2019.03.27, Szerda

Aktuális

Újabb rekortánborítású sportpálya építésére nyert pályázatot Komló

2018.12.13

A többféle labdajátékra is alkalmas pálya körtvélyesi városrészben épül meg, ahol a jelenlegi bitumenes pálya alkalmatlan ezekre a szabadtéri sportolási lehetőségekre.

Szívesen vásárolna önvezető autókat a magyarok többsége egy kutatás szerint

2018.12.12

A magyarok több mint fele számít arra, hogy az önvezető autók széles körben elérhetők lesznek; a megkérdezettek 72 százaléka szívesen vásárolna mesterséges intelligencia által vezetett járművet a jövőben - derül ki az IBM megbízásából végzett kutatásból.

Különleges alapkővel rajtolt a Pécsi Tudományegyetem új épületének kivitelezése

2018.12.10

A ZÁÉV egy 11 ezer négyzetméteres, legyező alakú épületet hoz létre, mely kapcsolódik a jelenlegi oktatási tömbhöz.

Új bölcsőde építését készíti elő Mohács önkormányzata

2018.12.09

Az általános iskolákban már tapasztalható a gyermeklétszám növekedése, de a városban, ahogy évről-évre bővül a foglalkoztatási lehetőség, továbbá látva a lakóparkban a fiatal házasok otthonteremtési ütemét, úgy ítélem meg: eljött az ideje egy új, nagyobb befogadó képességű, korszerű bölcsőde építésének – mondta Szekó József polgármester az elmúlt héten tartott önkormányzati ülésen az újabb fejlesztési program előkészítésének tárgyalásakor.

Mikulás vonatokkal, állomási rendezvénnyel kedvez a gyermekeknek a vasúttársaság

2018.12.07

Pécsről, egy óvodás csoport 250 gyermeke kel útra Dombóvárra. A feldíszített vonaton a kalauzokon kívül a Mikulás és a krampuszok is „szolgálatot teljesítenek”.  

Több mint 400 millióból újul meg a komlói buszpályaudvar

2018.12.07

Megújul a váróterem, a jegypénztár, a mosdók és a DDKK irodái is. A buszparkolókat a pályaudvartól délre, a Bem utca túlsó oldalára költöztetik, így biztonságosabb lesz a gyalogos közlekedés és több a parkosított terület.

Több ezer fiatal vett részt a pályaválasztási rendezvényeken Baranyában

2018.12.06

A Baranya Megyei Kormányhivatal – folytatva a korábbi évek hagyományait – az idei esztendőben is nagy hangsúlyt helyezett a pályaválasztási tevékenység támogatására. 2018-ban a megye több helyszínén is pályaorientációs rendezvények várták az általános, valamint a középiskolák végzős osztályaiba járó fiatalokat, szüleiket és tanáraikat.

Új eszközöket vehettek át a Baranya Megyei önkéntesek

2018.12.05

A központi költségvetésben 2018-ban hétszázmillió forint állt rendelkezésre az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására. December negyedikén a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal megállapodást kötött egyesületek és mentőcsapatok vehették át a pályázaton nyert eszközöket, felszereléseket.

Célegyenesben a komlói útfelújítások

2018.12.04

Az idei nagyszabású útfelújítási program utolsó felvonásaként féltucat helyen aszfaltoznak a napokban Komló-szerte. Emiatt Körtvélyes és Dávidföld több pontján is útlezárásokra kell készülni.

A környezetegészségtan kihívásai

2018.12.04

A PTE Zöld Egyetem projektjének keretében minden hónap utolsó csütörtökére szerveznek egy olyan eseményt, mely a környezetvédelem témáját egy-egy kar kutatójának/oktatójának tudományterületén keresztül mutatja be. A szemeszter utolsó előadását dr. Gerencsér Gellért (PTE ÁOK, Orvosi Népegészségtani Intézet) tartotta a Tudásközpont konferenciatermében november 29-én.

Plüssmaciért élő macit!

2018.12.03

500 Ft-os nap a Pécsi Állatkertben!

Mától a kétgyermekes családok is igénybe vehetik a 10 millió forintos kamattámogatott hitelt

2018.12.01

Már a kétgyermekes családok is igénybe vehetik a 10 millió forintos kamattámogatott hitelt - hangsúlyozta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szombaton Budapesten.

Hoppál Péter: elindult a kulturális alapellátás program második üteme

2018.11.30

Elindult a Kulturális Alapellátás Program második üteme, amelynek kiemelt célcsoportjai elsősorban a 2010 után született gyermekek és a határon túli magyarok lesznek - jelentette be pénteken a kulturális alapellátásért felelős miniszteri biztos sajtótájékoztatón, Pécsett.

Ön kit javasol Baranya megye kitüntető díjaira?

2018.11.30

A Baranya Megyei Közgyűlés rendelete alapján évente díjat kapnak azok a személyek, akik különösen sokat tesznek Baranya fejlődése érdekében.

Milliók a komlói buszjáratokra

2018.11.29

Hétmillió forintot nyert a közösségi közlekedés támogatására a komlói önkormányzat. A pénzből a helyijáratú buszok miatt keletkező veszteséget csökkenti a város.

Átadták a Napsugár egészségközpontot Újpetrén

2018.12.12

Háziorvosi rendelő, iskolaorvosi ellátás és védőnői szolgálat is helyet kapott az újonnan kialakított Napsugár Egészségközpontban, amelyet ünnepélyes keretek között adtak át Újpetrén.

80 éves iskola újult meg Komlón

2018.12.11

A felújított tanintézményben tornaterem, szaktantermek, játszótér és sportpálya elégíti ki a diákok igényeit.

Magyar oltóanyag-fejlesztő cég adott át kutató- és gyártóközpontot Mohácson

2018.12.10

A Prophyl 700 millió forintos beruházása többek között előkészíti egy újabb, bólyi üzem felépítését is.

Erőszakkal próbáltak elvinni egy nőt Pécsett

2018.12.09

Személyi szabadság megsértése és más bűncselekmények miatt vádat emelt a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség három férfi ellen, mert egyikük volt barátnőjét erőszakkal próbálták elvinni magukkal.

Baranyában is számos étterem vesz részt a Bárány napokon

2018.12.07

A bárány- és juhhúst igyekszik népszerűsíteni országszerte a péntektől vasárnapig tartó kezdeményezés. Pécsett a Balkán Bisztró, a Fordan Center, a Kikelet Étterem, a Blöff Bisztró és a Főtér Étterem, valamint Mohács, Sásd és Hosszúhetény étttermei csatlakoztak a rendezvényhez.

Rekordszámú kategóriában esélyesek Oscar-díjra a magyarok

2018.12.06

Az Oscar-díjakért folyó versenyben idén rekordszámú kategóriában van magyar esélyes: Nemes Jeles László Napszállta, Milorad Krstic Ruben Brandt, a gyűjtő, Kovács István Ostrom, valamint Andrasev Nadja A nyalintás nesze és Bucsi Réka Solar Walk című alkotása.

Baranya megyében is elindul a Tanítsunk Magyarországért! program

2018.12.05

Tanítsunk Magyarországért! elnevezéssel a társadalmi felzárkózást és érzékenyítést célzó program indul - jelentette be György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára szerdán Budapesten.

Ismét nőtt a légszennyezettség

2018.12.05

Ismét nőtt a légszennyezettség: négy településen egészségtelen, több helyen pedig - köztük Budapesten - kifogásolt a levegő minősége a magas szállópor-tartalom (PM10) miatt - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden az MTI-vel.

Költözzön Alsómocsoládra!

2018.12.04

Magyarország első új típusú közössége jön létre Alsómocsoládon: a község önkormányzata pályázatot hirdetett azoknak, akik jövőjüket egészségesebb környezetben, egy élhető, saját, helyi gazdaságából is gyarapodó kistelepülésen képzelik el.

Kiterjesztik a kórházlelkészi szolgálatot Pécsett

2018.12.03

Jövő év januárjától a Pécsi Egyházmegyében is szervezett keretek között fog zajlani a kórházlelkészi szolgálat – erről írt alá együttműködési megállapodást a Pécsi Egyházmegye és a Pécsi Tudományegyetem november 30-án.

A pécsi kosárlabdasport legendáinak nevét vették fel a Nemzeti Kosárlabda Akadémia centerpályái

2018.12.03

A pécsi kosárlabdasport legendáinak nevét kapták a Nemzeti Kosárlabda Akadémia centerpályái szombaton a baranyai megyeszékhelyen működő intézmény szombati ceremóniáján.

Ma indult a 2019-es éves e-matricák értékesítése

2018.12.01

December elsejétől már elérhetőek a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. termékkínálatában a 2019-es éves e-matricák; mivel a 2018-ra váltott országos és megyei változatok 2019. január 31-ig érvényesek, az új jogosultságok beszerzésére két hónap áll az érintettek rendelkezésére - olvasható az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és a NÚSZ közös közleményében, amelyet szombaton jutattak el az MTI-nek.

Megyei elismerést vett át a szigetvári táncművészeti iskola alapítója – Kapronczai József elnöki különdíjat kapott

2018.11.30

Kapronczai József tánctanár, a Szigo Kulturális TáncSport Egyesület alapítója, a Táncművészetért Alapítvány elnöke, több évtizedes táncpedagógusi és közösségépítő munkájáért érdemelte ki a Baranya Megyei Önkormányzat Elnöke különdíját. Az elismerést Madaras Zoltán megyei elnök a Standard Táncok Formációs Világbajnokságán adta át, Pécsett a Lauber Dezső Sporcsarnokban.

Beköszöntött a tél - óvatosan közlekedjünk!

2018.11.29

Szerda reggel Pécsett a Melegmányi úton valamint Orfű közelében dőlt fa az útra. Mindkét esetben a pécsi hivatásos tűzoltók avatkoztak be.

Ideje a munkáltatónak ránézni, hogy állnak az éves szabadságok

2018.11.29

A Munka Törvénykönyve rendelkezése szerint év végéig minden munkavállalónak ki kell adni az idei évben esedékes szabadságát.. Számos cég küzd jelentős elmaradásokkal ezen a téren, aminek megoldását jelentősen nehezítheti a munkaerőhiány miatt fel nem töltött létszámkeret, illetve a karácsony előtti csúcsidőszak fokozott terhelése is. A főszabálytól a jogszabály megsértése nélkül csak kivételes esetekben lehet eltérni.