssel érintett két épület egyikében adatelemző, szolgáltató-és labor központot alakítanak ki, míg a másikban tudásmenedzsment centert hoznak létre.

Hetven busócsoport, több mint kétezer maskarás búcsúztatja a telet a két hét múlva kezdődő mohácsi busójáráson

2023.02.03

A tervek szerint rekordszámú, 2200 maskarás és 70 busócsoport vesz részt a hagyományos mohácsi téltemető, tavaszköszöntő népszokáson, az idén február 16. és 21. között zajló, tizenöt helyszínen kétszáz programot kínáló busójáráson.

Több mint félmillióan látogattak el a pécsi Zsolnay Örökségkezelő programjaira és helyszíneire tavaly

2023.01.31

Több mint félmillió ember látogatott el a pécsi kulturális holding, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. (ZSÖK) helyszíneire, rendezvényeire tavaly, annak ellenére, hogy az év első hónapjait még a pandémia miatt elrendelt korlátozások jellemezték - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet Civil koordinátor feladatok ellátására

2023.01.29

A pályázat részletes feltételei 2023. január 27. napjától megismerhetőek a https://gov.pecs.hu/, valamint a https://pecs.hu/ weblapokon.

Női kosárlabda EK - Nyolcpontos pécsi hátrány a nyolcaddöntőben

2023.01.27

Az NKA Universitas PEAC hazai pályán nyolc ponttal kikapott a francia Villeneuve d'Ascq együttesétől csütörtökön a női kosárlabda Európa Kupa nyolcaddöntő első mérkőzésén.

Csaknem 3 milliárd forintos zöld technológiai fejlesztést valósít meg a Solar FM Komlón

2023.01.25

Napelemekhez gyárt majd forgatórendszeres tartószerkezetet a Solar FM Kft. Komlón, a csaknem 3 milliárd forintos beruházáshoz 1,5 milliárd forint támogatást nyert el a társaság a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) Plusz keretében - közölte a napelemes rendszerek építésével foglalkozó cég az MTI-vel.

Jótékonysági koncertet ad a Pannon Filharmonikusok zenekar Pécsen és Budapesten

2023.01.23

Edvard Grieg a-moll zongoraversenyét és Dohnányi Ernő II. szimfoniáját adja elő Olli Mustonen finn zongoraművész közreműködésével a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) csütörtökön Pécsen, pénteken pedig a fővárosban. Az együttes a hangversenyek teljes bevételével Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítványt támogatja.