2024.06.18, Kedd

Helyi hírek

A művészetek, a tudomány és a mesterséges intelligencia köré épülő programsorozatot tartanak Pécsen

2023.10.06

Kerekasztal-beszélgetésekkel, digitális képzőművészeti alkotásokkal, robotika bemutatóval és művészetterápiás workshopokkal is várják az érdeklődőket az október 10. és 19 között a baranyai vármegyeszékhelyen zajló Art&Science elnevezésű rendezvénysorozaton - tájékoztatta a Pécsi Tudományegyetem az MTI-t.

Főzdekocsmák Éjszakája - különleges esti főzdelátogatással várják az érdeklődőket Pécsen

2023.10.04

Közös, országos programot szerveznek a magyar sörfőzdékben működő vendéglátóhelyek, azaz taproomok október 7-én, szombaton. Többek között összehangolt kocsmakvíz és éjszakai sörfőzdelátogatás is lesz.

Juhász Dorka nagyon várja európai profi karrierje kezdetét

2023.10.01

A kosárlabdázó Juhász Dorka már nagyon várja, hogy elkezdhesse európai profi pályafutását az olasz Famila Schio csapatában.

Kutatók éjszakája - Több mint kétszáz program a Pécsi Tudományegyetem kutatóhelyein, laboratóriumaiban

2023.09.29

Több mint kétszáz programmal, egyebek mellett máskor nem látogatható helyszínek - így laboratóriumok és kutatóhelyek - bemutatásával várja az érdeklődőket a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szeptember 29-én, pénteken a Kutatók éjszakáján - közölte a felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

Nagyszabású Zsolnay-kiállítás nyílt a budapesti Városliget mellett

2023.09.27

Budapest jelenleg legnagyobb Zsolnay-kiállítása nyílt meg hétfőn a Városliget szomszédságában, a főváros egyik legjelesebb szecessziós épületeként számon tartott ResoArt Villában.

Győri társulat kapta a Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

2023.09.25

A győri RÉV Színház Belém égsz című produkciója nyerte a kilencedik Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) fődíját - tájékoztatták a szervezők vasárnap este az MTI-t.

Gazdasági és tudományos partnereivel fűzte szorosabbra viszonyát a PTE

2023.09.23

Szorosabbra fűzte és hatékonyabbá tette a gazdasági és tudományos partnereivel kialakított együttműködését a Pécsi Tudományegyetem (PTE) az elmúlt években egy több mint 280 millió forintos pályázati programnak köszönhetően.

Nagyszabású megemlékezéssel tisztelegnek a várvédők emléke előtt Szigetváron

2023.09.21

Több mint ötszáz ember olvassa fel Zrínyi Miklós Szigeti veszedelem című hőskölteményét szeptember 22-én a szigetvári várban, ezzel tisztelegve a hős védők emléke előtt - közölte a Szigetvári Tankerületi Központ szerdán az MTI-vel.

Színpadi produkciók és széles gasztrokínálat a Pécsi Napokon

2023.09.19

A Punnany Massif, a The Biebers mellett színpadi produkciókkal, gyerekprogramokkal és a környék legjobb boraival várják a 27. Európai bordalfesztivállal és a Tanuló város fesztivállal kiegészülő Pécsi Napok látogatóit szeptember 20. és 24. között.

Újabb nemzetközi szakácskönyvvel rukkolt elő a Pécsi Tudományegyetem

2023.09.17

2019 után idén újra nemzetközi szakácskönyvet jelentetett meg Magyarország első egyeteme, a Pécsi Tudományegyetem (PTE). A külföldi hallgatók receptjeiből összeállított kiadvány ezúttal elsősorban a levesekre, salátákra és a desszertekre fókuszál, de a cél nem változott: megismerni a több mint 130 országból Pécsre érkező tanulók hazájának gasztro-kultúráját, ízlésvilágát, különleges ételeit.

Tovább bővül a Dél-Dunántúl legnagyobb diagnosztikai laborja

2023.09.15

A Pécsi Tudományegyetem Laboratóriumi Medicina Intézete hazánk egyik legmodernebb orvosi labordiagnosztikai központja, amelynek bővítéséhez az Egyetem tervezőt keres.

Együttműködik a jövőben a Magyar Klaszterközösség és a PTE

2023.09.13

Szeptember 11-én együttműködési megállapodást kötött egymással Pécsett a Magyar Klaszterközösség és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) - tájékoztatott róla Pécs városi honlapja.

Indulhat a déli megyék egyik legfontosabb projektje – kezdődhet a Mohácsi Duna-híd építése

2023.09.10

Tavaly év végére elkészültek a tervek, most pedig megindulhat az építkezés: az 51-es főút és az M6-os autópálya nagyjából 28 km-es összekötése a sugárirányú autópályák összekötésének kiemelt állomása, amelynek során végre felépülhet a Mohácsi Duna-híd is.

Videón mutatjuk, hogy nyeri el végső formáját az M6-os autópálya utolsó szakasza

2023.09.08

A kopóréteg elkészítésének látványos mozzanatait örökítették meg videósaink, de nincs már messze a forgalomtechnikai részek kivitelezése sem.

Számos népszerű és több elsőkötetes író részvételével tartják meg az idei PécsLIT irodalmi fesztivált

2023.09.06

Hat napon át, tíz helyszínen ötven programmal várja az érdeklődőket az idén harmadik alkalommal megrendezett PécsLIT irodalmi fesztivál szeptember 11. és 16. között a baranyai vármegyeszékhelyen.

Navracsics Tibor: a társadalomnak és a gazdaságnak is hasznos együttműködést kötött a PTE és a Roche

2023.10.05

A Roche biotechnológiai vállalatcsoport magyarországi tagja és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) között olyan együttműködés jött létre, amely nemcsak az érintett intézményeknek és vállalatoknak hoz hasznot, hanem a társadalomnak és a gazdaságnak is - véli a területfejlesztési miniszter.

Női kosárlabda NB I - A Győr és a Pécs is idegenben nyert

2023.10.02

A Győr a Vasas Akadémia, az NKA Universitas Pécs pedig a Cegléd otthonában győzött fölényesen a női kosárlabda NB I alapszakaszának szombati játéknapján.

Menesztették a Pécsi MFC vezetőedzőjét

2023.09.30

Menesztették posztjáról Weitner Ádámot, a labdarúgó Merkantil Bank Ligában nyolcadik helyen álló Pécsi MFC vezetőedzőjét.

Asztalitenisz európai kupák - Módosították a Pécs besorolását

2023.09.28

Utólag módosították a PTE-PEAC férficsapatának besorolását az asztalitenisz Európa-kupa második csoportkörében.

Pécsi sportoló végzett a negyedik helyen a paratriatlon-világbajnokságon

2023.09.26

Remekül szerepelt Mocsári Bence a spanyolországi Pontevedrában rendezett paratriatlon-világbajnokságon: a PT25 kategóriában a negyedik helyen végzett.

A Pécsi Tudományegyetem is részt vesz a fenntarthatósági expón

2023.09.24

A tudományos tartalmak mellett színes programokkal, előadásokkal mutatkozik be a Pécsi Tudományegyetem (PTE) a Planet Budapest 2023 fenntarthatósági expó és élményprogram című rendezvényen - jelentette be az egyetemet fenntartó alapítvány kurátora a baranyai vármegyeszékhelyen, pénteken.

Három napon át kínál programokat az Európai Bordalfesztivál Pécsen és Villányban

2023.09.22

Öt ország énekegyüttese, több néptánccsoport és zenekar, sztárvendégként pedig Miklósa Erika és Horváth István operaénekes lép fel a 27. alkalommal megtartott - Pécsen és Villányban zajló - Európai Bordalfesztiválon szeptember 22. és 24. között.

Egész napos programsorral ünneplik a pécsi animáció történetét bemutató kiállítás tízéves fennállását

2023.09.20

Workshoppal, táncshow-val, fényfestéssel és koncerttel ünneplik a Pécsi Animáció Története című állandó kiállítás tízéves fennállását szeptember 23-án a baranyai vármegyeszékhelyen - közölték a szervezők az MTI-vel.

Férfi vízilabda ob I - A Honvéd két góllal volt jobb a Pécsnél

2023.09.18

A Honvéd hazai medencében a vártnál nehezebben, 10-8-ra nyert a Pécs ellen a férfi vízilabda ob I alapszakaszának szombati játéknapján.

Bölcsőde épült a baranyai Kétújfalun

2023.09.16

Több mint kétszázmillió forintos beruházással tizennégy férőhelyes bölcsőde épült a Baranya vármegyei Kétújfalun.

Kiváló minőségű az eddig betakarított borszőlő minősége a villányi borvidéken

2023.09.14

Átlagos mennyiségű és kiváló minőségű a jellegzetes kékszőlőfajták eddig betakarított termése a villányi borvidéken, ahol jelenleg javában zajlik az október végéig tartó szüret - közölte a mintegy 2350 hektáros szőlőtermő-terület hegyközségi tanácsának titkára az MTI-vel.

Pályázati felhívást hirdettek meg pécsi sporttevékenységek támogatására

2023.09.12

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Népjóléti és Sport Bizottsága pályázatot hirdet a pécsi székhellyel, vagy telephellyel rendelkező Pécs városában sporttevékenységet folytató sportszervezetek számára a sporttevékenységük támogatása céljából - olvasható a pecs.hu honlapján.

Folyamatosan szűrik az örökletes rákbetegségben szenvedők családtagjait a PTE Klinikai Központjában

2023.09.09

Az egész országból felkereshetik a Pécsi Tudományegyetem (PTE) onkológiai központját azok, akiknek családjában előfordult daganatos megbetegedés, és tartanak a rák öröklődésétől - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

Baranya megye a középmezőnyben van az ingatlanárakban és méretekben

2023.09.07

Vidéken 30 millió forintból, a fővárosban pedig 40 millió forintból vásárolható élhető méretű ingatlan - közölte értékesítési adatai alapján a Duna House szerdán az MTI-vel.

Juhász Dorkáé a Pécs Város Fiatal Tehetsége Díj

2023.09.05

Az észak-amerikai női profi kosárlabdaligában (WNBA) ebben a szezonban bemutatkozott Juhász Dorka kapta idén a Pécs Város Fiatal Tehetsége Díjat.