2019.06.18, Kedd

Aktuális

A casco nem váltja ki a kátyúbiztosítást

2019.02.18

A kátyúk által a gépjárművekben okozott károkat az illetékes útkezelők csak a panaszok mintegy felében térítik meg, az évi néhány ezer forintos kátyúbiztosítás azonban alapvetően növeli a kártérítés esélyét - hívja fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Ma lejár a felsőoktatási jelentkezések határideje

2019.02.17

Ma éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre a E-felvételin keresztül.

Átszervezi a falugazdász hálózatot az agrárkamara

2019.02.14

Átszervezi a falugazdász hálózatot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) - közölte Darabos Tamás a kamara főigazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

Szorult helyzetbe került egy őz Pécsett

2019.02.14

Tegnap délután Pécsen egy őz a fémkerítésbe szorult. A kisebb sérüléseket szerzett, kimerült állat kiszabadításához tűzoltói segítséget kértek.

Anyagvizsgáló laboratóriummal gazdagodik a PTE 3D központja

2019.02.13

A PTE 3D projekt anyagvizsgáló laboratóriuma a hónap végén kezdi meg üzemszerű működését.

Többmilliós csalási ügyben emelt vádat a szigetvári ügyészség

2019.02.12

Jelentős kárt okozó csalás miatt emelt vádat a Szigetvári Járási Ügyészség két baranyai férfi ellen, akik olyan kukoricára kötöttek adásvételi szerződést, amellyel nem rendelkeztek.

Péntekig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre

2019.02.12

Legkésőbb péntek éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre az E-felvételin keresztül - közölte az Oktatási Hivatal hétfőn az MTI-vel.

Jogerősen is felfüggesztett börtönre ítélték a kollégáit mérgező pécsi ápolónőt

2019.02.11

Jogerősen is két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Pécsi Törvényszék egy ápolónőt, aki csaknem egy éven keresztül nyugtató- és altatószerekkel mérgezte kollégáit egy pécsi klinikán - közölte a bíróság hétfőn az MTI-vel.

Különleges busz is segíti a bűnmegelőzést Baranyában

2019.02.10

A Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsa és Baranya Megyei Kormányhivatal között az elmúlt év végén kötött együttműködési megállapodás alapján – a Nemzeti Bűnmegelőzési Startégia célkitűzéseinek támogatása érdekében – a tegnapi napon megalakult a Baranya Megyei Bűnmegelőzési Tanács.

Vasárnap kezdődik a házasság hete

2019.02.09

Vasárnap kezdődik a házasság hete; országszerte és a határon túl 100 településen több mint 200 programmal irányítják a figyelmet a házasság, a család fontosságára - közölték a szervezők a rendezvény csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten.

Tetőfokára hágott a cégalapítási kedv az építőiparban

2019.02.08

Miközben a legtöbb ágazatban csökken vagy stagnál a cégek száma, addig az építőiparban meredeken emelkedik.

Teljesen kiégett egy menetrendszerinti busz Pécsett

2019.02.06

Tegnap délután, Pécsen a Ranga László úton egy menetrend szerint közlekedő távolsági járatú busz motortere kigyulladt.

Korszerűbbé válik a pécsi egyetem egészségügyi oktatása

2019.02.06

A fejlesztés során gyógyszer- és biotechnológiai oktatási részleget is kialakítanak, valamint kiépítenek egy speciális légtechnikai rendszert.

Félidőben a sportolók teljesítményének legális növelését vizsgáló pécsi kutatás

2019.02.05

Félidejéhez ért a verseny- és szabadidős sportolók fizikai teljesítményének legális növelési lehetőségeit a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciumi vezetésével vizsgáló négyéves kutatás. A vállalt 650 sportoló fele már túl van a laboratóriumi vizsgálatokon.

Tollaslabda ob - Krausz Gergely sorozatban hatodszor lett bajnok Pécsett

2019.02.03

Krausz Gergely egymást követő hatodik évben nyerte meg a férfiak egyéni versenyét a tollaslabdázók országos bajnokságán, Pécsett.

Schild Róbertet választották Mekényes polgármesterének

2019.02.18

Schild Róbert lett az észak-baranyai Mekényes polgármestere, a független jelölt egyedül indult a tisztségért a vasárnapi időközi választáson - tájékoztatta a helyi választási iroda vezetője, a mágocsi közös önkormányzati hivatal jegyzője az MTI-t.

Változtak ingatlan-bérbeadással kapcsolatos adószabályok

2019.02.15

Január 1-je óta az ingatlan-bérbeadásból származó jövedelem megállapításakor nem kell bevételként figyelembe venni az ingatlan használatával összefüggő, bérlőre áthárított díjat, jellemzően a közüzemi szolgáltatások díját - hívja fel a figyelmet az adóhatóság a honlapján.

Influenza - Feloldották a látogatási tilalmat a pécsi klinikán

2019.02.14

Az influenzaszerű megbetegedések jelentős csökkenése miatt csütörtökön feloldották a látogatási tilalmat a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának fekvőbeteg osztályain - közölte a felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

Csaknem három évre ítéltek egy embercsempészt Mohácson

2019.02.13

A Mohácsi Járásbíróság két év tíz hónap börtönre ítélt egy abonyi férfit, aki huszonnyolc migránst próbált meg Magyarországból Ausztriába csempészni - tájékoztatta a Pécsi Törvényszék szerdán az MTI-t.

Nagy lendületet vett tavaly a 4G-s mobilinternet

2019.02.12

Gyors ütemben terjed Magyarországon a 4G-s mobilinternet, amellyel a hazai okostelefon-használók csaknem 80 százaléka kapcsolódik a világhálóra a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) adatai szerint.

Itt ellenőrznek a NAV baranyai munkatársai februárban

2019.02.12

A vizsgálatok során a számla-, és nyugtaadást, a foglalkoztatást, az online pénztárgép használatát, valamint a forgalmazott áruk eredetét ellenőrzik. Ahol a pénztárgép által továbbított adatok ezt indokolják, ott forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

Polgármestert választanak vasárnap az észak-baranyai Mekényesen

2019.02.11

Polgármestert választanak vasárnap az észak-baranyai Mekényesen - tájékoztatta a helyi választási iroda vezetője, a mágocsi közös önkormányzati hivatal jegyzője hétfőn az MTI-t.

Tetőparkolóval épít új vásárcsarnokot Mohács

2019.02.11

Már a térburkolatok készítésénél jár az SH-Bau, a félmilliárdos beruházásban közel 50 éves épületet cserélnek le.

Sugárforrást tartalmazó szonda sérült egy pécsi kutatófúráson, nem jelentett veszélyt a környezetre

2019.02.09

Sugárforrást tartalmazó szonda sérült meg egy pécsi iparterületen végzett kutatófúráson, a szondát kiemelték, a sugárforrás nem jelentett veszélyt a környezetre - közölte az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) honlapján, pénteken.

Megkezdődtek a gyermekjátékok fogyasztóvédelmi ellenőrzései

2019.02.08

Megkezdődött az Innovációs és Technológiai Minisztérium által elrendelt idei évi játékvizsgálat, amelynek célja kiszűrni a piacról a veszélyes játékokat - tájékoztatta az ITM csütörtökön az MTI-t.

Kiválóság Központot hoz létre a PTE EU-s forrásból

2019.02.06

Újabb mérföldkövéhez érkezik a Pécsi Tudományegyetem vezetésével, a Szegedi Tudományegyetemmel és a Debreceni Egyetemmel konzorciumban az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával megvalósuló projekt. A célok között szerepel egy olyan hiánypótló kiválósági központ kialakítása, amelynek fókuszában a sportteljesítmény és az egészség áll.

A következő 20-30 év vezető problémája a nyaki gerinc megbetegedése lesz

2019.02.06

A mobiltelefonokat előrehajtott fejjel kell nézni, ami prognosztizálja, hogy a következő 20-30 év vezető problémái a nyaki gerinc megbetegedései lesznek, és ez a fiatalokat, tinédzsereket kifejezetten érinti - mondta Erbszt András, a DoctorFit Gerincambulancia alapítója, vezető főorvosa szombaton az M1 aktuális csatornán.

Maradnak az eddigi látogatási tilalmak a kórházakban

2019.02.05

Az országos influenzajárvány miatt továbbra is fenntartják a látogatási tilalmakat a kórházak és ápolási intézetek.

Ötvenezerre nőtt a bölcsődei férőhelyek száma Magyarországon

2019.02.04

Ötvenezerre nőtt a bölcsődei férőhelyek száma Magyarországon - mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Márciusban érkezik Budapestre Az inkák aranya című kiállítás

2019.02.03

Márciusban nyílik Budapesten Az inkák aranya című kiállítás, amely az Andok vidékét egykoron uraló népek különleges kincseit mutatja be interaktív formában a közönségnek.