2024.06.20, Csütörtök

Aktuális

Hátrányos helyzetű gyerekek táborozását segíti a gyermekmentő szolgálat

2020.06.18

Hátrányos helyzetű gyerekek nyári táborozását segíti a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) a Safer Internet Program keretében - közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

Átadták a Katolikus Karitász új pécsi központját

2020.06.17

Átadták a katolikus egyház hivatalos segélyszervezete, a Katolikus Karitász új pécsi központját szerdán. Herczegh Anita, az államfő felesége az eseményen hangsúlyozta: segíteni igazából csak szeretetből lehet.

Házhoz jönnek a legkorszerűbb építési megoldások

2020.06.17

Ha Ön az építőiparban dolgozik, a Mapei Krónika Önnek szól.

Több mint háromezerrel nő a református óvodai férőhelyek száma 2022-re

2020.06.15

A jövő év végére befejeződik a Magyarországi Református Egyház (MRE) óvodaprogramja, amelynek keretében 47 új óvoda épül és 19-et felújítanak, így 2022-re 3200-zal nő óvodai férőhelyek száma - mondta Bogárdi Szabó István, az MRE zsinatának lelkészi elnöke az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Hétfőtől újraindulhat az egészségügyi ellátás

2020.06.12

Június 15-étől, hétfőtől valamennyi egészségügyi ellátás korlátozás nélkül elvégezhető a járványellenes készültség fenntartása mellett - jelentette be az emberi erőforrások minisztere pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Fejlesztették a betegbiztonságot a PTE Klinikai Központjában

2020.06.12

Az Emberi Erőforrás Operatív Program (EFOP) csaknem 190 millió forintos támogatásával fejlesztette a betegbiztonságot a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Klinikai Központja, ahol jelentősen bővültek az infekciókontrollt szolgáló eszközök - közölte az egyetem csütörtökön az MTI-vel.

Így készüljünk a pécsi Hullámfürdőbe

2020.06.11

Jelenleg is számos, a vírushelyzet miatt és annak következtében kialakult szabály és rendelet keretezi a hétköznapokat, nincs ez másképp a pécsi Hullámfürdőben sem. Az alábbiakban összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat látogatóink számára.

Panda kifutóra gyűjt a Pécsi Állatkert

2020.06.11

Már több, mint 400.000 forint összegyűlt a két Pécsre kerülő kis panda kifutójára!

Nébih: a földhasználó köteles az ingatlanon a parlagfű virágbimbójának kialakulását megakadályozni

2020.06.10

A földhasználó köteles az ingatlanon a parlagfű virágbimbójának kialakulását megakadályozni, és ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenntartani - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján.

Nyaralás közelben, biztonságban: Baranya is számos csodával vár

2020.06.10

Itt a nyár, lassan befejeződik a tanév is, sok család gondolkodik azon, el lehet-e menni nyaralni. Nem muszáj azonban feltétlenül távoli, külföldi nyaraláson gondolkodni, felsorolunk pár érvet, miért érdemes a közelben, Baranyában kikapcsolódni.

A nyári szünetben is biztosított a rászoruló gyermekek étkezése

2020.06.09

A leghosszabb iskolai szünetben is napi egyszeri meleg ételt kaphatnak a hátrányos helyzetű családban élő gyermekek. A szünidei gyermekétkeztetést a települési önkormányzat jegyzőjénél idén is írásban lehet igényelni az arra jogosult gyermekek számára. A szülők bármikor, akár a nyári szünet alatt is benyújthatják kérésüket, a jelentkezésnek nincsen határideje.

A Barátúri-tó – Egy évvel ezelőtt épült meg a régió legnagyobb kapacitású záportározója

2020.06.08

Az elmúlt évtizedben a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság működési területén – a szélsőséges időjárás következményeként – gyakran fordultak elő rövid ideig tartó, heves esők, amelyek elöntéseket okoztak. Ezek az előre nehezen megjósolható, gyors lefolyású árvizek jelentős helyi vízkárokat idéztek elő a vízgyűjtő lakott-, illetve mezőgazdasági művelésű területein.

Megújult a katasztrófavédelem YouTube csatornája

2020.06.08

Még több tartalommal jelentkezik ez után a katasztrófavédelem YouTube csatornája, amely több mint egymillió megtekintést ért el az utóbbi hónapokban.

Vasárnap országszerte heves esőzések várhatók

2020.06.06

Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez szombaton eljuttatott veszélyjelzése szerint zivatarveszély miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

A 400 ágyasba költözik a koronavírus ellátó központ

2020.06.01

Keddtől a PTE Klinikai Központ Koronavírus Ellátó Központ sürgősségi betegfogadó egysége a Rákóczi út 2. szám alól a Janus Pannonius Klinikai Tömb Sürgősségi Betegellátó Osztályra (7624 Pécs, Ifjúság út 13.) költözik.

Közérdekű munka igazolásával trükköztek Pécsett

2020.06.18

Egy pécsi férfi és egy nő pénzért cserébe több embernek is leigazolta a közérdekű munkát úgy, hogy azt valójában nem végezték el.

Baleseti hírek Baranyából

2020.06.17

Egy hét alatt 13-an sérültek meg közlekedési balesetben a baranyai utakon.

TokajiMyLove.com néven indítottak webáruházat a történelmi borvidék szereplői

2020.06.16

Bátran nevezhetjük ezt a kezdeményezést példaértékű összefogásnak, hiszen kizárólag helyi borászok, termelők és szolgáltatók minőségi, hazai termékek széles palettáját kínálják egy igényes, színvonalas webáruházban.

Kaposvár-Pécs együttműködés a női röplabdában

2020.06.15

Ünnepélyes keretek között kötött együttműködési megállapodást pénteken a Pécsi Tudományegyetem Kancelláriáján a PEAC női röplabda szakosztálya az 1. MCM-Diamant Kaposvári Női Röplabda Clubbal és a Kaposvári Röplabda Akadémiával.

Emelkedik a balesetek száma Baranyában

2020.06.12

Egy hét alatt kétszeresére nőtt a személyi sérüléssel járó balesetek száma.

Pénteken nagyon erős UV-sugárzás várható

2020.06.12

Pénteken nagyon erős UV-sugárzás várható - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott tájékoztatásában.

Szúnyogok és kullancsok által terjesztett vírusokat is kutatnak a PTE virológusai

2020.06.11

A pécsi virológusok folyamatosan kutatják azokat az állatokról emberekre terjedő vírusokat, amelyek a mindennapokban is potenciális veszélyt jelenthetnek.

Hamarosan átadják a pécsi egyetem oktatási és kutatási épületszárnyát

2020.06.11

A csaknem háromezer négyzetméteres alapterületű és több mint hatvan fogászati széket magában foglaló oktatási intézmény az EFOP program keretében valósul meg a Strabag Építő Kft. kivitelezésével.

Már nem kell sokáig várni az M6-os továbbépítésére

2020.06.10

Június 18-áig nyújthatják be a kivitelezők ajánlataikat az M6-os autópálya határig tartó továbbépítésére. Mivel hamarosan a horvátok is elkezdik a gyorsforgalmi hálózat hiányzó szakaszának kialakítását, Baranya nemsokára már nem lesz „zsákmegye”, hanem egy fontos európai úthálózatba kerül be.

Két év börtönre ítéltek sikkasztásért egy volt valutapénztárost Pécsen

2020.06.09

Két év börtönbüntetésre ítélt a Pécsi Járásbíróság jogerősen egy volt valutapénztárost, aki több mint 31 millió forintot sikkasztott el - közölte honlapján a Pécsi Törvényszék.

Gondolkodó protézistől a beton újrahasznosításáig - Mérnökök és orvosok kutatási-innovációs együttműködése a Pécsi Tudományegyetemen

2020.06.09

A leginnovatívabb mérnöki és orvosi szakterületek tudását egyesítő, hosszú távú kutatási projektet indított útjára a Pécsi Tudományegyetem. Testreszabott, mesterséges intelligenciával „tanított” művégtagok, háromdimenziós nyomtatással készülő csont- és porcpótlások vagy az elektromos készülékek által kibocsátott sugárzások hatásának mérése – csak néhány ízelítő a kutatott területek közül. A Tématerületi Kiválósági Programban a hétköznapi életminőségünket javító és a betegek gyógyulási esélyeit növelő fejlesztéseken mérnökök és orvosok közösen dolgoznak.

Délkeleten másodfokú riasztásokat adtak ki felhőszakadás veszélye miatt

2020.06.08

Békés és Csongrád megye több járására másodfokú riasztást adott ki felhőszakadás veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő délután.

Felújítják a pécsi városközpont legnagyobb földfelszíni parkolóját

2020.06.08

A Strabag a belvárosi területen térkőburkolattal látja el a parkolóhelyeket, megoldják a csapadékvíz-elvezetést, valamint elektromos autók töltésére alkalmas helyek is létesülnek.

Trianon 100 éves évfordulójára emlékezünk ma - programok országszerte

2020.06.04

A trianoni szerződést kimondta, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia felbomlott, ennek következményeként Magyarország (Horvátország nélküli) területét 283 ezer négyzetkilométerről 93 ezerre, lakosságát 18,2 millióról 7,6 millióra csökkentették.

A tervek szerint haladnak a felújítási munkálatok a pécsi székesegyházban

2020.05.31

Az ütemterv szerint halad a pécsi székesegyház tavaly ősz óta zajló, kormányzati támogatásból megvalósuló belső felújítása, ezért a bazilika épületét egyelőre továbbra sem látogathatják a hívek és a turisták - közölte a Pécsi Egyházmegye az MTI-vel.