2024.02.21, Szerda

Kultúra

Rendezvénysorozattal ünnepli jubileumát a Kós Károly Egyesülés

2019.10.01

Országszerte rendezvényekkel ünnepli fennállásának 30. évfordulóját a Kós Károly Egyesülés (KKE).

Először lép föl Magyarországon Celine Dion

2019.09.28

Először lép fel Magyarországon Celine Dion kanadai énekesnő: 2020. június 7-én, vasárnap a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet a Broadway Event és a Multimedia Organisation szervezésében.

Koncertekkel, térzenével, családi programokkal várja az érdeklődőket a Pécsi Napok fesztivál

2019.09.26

Mások mellett Caramel, Pápai Joci, David Yengibarian, Rutkai Bori és a Parno Graszt együttes lép fel, de számos családi program és hagyományőrző műsor is várja az érdeklődőket a szeptember 26. és 29. között zajló Pécsi Napok fesztivál ideje alatt - közölte a szervező Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) az MTI-vel.

Négy nemzet férfi énekesei lépnek fel a 23. Európai Bordalfesztiválon

2019.09.23

Szüreti felvonulással, koncertekkel, kirakodóvásárral, borbemutatóval és négy ország férfi énekeseivel várja az érdeklődőket szeptember 27. és 29. között a 23. Európai Bordalfesztivál Pécsen és a villányi borvidék településein.

Mága Zoltán folytatja jótékonysági koncertsorozatát

2019.09.11

Folytatja jótékonysági koncertsorozatát Mága Zoltán. A Liszt-díjas hegedűművész magyarországi és határon túli települések templomaiban lép fel.

Különleges „fal” a mohácsi Eötvös oviban

2019.09.10

A sokac kúltúra tárgyi emlékeit mutatja be az elkészült nemzetiségi fal.

Justin Timberlake drámai szerepben tér vissza a mozivászonra

2019.09.09

Justin Timberlake amerikai popsztár-filmszínész egy szülővárosába hazatérő börtönviselt férfi szerepében tér vissza a mozivászonra a Palmer című drámában, amelynek forgatási munkálatai ősszel kezdődnek.

Drávaszögi Magyarok Fesztiválja szeptember közepétől Dél-Baranyában

2019.08.31

Idén is megrendezik a Drávaszögi Magyarok Fesztiválját szeptember 20. és október 14. között a Baranya megyei Siklóson és környékbeli, köztük magyarok lakta horvátországi kistelepüléseken - közölték a szervezők az MTI-vel.

Idén a népzene kerül a középpontba a pécsi Zeneszüret fesztiválon

2019.08.28

Mintegy ötven komolyzenei és ahhoz kapcsolódó kulturális programot kínál szeptember 5. és 7. között a Zeneszüret fesztivál Pécsen - hangzott el a fesztiválról tartott szerdai sajtótájékoztatón.

Csaknem száz program a pécsi Szamárfül fesztiválon

2019.08.24

Csaknem száz rendezvénnyel várják a családokat a Zsolnay Örökségkezelő (ZSÖK) nyárbúcsúztató ingyenes fesztiválján, amelyet augusztus 23. és 25. között tartanak immár nyolcadik alkalommal a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben.

A Határon Túli Magyar Zenészek Szimfonikus Zenekara is fellép az OrgonaPont sorozat pécsi állomásán

2019.08.15

A Határon Túli Magyar Zenészek Szimfonikus Zenekara és a Purcell Kórus lép fel az OrgonaPont koncertsorozat pécsi állomásán pénteken este - tájékoztatta a rendezvényt szervező Filharmónia Magyarország az MTI-t.

A hétvégén rendezik meg a Nemzetközi Bluegrass és Akusztikus Zenei Fesztivált Abaligeten

2019.08.09

A hétvégén rendezik meg a XVII. Nemzetközi Bluegrass és Akusztikus Zenei Fesztivált Abaligeten, ahol neves nemzetközi és hazai előadók várják a közönséget péntektől három napon át.

Szoboravatással, színházi előadással emlékeznek Kodolányi Jánosra Vajszlón

2019.08.08

Kodolányi János posztumusz Kossuth-díjas íróra emlékeznek születésének 120. és halálának 50. évfordulója alkalmából szombaton a Baranya megyei Vajszlón.

Pécsen állították ki a koronázási ékszerek másolatait

2019.08.01

Pécsen látható a Szent Korona rekonstrukciója, valamint a jogar, az országalma és Szent István kardjának másolata augusztusban - közölte a kiállításnak helyszínt biztosító Zsolnay Örökségkezelő NKft. hétfőn az MTI-vel.

Idén 650 programmal jelentkezik az Ördögkatlan fesztivál

2019.07.28

Jövő kedden kezdődik a 12. Ördögkatlan fesztivál, amelynek öt napja alatt 650 programot kínálnak az érdeklődőknek - közölték a szervezők pénteki pécsi sajtótájékoztatójukon.

Weber és Bruckner műveit adják elő a Pécsi Filharmonikusok

2019.09.30

Weber szépséges és Bruckner méltóságos világába kalauzolja a közönséget Bogányi Tibor vezető karmester a világhírű Várjon Dénes zongoraművésszel a Pannon Filharmonikusok október 10-i koncertjén a pécsi Kodály Központban.

Két alkotással bővült a pécsi Munkácsy-kiállítás

2019.09.26

Két újabb alkotással, köztük a nagyközönségnek eddig soha be nem mutatott Erdőrészlet II. című festménnyel bővült a Munkácsy Mihály műveiből májusban nyílt és november 10-ig látogatható kiállítás a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed m21 Galériájában - jelentették be a helyszínen kedden.

Tanulófesztivált rendeznek Pécsen

2019.09.23

Harmadik alkalommal rendezik meg szeptember 26. és 28. között a Pécsi Tanulófesztivált mintegy harminc helyszínen és csaknem száz programmal a baranyai megyeszékhelyen - közölték a szervezők az MTI-vel.

Pécsi Balett bemutatójával indul a XIII. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó

2019.09.13

Tizenharmadik alkalommal rendezik meg a Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozót szeptember 13. és 18. között a baranyai megyeszékhelyen nyolc társulat részvételével - közölte a szervező Pécsi Balett pénteken az MTI-vel.

Mintegy nyolcvan nagyzenekari koncert a Pannon Filharmonikusok évadában

2019.09.10

Francia zeneszerzők műveinek megszólaltatásával, Gilbert Varga vezényletével kezdi meg az új évadot csütörtökön a pécsi Pannon Filharmonikusok Zenekar (PFZ), amely mintegy nyolcvan nagyzenekari hangversenyt ad Pécsen és Budapesten, emellett számos külföldi fellépést tervez a 2019/2020-as szezonban.

Elfeledett opera újkori bemutatóját tartják Pécsen

2019.09.10

Csaknem háromszáz év után csendül fel először Joseph Bodin de Boismortier Ámor utazásai című operája szeptember 21-én Pécsen - tájékoztatta a rendezvénynek otthont adó Kodály Központot üzemeltető Zsolnay Örökségkezelő NKft. hétfőn az MTI-t.

Bauhaus-kiállítást rendeznek Pécsen

2019.09.07

Több mint 50 művész, köztük francia, svéd, finn és magyar alkotók tisztelegnek az idén 100 éves Bauhaus előtt a Pécsi Galéria kiállításán - tájékoztatták a szervezők pénteken az MTI-t.

Sokac Házat adnak át Mohácson

2019.08.29

A magyarországi horvát népcsoport, a sokacok hagyományait, mindennapjait bemutató tájházat adnak át a Mohácson szerdán.

Három bemutató lesz a jövő évadban a pécsi Bóbita Bábszínházban

2019.08.26

Három bemutató lesz a pécsi Bóbita Bábszínházban a jövő évadban, az intézmény emellett csaknem húsz darabot tart műsoron az előző évadokból - tájékoztatta a társulat az MTI-t hétfőn.

Klasszikus és kísérletező lesz a Pécsi Nemzeti Színház következő évada

2019.08.22

Az intézmény az új évadban összesen tizenhárom bemutatót tart.

Augusztus 20. - Pécsen bábszínház, koncert is lesz a programok között

2019.08.14

Bábszínházi előadással, koncerttel, kézműves vásárral és jótékonysági kenyérárusítással várják a pécsi belvárosba látogatókat az államalapítás ünnepén, augusztus 20-án délután.

Augusztusban országszerte várja a közönséget az OrgonaPont sorozat

2019.08.09

Az ország 23 városában 31 koncerttel várja augusztusban a közönséget az OrgonaPont sorozat a Filharmónia Magyarország szervezésében - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki adásában.

Nézz fel és mozogj: szenzációs pécsi városismereti mobiljátékra bukkantunk!

2019.08.07

Pécsiként talán mindannyian átéltük már, milyen az, amikor más városokból érkeznek hozzánk vendégek, barátok, családtagok. Ilyenkor mindig felvetődik, mit mutassunk meg nekik szeretett városunkból, és hogyan tegyük ezt meg, hogy például a gyerekek (és a felnőtt gyerekek) is élvezhessék. Mi rátaláltunk egy nagyszerű, Pécset bemutató játékra, amely során mozgásban, a különböző érdekességeket élőben felkeresve gazdag ismeretanyagra tehetünk szert.

Bőköz összművészeti fesztivál negyedszer az Ormánságban

2019.07.30

Immár negyedik alkalommal rendezik meg Baranya megye Ormánság tájegységében a Bőköz összművészeti fesztivált. Augusztus 23-tól 25-ig Kémes, Szaporca, Tésenfa, Drávacsehi, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Ős-Dráva Látogatóközpontja várja az érdeklődőket.

Jövő héten kezdődik a 12. Ördögkatlan fesztivál

2019.07.26

Jövő kedden kezdődik a 12. Ördögkatlan fesztivál, amelyen a szervezők öt napon át félezernél több programmal: színházi előadásokkal, irodalmi estekkel, képzőművészeti és családi programokkal, valamint könnyű- és komolyzenei koncertekkel várják a közönséget.