2019.01.22, Kedd

Aktuális

Vasárnap indul a téli időszámítás

2018.10.27

Vasárnap hajnali 3 órakor indul a téli időszámítás, az órákat hajnali 2 órára kell visszaállítani.

Átadták a pécsi Szent Mór Katolikus Iskolaközpont új tornacsarnokát

2018.10.27

Átadták a Pécsi Egyházmegye fenntartásában működő Szent Mór Iskolaközpont új tornacsarnokát, valamint az iskola felújított, kibővített tantermeit. Szent Mór, az egyházmegye társvédőszentje emléknapján a közös ünneplésben részt vett és az új tereket megáldotta Michael August Blume apostoli nuncius.

Két nappal tovább használhatóak az októberi helyközi bérletek

2018.10.26

Az októberre szóló közúti és vasúti dolgozói és diákbérletek két nappal tovább, november 7-én 24 óráig érvényesek a MÁV, a GYSEV és az autóbuszos helyközi szolgáltatók járatain - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) csütörtökön az MTI-vel.

Tanácsok Pécs levegőmiőségének javítására

2018.10.25

Pécsett a belváros levegőminősége sokszor mutat a téli hónapokban kiugró értékeket szállópor és nitrogénoxidok vonatkozásában.

Kétszeresen is nyertes, aki kerékpárra ül

2018.10.24

Színes, érdekes programok sokasága segítette a fiatalokat abban, hogy a közlekedésbiztonság terén – többnyire játékos formában – új ismereteket szerezzenek, illetve elmélyítsék a már meglévőket.

Polgármestert és képviselőket választanak vasárnap a dél-baranyai Kémesen

2018.10.23

Polgármestert és képviselőket választanak vasárnap a dél-baranyai Kémesen - tájékoztatta a helyi választási iroda helyettes vezetője, a kovácshidai közös önkormányzati hivatal aljegyzője az MTI-t.

Nemzeti Parki Termék védjegyeket adtak át Pécsett

2018.10.21

2018. október 17-én a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Tettye Oktatási Központjában három termelő, összesen 19 terméke kapta meg a Duna-Dráva Nemzeti Parki Termék védjegyet.

Októberben minden hétvégén látványetetések a Pécsi Állatkertben

2018.10.20

Látványetetések az október 23.-ai hosszú hétvégén is!

A pécsi havihegyi mandulafa lett az év fája

2018.10.19

A pécsi havihegyi mandulafa nyerte el 4779 szavazattal idén az év fája címet - közölte a kezdeményezést 2010-ben életre hívó Ökotárs Alapítvány a honlapján.

Változik a vonatközlekedés rendje a négynapos munkaszünet idején

2018.10.19

Változik a vonatközlekedés rendje a négynapos munkaszünet idején - hívta fel a figyelmet a MÁV csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Megalakult az új területvédelmi ezred

2018.10.18

Ünnepélyes keretek között kapott a köztársasági elnöktől csapatzászlót az október 1-jén megalakult 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred. A székesfehérvári ünnepségen felsorakozott a szervezet csaknem 300 önkéntes tartalékos katonája, akik a dunántúli megyékből – köztük Baranya megyéből – kerültek ki.

A látás és a láthatóság fontosságára figyelmeztető közlekedésbiztonsági kampány indult

2018.10.18

A látás és a láthatóság fontosságára figyelmeztető országos közlekedésbiztonsági kampány indult szerdán; a részt vevő gépjárművezetők térítésmentesen vizsgáltathatják át autójuk világító berendezéseit, gumiabroncsait és ellenőriztethetik a látásukat.

Munkagép vágott át egy gázvezetéket Pécsett

2018.10.17

A pécsi hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre, akik feszítővágó segítségével elszorították a vezetéket, valamint a katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett, amíg a gázszolgáltató munkatársai meg nem szüntették a szivárgást. A beavatkozás idejére elzárkóztatást rendeltek el a közeli ingatlanokban.

A hétvégéig nem várható jelentős javulás a levegő minőségében

2018.10.17

A meteorológiai előrejelzést figyelembe véve a hét végéig nem várható jelentős javulás a levegő minőségében - írta az Országos Közegészségügyi Intézet (OKI) vasárnap a Facebook-oldalán.

Mecsek-rali - Több tízezer néző a Pécs környéki versenyen

2018.10.16

A szervezők szerint több tízezer néző és több mint 110 versenyző vett részt az 52. Mecsek-ralin, az országos bajnokság vasárnap zárult utolsó előtti futamán, amely Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke szerint kiváló felvezetés volt az egy hónap múlva első alkalommal sorra kerülő Nyíregyháza-ralihoz.

A december 24-i nyitvatartási idő rövidítését kéri a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete

2018.10.27

Az üzletek december 24-i, 14 óráig tartó nyitva tartásának déli 12 órára történő módosítását javasolja a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ).

A horvát és a magyar házelnök találkozott a baranyai megyeszékhelyen

2018.10.26

Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét és Gordan Jandrokovicot, a horvát nemzetgyűlés elnökét Madaras Zoltán, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke és Páva Zsolt, Pécs polgármestere fogadta elsőként pécsi látogatásuk során a Baranya Megyei Közgyűlés Dísztermében.

Gulyás Gergely: kibővítik a csokot

2018.10.26

A kétgyermekes családokra is kiterjesztik a 10 millió forintos kedvezményes kamattámogatású kölcsönt, a háromgyermekeseknél pedig a kölcsönfelvétel lehetőségét 15 millió forintra emelik meg - jelentette be a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) bővítéséről szóló kormánydöntést ismertetve Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Gyulladásveszély miatt hív vissza 1,6 millió autót a BMW

2018.10.24

Hűtőfolyadék-szivárgás által okozott gyulladásveszély miatt világszerte 1,6 millió autót hív vissza a szervizekbe ellenőrzésre a BMW - számolt be kedden az Automobilwoche német hírportál.

Őszi szünet: meleg étkezés az arra rászorulóknak

2018.10.24

Felhívjuk azon szülők figyelmét, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelnek, hogy az őszi szünidő ideje alatt a települési önkormányzat számára a déli, meleg főétkezést az alábbi napokon biztosítja: október 29., 30. és 31.

Legyen ősszel is a PTE Botanikus kertjének vendége!

2018.10.22

A Pécsi Tudományegyetem Botanikus Kertje „Ősz a Botanikus Kertben” címmel rendkívüli nyitva tartással várja az érdeklődőket november 2-3-án, 10-16 óra között.

Szálló por - Pécsett is egészségtelen a levegő

2018.10.21

Több helyen nőtt a magas szálló por (PM10) koncentrációja miatti légszennyezettség.

Újabb jelentős fejlesztés indul a pécsi egyetemen

2018.10.20

Az Egészségtudományi Kar két emblematikus épülete bővül, illetve újul meg a kétmilliárdos beruházásban. Rövid időn belül a sokadik PTE-projektről számolhatunk be.

Felújítják a szigetvári Páduai Szent Antal Plébániatemplomot

2018.10.19

A kormány 192 millió forintos támogatást nyújt a szigetvári Páduai Szent Antal Plébániatemplom felújításához - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön a baranyai városban.

Együttműködik Paks városa a Pécsi Tudományegyetemmel

2018.10.18

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) széles körű szakmai munkával támogatja Paks Város Önkormányzatát, ezzel együtt a Paks 2 beruházást – az erről szóló megállapodást szerdán délelőtt írták alá a PTE Állam- és Jogtudományi Karán.

Mintegy négyszázmilliós bölcsőde- és óvodafelújítás indult Szigetváron

2018.10.18

Mintegy négyszázmillió forintos európai uniós forrásból bővítik és modernizálják a szigetvári óvodákat és bölcsődéket, a kivitelezési munkálatok már megkezdődtek - tájékoztatta a Baranya Megyei Önkormányzat az MTI-t.

Újraindulhat a vonatforgalom a Déli pályaudvaron csütörtök hajnalban

2018.10.17

Újraindulhat a vonatforgalom a Déli pályaudvaron csütörtök hajnalban, miután szerda estig befejeződik a pályaudvar karbantartása, a felújított berendezések üzempróbája - közölte a MÁV Zrt. szerdán az MTI-vel.

Közös mélységi ellenőrzést tartottak Baranya megyében

2018.10.17

A Bács-Kiskun és a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztályának munkatársai 2018. október 13-án a jogsértő cselekmények elkövetésének megelőzése, felderítése, illetve megszakítása érdekében, valamint az illegális migrációs útvonalak ellenőrzése végett közösen ellenőriztek Baranya megye több pontján is.

Sportpálya épülhet Körtvélyesben

2018.10.16

Rekortánborítású, többfunkciós sportpálya építésére nyújtott be pályázatot az önkormányzat Komló körtvélyesi városrészébe. A jelentős lakossággal rendelkező, de a központtól távol eső negyedbe tervezett pályát bárki használhatja majd.

Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

2018.10.16

Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.