2018.07.21, Szombat

Aktuális

Korszerű mérőműszerrel gazdagodott a pécsi szülészeti klinika

2018.04.05

Új műszert üzemeltek be a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szülészeti és nőgyógyászati klinikáján, ez a kismamák hasfalán keresztül teszi lehetővé a magzati szívhangok és a szülési fájások mérését, regisztrálását - közölte a felsőoktatási intézmény csütörtökön az MTI-vel.

Baranyai sikerek az országos úszóversenyen

2018.04.04

A budapesti Tüskecsarnok Sportuszodában szálltak vízbe a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 2018. évi Országos Pontszerző Bajnokság Országos úszóbajnokságának résztvevői március 29-én. A megmérettetést a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület közösen rendezte.

Hamarosan választás, ellenőrizze okmányait!

2018.04.03

Csak érvényes igazolványokkal lehet szavazni az április 8-i országgyűlési választáson, így célszerű még a voksolás előtt, időben ellenőrizni a személyazonosításra alkalmas okmányok (személyazonosító igazolvány, útlevél vagy vezetői engedély) érvényességét és szükség esetén gondoskodni azok cseréjéről, pótlásáról!

Több mint 670 milliós gyógyhelyfejlesztés indul Szigetváron

2018.04.03

Több mint 670 millió forintos beruházással, túlnyomó többségében európai uniós forrásból komplex gyógyhelyfejlesztés kezdőik Szigetváron - hangzott el a projekt keddi nyitórendezvényén, a baranyai városban.

Elkészült a bólyi ipari parkba vezető elkerülőút

2018.04.01

Átadták a forgalomnak a bólyi ipari parkba vezető, 295 millió forintos beruházással elkészült mintegy két kilométer hosszú elkerülőutat - közölte a Baranya Megyei Önkormányzat (BMÖ) az MTI-vel.

110 milliárd forintból indul országos bölcsőde- és óvodafejlesztési projekt

2018.03.30

A gyermekek életkörülményeinek javítása a jövőbe való befektetés, ezért országosan 110 milliárd forintból végeznek bölcsőde- és óvodafejlesztéseket - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család és ifjúságpolitikáért felelős családügyi államtitkára csütörtökön Pécsett.

Mávinform: változik a vonatok menetrendje a húsvéti hosszú hétvégén

2018.03.29

Március 29-én a pénteki, 31-én és április elsején az ünnepnapi, 2-án a vasárnapi, 3-án pedig a szokásos munkanapi menetrend szerint közlekednek a vonatok - tájékoztatta a MÁV csütörtökön az MTI-t.

2018 a Családok éve - programok a Pécsi Tudományegyetemen

2018.03.27

2018. Magyarországon a családok éve. Alkalom arra, hogy még erősebben tudatosodjon: a család nagy és fontos érték.

A tavaszi szünetben is igényelhetik a rászoruló gyermekek szülei az ingyenes étkeztetést

2018.03.26

A tavaszi szünetben is meleg ételhez juthatnak a hátrányos helyzetben lévő családok gyermekei.

Hitelek helyett fejlesztési milliárdok - Elfogadták a komlói költségvetést

2018.03.25

Második olvasatban tárgyalta a komlói képviselő-testület a város idei költségvetését.

Vasárnap hajnalban át kell állítani az óráinkat

2018.03.24

Március 25-én kezdődik a nyári időszámítás. Vasárnap hajnali 2 órakor kell 3 órára átállítanunk az óráinkat. Az óraátállítással energiát és pénzt spórolunk – áll a Mavir Zrt. közleményében.

Interneten is elérhető a pécsi egyházmegye levéltári iratanyagának egy része

2018.03.24

Immár az interneten is elérhető a pécsi katolikus egyházmegyei levéltár iratanyagának egy része: a többi között anyakönyvek, helytörténeti dokumentumok, jegyzőkönyvek váltak online hozzáférhetővé.

Az agy megismerésének hete kampányhoz csatlakozott a PTE

2018.03.23

A PTE orvoskara a Művészeti Karral együttműködve csatlakozott egy olyan globális kampányhoz, mely révén az agykutatásra, a laboratóriumokban folyó munkára hívták fel a figyelmet. Március harmadik hetében így több helyszínen, többféle programon lehetett az e szervet kutatókkal, munkájukkal és az ehhez kapcsolódó beszélgetéseknek alapot adó művészeti alkotásokkal, eseményekkel találkozni.

Ifjúsági versenyen mérték össze tudásukat a gyerekek Siklóson

2018.03.22

Kedden rendezték meg a Siklósi Katasztrófavédelmi Kirendeltségen a felmenő rendszerű katasztrófavédelmi ifjúsági verseny helyi fordulóját.

Háromdimenziós technológiájú nyomtatási központot adtak át a pécsi egyetemen

2018.03.22

Átadták szerdán a Pécsi Tudományegyetem (PTE) háromdimenziós (3D) technológiákat alkalmazó nyomtatási központját - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény az MTI-t.

Bárki megszabadulhat a régi kacatoktól, áprilisban házhoz mennek a lomért Mohácson

2018.04.04

Még pár hét áll azok rendelkezésére, akik szeretnének ingyen megszabadulni a megunt, használhatatlanná vált bútoraitól, egyéb kacatoktól: április 18-ig lehet megrendelni a lomtalanítást.

Új turisztikai attrakciókkal bővül a szigetvári vár környéke

2018.04.04

A Baranya megyei városban vendégfogadó épületet és szabadidőparkot építenek jövő nyárra, így még izgalmasabb célpontot kínál majd az idegenforgalom számára.

Jelentős ökoturisztikai fejlesztések indultak el a Mecsekben és a Dráva mentén

2018.04.03

2018-19 folyamán a Mecsekben és a Dráva mentén több jelentős fejlesztés valósul meg, melyek a térség turisztikai kínálatának fejlődését közvetlenül vagy közvetve elősegítik.

Rendvédelmi és civil szervezetek ajándékozták meg a pécsi gyermekotthon lakóit

2018.04.01

Már hagyománnyá vált, hogy a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is képviselteti magát a Baranyai Motoros Polgárőr Egyesület által szervezett húsvéti jótékonysági rendezvényen

A betegellátás korszerűsítését célzó beruházások kezdődnek a PTE Klinikai Központban

2018.03.31

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ 2018-ban újabb európai uniós és hazai pályázati forrásokból teheti még korszerűbbé és hatékonyabbá a betegellátást.

Baján, Pakson és Mohácson is megtekinthető lesz a Lajta Monitor Múzeumhajó

2018.03.29

A Magyar Honvédség fennállásának 170. évfordulójához kapcsolódó programok keretében 11 városban köt ki a Lajta Monitor Múzeumhajó. A honvédség tiszteletbeli zászlóshajója az első világháború történetéről, valamint a hadihajózás históriájáról is képet ad az érdeklődőknek.

Természettudományos élményközpont létesül Mohácson

2018.03.28

Csaknem 300 millió forintos beruházással természettudományos élményközpontot alakítanak ki a mohácsi könyvtárban - közölte a Duna-parti város önkormányzata az MTI-vel.

Energiamegtakarítás a Baranya Megyei Kormányhivatalnál

2018.03.27

Már 18 hónapja zajlik Baranya megyében az az energia-megtakarítást célzó pályázati projekt, amelynek keretében kilenc településen 34 kormányhivatali épületet korszerűsítettek.

Megtörtént az idei első haltelepítés Sikondán

2018.03.26

Két teherautónyi halat telepítettek a napokban a Komlói Bányász Horgász Egyesület kezelésébe tartozó tavakba.

Mésztufa barlangot avattak Pécsett

2018.03.25

- A földalatti túrák élménye semmihez nem fogható. De fontos, hogy biztonsággal, a barlangrendszereket óvva merülhessünk a föld alá – hangsúlyozta V. Németh Zsolt a megújult Tettyei-mésztufabarlang ünnepélyes átadásán pénteken, Pécsett.

Fegyvereket foglalt le a TEK Baranyában

2018.03.24

Több fegyvert foglaltak le a rendőrök két szentegáti ingatlanban.

Több mint 6700 tonna füstölt áru fogy az ünnepi időszakban

2018.03.23

Több mint 6700 tonnányi sonka és egyéb főtt-füstölt hús fogy a húsvéti ünnepi időszakban, amelyek értéke meghaladja a 10 milliárd forintot - mondta Mostisch Martina, a Magyar Húsiparosok Szövetségének (Hússzövetség) ügyvezető titkára az MTI-nek a GfK adataira hivatkozva.

Prevenciós Nap a mohácsi Radnótiban

2018.03.23

A mohácsi tűzoltóság éves kiképzési tervével összhangban március 22-én prevenciós napot tartottunk a Radnóti Gimnáziumban. A rendezvény célja az volt, hogy felkészítsük a tanulókat azokra a veszélyhelyzetekre, amelyekkel a mindennapi élet során találkozhatnak.

Fegyverrel támadtak parkolóőrökre Pécsen

2018.03.22

Másfél órán belül elfogták a rendőrök azt a férfit, aki egy fegyverrel, vagy annak utánzatával többször rálőtt a parkolóőrökre Pécsett.

Három kontinens gyerekei figyelik a madarak vonulását

2018.03.21

Három kontinens gyerekei figyelik a madarak vonulását a Tavaszi madárles (SpringAlive) elnevezésű program keretében - mondta el Orbán Zoltán, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) szóvivője az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.