2024.04.16, Kedd

Kultúra

Augusztus 20. - Koncertekkel, ünnepi műsorral várják az ünneplőket Pécsen és Baranya városaiban

2020.08.19

Ingyenes koncertekkel, táncbemutatókkal, gasztronómiai csemegékkel és népművészeti kirakodóvásárokkal várják az ünneplőket Pécsen és a baranyai városokban augusztus 20-án.

Négy bemutatót tart a pécsi Bóbita Bábszínház a következő évadban

2020.08.11

Négy új bemutatót tervez az ősszel induló új évadra a pécsi Bóbita Bábszínház, az intézmény emellett tizennyolc darabot tart műsoron az előző évadokból - tájékoztatta a társulat az MTI-t hétfőn.

Jövő héten lesz az idei Palkonya Hangja fesztivál

2020.08.10

Immár harmadszor rendezik meg a Palkonya Hangja fesztivált. A Baranya megyei településen augusztus 12-től 15-ig fellép az Irie Maffia, a PASO, a Los Orangutanes, a Zuboly, Saiid, az NKS, a Slow Village, a Manaky, valamint a Sör és Fű.

Szombaton rendezik az orgonák éjszakáját

2020.08.07

Templomok, terek és más különleges helyszínek adnak otthont országszerte az orgonák éjszakája rendezvénynek szombaton a Filharmónia Magyarország szervezésében.

Hatvanöt film versenyez a Hét Domb Filmfesztivál döntőjében

2020.08.04

Hatvanöt film, köztük öt nagyjátékfilm került az idei Hét Domb Filmfesztivál döntőjébe, amelyet október 5. és 11. között negyedik alkalommal rendeznek meg Komlón - közölték a fesztivál honlapján a szervezők.

Kulturális programsorozat indul a turizmus élénkítésére Pécsen

2020.07.30

Óriásbábokkal, fényfestéssel, nyári színházzal és koncertekkel is várja az érdeklődőket a Múzeum utca plusz; a Pécs nyári idegenforgalmának élénkítésére életre hívott programsorozatra augusztus 7. és 16. között kerül sor a város Káptalan utcájában.

Bőköz Fesztivál szeptemberben az Ormánságban

2020.07.16

Négy ormánsági falu (Kémes, Szaporca, Tésenfa és Drávacsehi) 37 helyszínén száznál is több ingyenes zenei, irodalmi, színházi, képző- és népművészeti programmal várja a látogatókat szeptember 3. és 6. között az V. Bőköz Fesztivál.

Szabadtéri színházi előadásokkal és koncertekkel várják a pécsi Káptalan kert látogatóit

2020.07.06

A - rövidített formában megvalósuló - Pécsi Nyári Színház keretében hat színpadi előadással, emellett számos koncerttel várják a közönséget júliusban és augusztusban Pécs hagyományos szabadtéri játszóhelyszínén, a Káptalan Kertben - jelentették be a szervezők a baranyai megyeszékhelyen, pénteken.

Fusz György ezer négyzetméteres installációja tekinthető meg Pécsen

2020.07.02

Fusz György keramikus- és szobrászművész monumentális, ezer négyzetméteres, életműkiállításként is felfogható installációja tekinthető meg Pécsen, a Zsolnay Kulturális Negyedben.

Átadták a nagyharsányi szoborparkhoz kapcsolódó új sétányt és fogadóépületet

2020.06.25

Átadták a Szársomlyó-hegyre vezető panorámasétányt és az új fogadóépületet a Villány szomszédságában található nagyharsányi szoborparkban csütörtökön.

A pécsi egyetemen tanít szeptembertől Szabó Dániel zongoraművész-zeneszerző

2020.06.24

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) Művészeti Kar Zeneművészeti Intézetének tanára lesz a világhírű zongoraművész-zeneszerző, Szabó Dániel szeptembertől - közölte az intézmény az MTI-vel.

Indulnak a zenei program a pécsi Zsolnay-negyedben, újra nyílnak a kiállítások

2020.06.21

Pécsen a Zsolnay Kulturális Negyed Pirogránit udvarán június végén indulnak újra az élőzenei programok - közölte a Zsolnay Örökségkezelő Kulturális Központ Nkft. az MTI-vel.

A Pécsi Nemzeti Színház szabad felhasználású utalványra váltja a korábban vásárolt színházjegyeket és bérleteket

2020.06.09

A Pécsi Nemzeti Színház közleményt adott ki a korábban megvásárolt jegyek és bérletek felhasználásával kapcsolatban:

Megújulva várja a látogatókat a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum

2020.05.29

A Baranya megyei Zengővárkonyban működő, a koronavírus-járvány miatt több mint két hónapon át zárva lévő Míves Tojás Múzeum megújult kiállítási anyaggal, a tárlatot gazdagító interaktív elemekkel várja újra látogatóit szombattól.

Hétszázmillió forintos egyházmegyei fejlesztések zajlanak a pécsi világörökségi helyszínek szomszédságában

2020.05.22

Csaknem hétszázmillió forint értékben, kormányzati forrásból zajlanak egyházmegyei fejlesztések a pécsi világörökségi helyszínek közvetlen közelében - tájékoztatta a Pécsi Egyházmegye az MTI-t.

A karantén által ihletett munkákból nyílik kiállítás Pécsen

2020.08.16

Tíz kortárs képzőművész térinstallációi és intermediális alkotásai láthatóak pénteken estétől a baranyai megyeszékhely belvárosában található Pécsi Galériában - közölte a tárlatot szervező Zsolnay Örökségkezelő NKft. (ZSÖK) az MTI-vel.

Táncgála, mesék és flamenco a XIV. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozón

2020.08.10

Tizenhét magyar táncegyüttes művészeinek gálája, a Recirquel újcirkusz-társulat előadása, mesék táncadaptációja és flamenco-előadás is szerepel a XIV. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó műsorán, amelyet szeptember 12. és 15. között rendeznek meg a baranyai megyeszékhelyen.

Emmi: támogatást kaphatnak az elhalasztott POSZT-ra beválogatott előadások

2020.08.08

Kormányzati támogatásból készülhetnek felvételek az elhalasztott 20. Pécsi Országos Színházi Találkozóra (POSZT) beválogatott előadásokról.

Az új évadnak csak egy részét hirdeti meg a Pécsi Nemzeti Színház

2020.08.05

Csak egy részét hirdeti meg a következő évadnak a Pécsi Nemzeti Színház a járványhelyzet miatt, a teátrum az új előadások sorát a László király visszatér! című ősbemutatóval nyitja augusztus 20-án.

Elmarad a Strand Fesztivál, az EFOTT, a Fishing On Orfű is

2020.07.31

A zamárdi Strand Fesztivál, a velencei-tavi EFOTT, a Fishing On Orfű, a szegedi SZIN, a Paloznaki Jazzpiknik és az adyligeti Kolorádó Fesztivál is elmarad a kormány csütörtöki döntése, az 500 főnél nagyobb rendezvényekre továbbra is vonatkozó tiltás értelmében.

OrgonaPont és Orgonák éjszakája - Augusztusi programok százait ajánlja a Filharmónia

2020.07.29

A hangszerek királynőjeként számon tartott orgonáé a főszerep a Filharmónia Magyarország augusztusi rendezvényein: az OrgonaPont elnevezésű sorozat keretében 40 helyszínen 50 koncertre, az augusztus 8-i Orgonák éjszakáján több száz eseményre várják az érdeklődőket.

Augusztusban ismét megrendezik OrgonaPont koncertsorozatot és az Orgonák éjszakáját

2020.07.15

Augusztusban számos városban rendezi meg a Filharmónia Magyarország az OrgonaPont koncertsorozatot, augusztus 8-án pedig második alkalommal tartják meg az Orgonák éjszakáját.

Különleges programokkal várják a látogatókat Pécsre

2020.07.03

Különleges programokat kínálnak a szállásadók, vendéglátóhelyek és a kulturális intézmények összefogásával induló kampányban a baranyai megyeszékhelyen a város turizmusának fellendítése érdekében - közölte a pécsi önkormányzat az MTI-vel.

Júliusban tartják meg a 7. Vertigo Filmhetet

2020.07.01

Huszonnégy nemzetközi és magyar film - közülük négy az országos premier előtt - lesz látható a 7. Vertigo Filmhét során július 22-29. között a budapesti Puskin moziban és öt vidéki filmszínházban.

Komlói Amatőr Színházi Találkozó - Kilenc produkció szerepel a versenyprogramban

2020.06.24

Kilenc - köztük három határon túli - produkciót láthat a Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) versenyprogramjában augusztus 20. és 23. között a közönség - jelentették be a mecseki városban tartott keddi sajtótájékoztatón.

Újra fogadják a könyvtárak az olvasókat a pécsi Tudásközpontban

2020.06.23

Az új koronavírus megelőzése érdekében az épületben egyszerre száz fő tartózkodhat.

Hazai zongoraművészekkel indul a Pannon Filharmonikusok következő évada

2020.06.13

Ősszel magyar vendégművészek, tavasszal a nemzetközi zenei élet rangos képviselői lépnek fel a pécsi Pannon Filharmonikusok 2020/2021-es évadában, amelynek az Ezüstcsillanás címet adta az együttes - közölte a zenekar az MTI-vel.

Jövőre ismét eredeti formájában rendezik meg a pécsi Zsolnay Fényfesztivált

2020.06.07

A korábbi években rendre több tízezer látogatót vonzó, idén elmaradó pécsi Zsolnay Fényfesztivál 2021-ben július 1. és 4. között rendezik meg - tájékoztatta a szervező Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) az MTI-t.

Trianon 100 - Filmforgatás Pécsen

2020.05.24

A filmet Varga Szabolcs forgatókönyve alapján Gerebics Sándor rendezi.

Victor Vasarely művészete nyomán terveznek ruhákat a METU hallgatói

2020.05.22

Nemzetközi kiállításhoz terveznek ruhákat Victor Vasarely nyomán a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) hallgatói egy, a pécsi Janus Pannonius Múzeummal (JPM) együttműködésben megvalósuló kurzus keretében - közölte a baranyai közgyűjtemény pénteken az MTI-vel.