2024.06.19, Szerda

Aktuális

Megkezdődhet az új pécsi vásárcsarnok építése

2020.07.16

Az új pécsi vásárcsarnok megépítéséhez szükséges kiegészítő forrásról is döntött szerdai rendkívüli ülésén a baranyai megyeszékhely önkormányzatának közgyűlése, ennek értelmében megindulhat a több mint hárommilliárd forintból, javarészt fejlesztési forrásból finanszírozott létesítmény kivitelezése.

Hétvégén harminchat bejelentés érkezett a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra

2020.07.15

Hét alkalommal tűzesethez vonultak a megye tűzoltói, huszonötször volt szükség műszaki mentésre, és négy jelzés tévesnek bizonyult.

WIFI hálózat fejlesztés a PTE Klinikai Központban

2020.07.10

Az elmúlt hónapok során a Pécsi Tudományegyetem saját forrás bevonásával tovább fejlesztette a Klinikai Központ WiFi hálózatát.

Több mint 22 milliárd forintért zajlanak ökoturisztikai fejlesztések

2020.07.10

Több mint 22 milliárd forintért zajlanak állami, ökoturisztikai fejlesztések az erdőgazdaságoknál - mondta az Agrárminisztérium (AM) erdőkért és földügyekért felelős államtitkára szerdán a Baranya megyei Orfűn.

Új turistaház várja az Orfűre látogatókat

2020.07.09

Több mint 22 milliárd forintért zajlanak állami fejlesztések az erdőgazdaságoknál – mondta az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára ma Orfűn. Zambó Péter a Mecsekerdő Zrt. Vízfő turistaházának ünnepélyes átadásán beszélt az ökoturisztikai célú beruházások fontosságáról.

Fontos tudnivalók a forgalmi engedélyek érvényességének meghosszabbításáról

2020.07.09

A veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló 2020. évi LVIII. törvény alapján a 2020. március 11. és 2020. július 3. közt lejáró, a magyar forgalmi engedélyekbe bejegyzett műszaki érvényességi idők – függetlenül attól, hogy a kérdéses jármű magánszemély, vállalkozás, vagy esetleg költségvetési szerv üzemeltetésében van – 2020. december 15-ig automatikusan meghosszabbodnak.

Négyszázmillió forintos pályázat nemzetiségi beruházásokra

2020.07.08

Négyszázmillió forintos pályázattal segíti a nemzetiségek egy- és kétmillió forint közötti beruházásait a kormányzat - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára kedden Pécsen, sajtótájékoztatón.

Újabb elemekkel bővült a turisztikai együttműködések palettája Csongrád-Csanád megye és a Vajdaság között

2020.07.08

Tematikus turisztikai útvonalakat, közös brand-et és on-line platformokat állított össze a Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program támogatásával a Vajdasági Turisztikai Szervezet és a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat.

Baranyában is elindult a nyári diákmunka program

2020.07.07

Országszerte mintegy 21 ezer, ezen belül Baranyában 900 diák nyári munkavállalását támogatja az Innovációs és Technológiai Minisztérium 3 milliárd forintos keretösszeggel meghirdetett Nyári diákmunka 2020. programja. A 16-25 év közötti nappali tagozatos tanulók az önkormányzati szférában, a mezőgazdaságban, a vendéglátásban, illetve a turizmus területén helyezkedhetnek el.

A halálozások csökkentése érdekében összehangolja tevékenységét három vidéki egyetem

2020.07.07

Az akut hasnyálmirigygyulladás, az agyérkatasztrófa, illetve a szívinfarktus és hirtelen szívhalál kezelése kapcsán fog össze egy csaknem másfél milliárd forintos, uniós támogatásból megvalósuló projekt keretében három vidéki felsőoktatási intézmény - közölte a Pécsi Tudományegyetem (PTE) az MTI-vel.

Autós napok Szigetváron

2020.07.06

A Szigetvári Kemping autós pikniket szervezett 2020. július 4-én, a rendőrök - a szervezők meghívásának eleget téve - változatos formában szólították meg a jelenlévőket.

Rákóczi Szövetség: több ezer diák és tanár táborozik jövő héttől

2020.07.05

Több ezer diák és tanár táborozik hétfőtől a Rákóczi Szövetség szervezésében Magyarország több helyszínén - közölte a szövetség az MTI-vel pénteken.

Új nyitvatartás a kormányablakokban

2020.07.03

A hatékony és gyors ügyintézés biztosítása érdekében a kormányhivatal a Miniszterelnökséggel együttműködve felülvizsgálta a megyei kormányablakok nyitvatartási idejét, és – figyelembe véve az elmúlt évek tapasztalatait, az ügyfélforgalmi adatokat és a helyi sajátosságokat – új, az állampolgárok számára kedvezőbb ügyfélfogadási rendet határozott meg.

Együttműködési megállapodást írtak alá

2020.07.02

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság megállapodásban rögzítette közös célkitűzéseit az Igazságügyi Minisztériummal.

Ismét unokázós csalók Baranyában

2020.07.01

„Az unoka karambolozott!” legendával hívtak fel telefonon időseket a csalók. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a megelőzés lehetőségeire hívja fel a lakosság figyelmét.

MÁV: augusztus elsejétől tíz regionális vasútvonalon visszaáll a korábbi menetrend

2020.07.15

A MÁV Zrt. tíz vasútvonalon már augusztus 1-jétől visszaállítja a korábbi, megszokott alapmenetrendet - közölte a vasúttársaság kedden az MTI-vel.

Koronavírus - Életbe léptek a beutazási korlátozások

2020.07.15

Hatályba léptek a koronavírus külföldről történő behurcolásának veszélye miatt elrendelt beutazási korlátozások.

Koronavírus - Virológus: a fertőzés kezelésében alkalmazható hatóanyagot azonosítottak pécsi és osztrák kutatók

2020.07.10

Pécsi és osztrák kutatók együttműködésével olyan - jelenleg allergia elleni orrsprayben megtalálható - hatóanyagot azonosítottak, amely a későbbiekben a koronavírus-fertőzés kezelésében lehetséges gyógyszerként alkalmazható - közölte Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Szentágothai János Kutató Központ virológiai kutatócsoportjának vezetője az MTI-vel.

Kitűzték a mohácsi időközi helyhatósági választás időpontját

2020.07.10

Szeptember 27-re, vasárnapra tűzte ki a mohácsi időközi önkormányzati választás időpontját a helyi választási bizottság, a választók polgármestert és önkormányzati képviselőket is választhatnak - közölte az MTI érdeklődésére Kovács Mirella, a Duna-parti város jegyzője.

Agrárképzések fejlesztését szolgáló együttműködés jött létre Baranyában

2020.07.09

Az agráriummal kapcsolatos képzések fejlesztését szolgáló együttműködési megállapodást kötött a Baranya Megyei Önkormányzat, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szerdán.

Szeviép-ügy: Elnapolta a határozathirdetést a harmadfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla

2020.07.08

Nem érkezett meg az elsőrendű vádlott halotti anyakönyvi kivonata, emiatt nem tudott végleges döntést hozni az úgynevezett Szeviép-ügyben harmadfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla, ezért elnapolta a határozathirdetést július 30-ára.

Útépítéssel halad a Budapest-Pécs vasútvonal északi szakaszának fejlesztése

2020.07.08

A fővárost és Pécset összekötő vasútvonal összesen 27,9 kilométerén dolgozik a Mészáros és Mészáros, valamint a Vasútépítők konzorciuma: jelentős szakaszon gyorsul 160 km/h-ra a vonatok sebessége.

Elismerték a Baranya Megyei Kormányhivatal népegészségügyi és foglalkoztatási szakembereinek munkáját

2020.07.07

A koronavírus-járvány korábban nem tapasztalt kihívások elé állította kormányhivatalokat is, amelyekben a veszélyhelyzet ideje alatt is folyamatosan zajlott a munka. Különösen nagy teher hárult a népegészségügyi és a foglalkoztatási terület szakembereire, akiknek a munkáját dr. Horváth Zoltán, a Baranya Megyei Kormányhivatal vezetője ünnepélyes keretek között, elismerő oklevelek átadásával köszönte meg július 6-án, Pécsett.

Idén online lesz a hagyományos pécsi nyári egyetem

2020.07.07

A koronavírus-járvány miatt idén online formában tartják meg a Pécsi Tudományegyetem (PTE) a magyar kulturális örökség témája köré szervezett hagyományos nyári egyetemét - tájékoztatta az intézmény az MTI-t.

A járvány miatt megváltozott térhasználati szokásokat vizsgálják a pécsi és egy vuhani egyetem oktatói és hallgatói

2020.07.06

A koronavírus-járvány miatt megváltozott térhasználati szokásokat vizsgálják a Pécsi Tudományegyetem (PTE) és a kínai Vuhanban működő Hupej Műszaki Egyetem építész oktatói és hallgatói egy közös projekt keretében - tájékoztatta a baranyai felsőoktatási intézmény pénteken az MTI-t.

Korszerű lélegeztetőgépet kapott ajándékba a pécsi sürgősségi

2020.07.06

A pécsi székhelyű Kontakt Elektro Kft. modern lélegeztetőgépet adományozott a PTE Klinikai Központ (KK) Sürgősségi Betegellátó Osztályának, melyet szerda délután vett át a Pécsi Tudományegyetem (PTE) vezetése. A pécsi sürgősségin évente több mint ötvenezer beteget kezelnek, az itt működő lélegeztetőgépek napi szinten mentenek életeket.

Semmelweis-napon köszönték meg az orvosok, ápolók munkáját

2020.07.04

A járványhelyzet alatt is töretlen, magas színvonalú munkáját köszönte meg a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának vezetése több, mint 80 munkatársának, akik Semmelweis-nap alkalmából vehettek át elismeréseket. Az eseményen dr. Horváth Zoltán, a Baranya Megyei Kormányhivatal vezetője is részt vett.

Idén is útjára indul a Hol vagy, Kajla? program

2020.07.02

Július 1-jétől idén is útjára indul a Hol vagy, Kajla? elnevezésű országos turisztikai program, amelynek keretében az alsó tagozatos diákok fedezhetik fel Magyarország természeti és kulturális értékeit augusztus végéig.

Külföldi nyaralás előtt célszerű tájékozódni az utazással összefüggő szabályokról

2020.07.02

Külföldi nyaralás előtt célszerű tájékozódni az utazással összefüggő szabályokról, ugyanis más előírások vonatkoznak az Európai Unió határain belüli, illetve az azon kívüli utazásokra - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI-nek küldött keddi közleményében.

Ide ne utazz, ha félsz a cápáktól!

2020.06.30

Megkockáztatnád az utazást? Mutatjuk, hova nem ajánlatos menni, ha nem szeretnél cápákkal találkozni! Ugyanis őket nem „érdekli” a vírushelyzet!