2019.03.27, Szerda

Aktuális

Újraindul a konvektorcsere-pályázat

2018.12.28

Jövőre 2 milliárd forintos keretösszeggel újraindul az Otthon melege program konvektorcsere alprogramja - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fenntarthatóságért felelős államtitkára pénteken Budapesten.

Péntek délig utalni kell a Babakötvényhez tartozó Start számlára

2018.12.27

Legkésőbb péntek délig kell utalni a Babakötvényhez tartozó Start számlára annak érdekében, hogy az idei évre igénybe lehessen venni az állami támogatást - hívta fel a figyelmet az MTI-hez eljuttatott közleményében a Pénzügyminisztérium (PM) csütörtökön.

Döntés született a Pannon ETT-ben történő együttműködésről

2018.12.27

Muraköz megye kezdeményezésére Csáktornyán került sor a Horvát Köztársaság és Magyarország határmenti megye vezetőinek találkozójára. A következő év elején új pályázati lehetőségek nyílnak, és ennek a munkaértekezletnek a témája volt azon minőségi projektek előkészítése, amelyekre horvát és magyar városok és kistelepülések tudnak majd pályázni.

A karácsony a család és a közösség ünnepe is

2018.12.24

A karácsony a család és a közösség ünnepe is; 24-én jártak a betlehemesek, a kántálók, az ostyahordók, az éjféli misére is megmozdult mindenki. December 25. azonban kizárólag a családé volt, a teljes nyugalom és békesség napja, amikor otthon maradtak – mondta Tátrai Zsuzsanna néprajzkutató hétfőn az M1 Ma reggel adásában.

Bővült Baranya megye gépjárműparkja

2018.12.23

Több mint hárommilliárd forint értékben adtak át katasztrófavédelmi feladatokhoz szükséges járműveket december 20-án a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. Az összesen nyolcvanhárom, különböző rendeltetésű gépkocsiból négy jármű került Baranya megyébe. Egy kritikusinfrastruktúra-védelmi bevetési egységgel, egy szimplafülkés erdőtüzes vízszállítóval és két elektromos autóval bővült a gépjárműparkunk.

A PTE Általános Orvostudományi Kara az első helyen a Figyelő felsőoktatási rangsorában

2018.12.21

Az Oktatási Hivatal adatai alapján 2018-ban is az általános orvos osztatlan mesterképzés bizonyult a képzési terület legnépszerűbb szakjának az első helyes jelentkezések alapján, de töretlen népszerűségnek örvendett az ápolás-és betegellátás alapszak gyógytornász és ápoló szakirányú képzése, valamint a fogorvos osztatlan mesterképzés is.

Útleveleket hamisító bűnszervezet tagjait ítélték el Pécsen

2018.12.21

Hivatali vesztegetés és közokirat-hamisítás miatt végrehajtandó és felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki csütörtökön a Pécsi Járásbíróság egy útlevelek hamisításával foglalkozó bűnszervezet tagjaira.

163 milliós TOP forrásból korszerűsítik a komlói sportlétesítményeket

2018.12.20

Két komlói sportlétesítménynek: a városi sportcsarnoknak és a KBSK futófolyosójának az energetikai korszerűsítésére nyert pályázati pénzt a városi önkormányzat.

Paksi bővítés - Együttműködési megállapodást írtak alá Baranya, Tolna, Somogy és Bács-Kiskun megye elnökei

2018.12.19

A paksi bővítés megvalósítását szolgáló, ötoldalú együttműködési megállapodást írt alá az atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter Baranya, Tolna, Somogy és Bács-Kiskun megye közgyűlési elnökeivel szerdán a Baranya megyei Siklóson.

Határon átnyúló együttműködést írt alá a „két” Baranya

2018.12.18

A horvátországi Eszék-Baranya megye delegációját fogadta Madaras Zoltán, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke. Az egyeztetések során a felek feltérképezték a határokon átnyúló együttműködés lehetséges területeit és megállapodtak abban, hogy olyan projektek megvalósításában vállal a két megye partneri szerepet, melyek a régió gazdasági és turisztikai fejlesztését szolgálják, hogy a határ ne elválassza, hanem hídként kösse össze a két térséget.

3,3 milliárdot fordítanak 2019-ben a Nemzeti Tehetség Programra

2018.12.16

A kormány több mint 3,3 milliárd forintot fordít 2019-ben a Nemzeti Tehetség Programra, amellyel egy évben mintegy 500 ezer fiatalt tudnak támogatni - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Köd előrejelzésére szolgáló rendszer kidolgozásában segít a Pécsi Tudományegyetem

2018.12.15

A biztonságosabb közlekedéshez is hozzájárulhat az a ködöt előrejelző, a korábbinál pontosabb adatokat szolgáltató rendszer, amelyen a veszprémi Pannon Egyetem kutatói dolgoznak az Országos Meteorológiai Szolgálattal és a Pécsi Tudományegyetemmel közösen - tájékoztatta az intézmény rektora az MTI-t.

Karácsony - Felfüggeszti a kikapcsolásokat az E.ON január 6-ig

2018.12.15

Az E.ON 2018. december 14-től 2019. január 6-ig felfüggeszti a kikapcsolásokat az ünnepekre való tekintettel.

Beszáll a busztársaság a komlói pályaudvar felújításába

2018.12.14

Hatvanmillió forint önerővel társul a Dél-dunántúli Közlekedési Központ a komlói önkormányzat buszpályaudvar-felújítási projektéhez. Így összesen 440 millió forintból lehet elkezdeni a régóta időszerű felújítást.

Életeket menthet a magyar fejlesztésű okos minilabor

2018.12.14

Százmillió forint nagyságrendű innovációs projekt eredményeként okos minilabort fejlesztett a száz százalékban magyar tulajdonú 77 Elektronika Kft. A készülék segítségével akár egy háziorvos, egy mentőorvos vagy egy sürgősségi orvos is néhány perc alatt, a levett vérből elvégezhet olyan vizsgálatokat, melyekhez eddig komplett laboranalízisre volt szükség.

Több mint hárommilliárd forinttal támogatja a kormány a harkányi gyógyfürdő fejlesztését

2018.12.28

Több mint hárommilliárd forintból indulhatnak fejlesztések a Harkányi Gyógy- és Strandfürdőben a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent kormányhatározat szerint.

Januártól havi 40 ezer forint lesz a kétgyermekesek családi adókedvezménye

2018.12.27

Januártól havi 40 ezer forintra emelkedik a kétgyermekesek családi adókedvezménye - emelte ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságpolitikáért felelős államtitkára csütörtökön az MTI-nek nyilatkozva.

Újabb hatmilliárdos csomag segíti az építőipari cégeket

2018.12.27

Idén 322 kérelem érkezett be a 16 milliárd forintot kitevő két kiírásra, közülük több mint 170-et támogatnak.

Újabb díjat kapott Pozsgai Zsolt Megszállottak című filmje

2018.12.23

Pozsgai Zsolt drámaíró, színházi és filmrendező Megszállottak című alkotása kapta a legjobb drámai alkotásnak járó díjat Zürichben, Európa egyik legjelentősebb online filmfesztiválján.

Felejtsük el a kütyüket - az az igazi, amikor együtt van a család!

2018.12.22

Az az igazi, amikor együtt van a család - mondta Földi Rita klinikai szakpszichológus az M1 aktuális csatorna szombati műsorában.

Elkészült a komlói garázssor közvilágításának bővítése

2018.12.21

A napokban öt új lámpatestet kapcsoltak fel a városrészben.

120 cipősdobozt töltöttek meg a Baranya Megyei Kormányhivatal munkatársai

2018.12.20

A Baranya Megyei Kormányhivatal az idei évben is csatlakozott az Oktatási Hivatal Pécsi Pedagógiai Oktatási Központja által koordinált – karácsonykor már hagyományosnak számító – cipősdoboz-akcióhoz.

Tartós ködre és ónos esőre figyelmeztetnek

2018.12.19

Több megyében tartós ködre, illetve ónos esőre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Nagy segítség a most átadott Szociális Tálalókonyha a szabadszentkirályi időseknek

2018.12.18

A negyven férőhelyes épület a falu közepén található, könnyen megközelíthető, akadálymentes.

Elővételben is kelendőek az éves autópálya-matricák

2018.12.17

Jól fogynak a már december elseje óta megvásárolható 2019-es éves országos és megyei e-matricák, a hónap első felében a tavalyi 19 ezer darabhoz képest már 23 ezer kelt el belőlük.

Januárban fogadja az első gyermekcsoportokat a pécsi állatkert új természettudományos élményközpontja

2018.12.16

Januárban fogadja az első gyermekcsoportokat a pécsi állatkert új természettudományos élményközpontja - közölte az intézmény MTI-vel, miután pénteken bemutatták a projektben részt vevő iskolák vezetői számára a központ céljait és programjait.

Tíz hónap alatt lepipálta az előző évek kibocsátását a magyar építőipar

2018.12.15

Az ágazat már októberig túlszárnyalta a 2500 milliárd forintos határt, várhatóan eljut a 3000 milliárdos termelésig.

Pécs 1,7 milliárd forintot nyert el elektromos buszok beszerzésére

2018.12.15

Elektromos buszok beszerzésére, valamint az üzemeltetéshez szükséges töltő- és kiszolgáló infrastruktúra megépítésére 1,7 milliárd forintos forrást nyert el a pécsi önkormányzat - tájékoztatta a hivatal csütörtökön az MTI-t.

Országszerte havazás kezdődik

2018.12.14

Országszerte havazás kezdődik - tudatta az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken a Facebook-oldalára feltöltött videójában. A havazás miatt szombatra tizenkét megyére és a fővárosra figyelmeztetést is kiadtak, további három megyében hófúvásra figyelmeztetnek.

Változások a dávidföldi buszmenetrendben

2018.12.13

A Munkácsy utca felújításnak befejezése és az őszi utasszámlálások nyomán átalakul Dávidföld és Körtvélyes felé a komlói helyijáratú autóbuszok menetrendje. Az 5-ös és a 7-es vonalat hétvégeken egy új, 57-es járat váltja le.