2019.06.18, Kedd

Aktuális

Jó ütemben halad a pécsi Budai utcai óvoda és bölcsőde felújítása

2019.03.24

Közel 80 százalékos készültségben van a Budai Nagy Antal utcai óvoda és bölcsőde mindösszesen félmilliárd forintos fejlesztési forrásokból finanszírozott teljes felújítása – derült ki azon a munkaterület-bejáráson, amelyen Páva Zsolt polgármester vett részt és adott rövid tájékoztatást a munkálatokról hétfőn.

Ez a sorozatgyártás megoldhatja a fiatalok lakásproblémáit

2019.03.23

Egy építőipari cég a könnyűszerkezetes házépítés által kínál olcsó megoldást az otthont keresők számára.

Korai Puccini-ritkaságok a Müpa és a Pécsi Kodály Központ műsorán

2019.03.22

Puccini a Krizantémok és a Lidércek című korai műveit tűzik műsorra világhírű operaénekesek, a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) és a Pécsi Balett művészeinek koprodukciójában március 31-én a fővárosi Művészetek Palotájában, április 2-án pedig a pécsi Kodály Központban - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

Speedmarathon helyszínekre vár javaslatokat a rendőrség

2019.03.21

A rendőrség várja az állampolgárok javaslatait az idei ellenőrzési helyekre, ahol az egész Európát érintő kampányhoz kapcsolódva 2019. április 3-tól egy napig mérik a Magyarország útjain közlekedők sebességét.

Mohácson is leparkol a Szakmavilág lila színű kamionja

2019.03.20

Országos roadshow-t indított a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) a területi kamarákkal együttműködve a szakképzés népszerűsítésére, az akció május 31-ig tart - közölte az MKIK szerdán az MTI-vel.

A pécsi havihegyi mandulafa lett az év európai fája

2019.03.20

A tavalyi év magyarországi fája versenyen győztes pécsi havihegyi mandulafa lett a 2019-es év európai fája - tudatta brüsszeli közleményében a verseny szervezéséért felelős cseh Ökotárs Alapítvány nevű szervezet kedden.

Nébih: saját fogyasztásra naponta legfeljebb két kilogramm medvehagymát szabad gyűjteni

2019.03.19

Saját fogyasztásra naponta legfeljebb két kilogramm medvehagymát szabad gyűjteni azokban az állami erdőkben, amelyek nem minősülnek természetvédelmi területnek, a kereskedelmi célú gyűjtéshez pedig minden esetben engedély szükséges - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden, a honlapján.

Március 21-én és 22-én módosíthatók a középfokú felvételi jelentkezések

2019.03.19

Csütörtökön és pénteken van lehetőségük a középfokú felvételi eljárásban a tanulóknak eredeti továbbtanulási terveik módosítására, amit a szabályok alapján egy alkalommal tehetnek meg - közölte az Oktatási Hivatal hétfőn az MTI-vel.

Energiatudatos Baranya

2019.03.18

Energiatudatos baranyai cégeket, szervezeteket, önkormányzatokat díjaztak a Virtuális Erőmű Program keretében. A program ötletgazdája és működtetője a Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit (MI6) Kft., a Virtuális Erőmű Program célja, hogy a partnerek energia- és CO2 megtakarításait pályázatain keresztül összegyűjtse, bemutassa, jó példáikat megossza és díjazza.

A mellrák nem egyetlen betegség, hanem tizenegy altípusa van

2019.03.17

A mellráknak tizenegy genetikailag különböző altípusa van és ezek mindegyikének más a lefolyása, valamint a kezelés utáni kiújulásának az esélye - derült ki a Nature című tudományos folyóiratban publikált új tanulmányból.

Globális klímasztrájk és aszfaltpiknik a jövőért! - Pécs

2019.03.14

A figyelemfelkeltő akcióban világszerte több mint 1200 város vesz részt.

Idén előbb kell elkezdeni a kullancs elleni védekezést

2019.03.13

Az enyhe idő miatt korábban kell számítani a kullancsveszélyre, ezért az állat által terjesztett fertőző betegségek elleni védőoltásokat is előbb kell beadatni - mondta a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke egy háttérbeszélgetésen szerdán.

Tizenhat korszerű lélegeztetőgéppel gazdagodott a pécsi klinika

2019.03.12

Tizenhat új, korszerű lélegeztetőgéppel gazdagodott a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja (PTE-KK); az új berendezések csökkenthetik a betegek intenzív osztályon töltött napjainak számát - közölte a felsőoktatási intézmény kedden az MTI-vel.

Adathalászatra figyelmeztet a NAV és a Nemzeti Kibervédelmi Intézet

2019.03.12

A közelgő adóbevallási időszakra hivatkozva adathalászok próbáltak megszerezni ügyfélkapus bejelentkezési és bankkártyaadatokat - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.

Novák: a fiatal házasok akár törlesztés nélkül is kaphatnak babaváró támogatást

2019.03.11

A gyermekvállalás előtt álló fiatalok akár úgy is hozzájuthatnak a tízmillió forintos, szabadon felhasználható babaváró hiteltámogatáshoz, hogy abból végül egyetlen fillért sem kell törleszteniük - mondta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szombaton Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Ma hatástalanítják a Budafokon talált robbanótesteket, menetrendi változások lesznek!

2019.03.23

A tervek szerint ma emelik ki és hatástalanítják a Duna budafoki szakaszán tavaly megtalált két második világháborús robbanótestet. A környéken élőknek és dolgozóknak el kell hagyniuk a területet, továbbá útlezárások, menetrendi változások is lesznek.

A Pécsi Törvényszék enyhítette a szalmabálákat felgyújtó piromániás férfi börtönbüntetését

2019.03.22

Jogerősen ötről négy évre enyhítette a Pécsi Törvényszék annak a nagykátai férfinak a börtönbüntetését, aki 2017 őszén szalmabálák felgyújtásával mintegy 50 millió forintos kárt okozott Baranyában - közölte a bíróság pénteken az MTI-vel.

Bombák kiemelése - A pécsi vonatközlekedést is érinti a vasúti korlátozás

2019.03.21

Szombaton 10 és 16 óra között várhatók vasúti korlátozások a Duna budafoki szakaszán talált második világháborús bombák kiemelése miatt - közölte a Mávinform szerdán az MTI-vel.

TúráZoo - új program a Pécsi Állatkertben!

2019.03.20

2019. március 16-án új programsorozat indult útjára a Pécsi Állatkertben!

Népszerűek a Pécs és Eszék között közlekedő vonatok

2019.03.20

A MÁV-START a tavaly decemberi menetrendváltástól indította el a Pécs–Pélmonostor–Eszék közvetlen járatokat. Az új nemzetközi összeköttetést azóta több mint két és fél ezren használták ki.

A biztonsági öv használatát ellenőrizte a rendőrség

2019.03.19

Egyhetes ellenőrzés során több mint 4 ezer esetben tapasztalták a rendőrök a biztonsági öv használatának elmulasztását - közölte a rendőrség hétfőn a honlapján.

Polgármestert választanak vasárnap Romonyán

2019.03.19

Polgármestert választanak vasárnap a Pécshez közeli Romonyán, a tisztségért négy független jelölt indul - tájékoztatta a helyi választási iroda vezetője hétfőn az MTI-t.

Új vezérigazgató érkezett az E.ON Dél-dunántúli régiójához

2019.03.18

Az eddigi vezető, Gelencsér Lajos különböző pozíciókban több mint 40 évet töltött a vállalatcsoportnál, illetve jogelődjeinél, ebből az utóbbi 25 évet vezetői, felsővezetői beosztásokban. Szakmaisága és vezetői teljesítménye, embersége, a villamosenergia-ellátásért érzett felelőssége az egész cégcsoport működésére hatással volt. Nyugdíjba vonulását követően igazgatósági tanácsadóként vesz részt az E.ON hálózati munkájában.

A környezetszennyezés csúcsa: 40 kiló műanyagot találtak egy bálna gyomrában

2019.03.18

A tengerbiológusok szerint soha ennyi műanyagot nem találtak egyetlen bálnában sem.

Miniszteri elismeréseket kaptak a Baranya megyei kormányhivatal munkatársai

2019.03.16

Március 15-e alkalmából vehettek át elismerő okleveleket a Baranya Megyei Kormányhivatal munkatársai tegnap a Várkert Bazárban Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető minisztertől.

Tartós élelmiszert gyűjtenek jövő vasárnaptól a katolikus templomokban

2019.03.14

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) az idei nagyböjtben is meghirdeti tartósélelmiszer-gyűjtését; az adományokat március 24-től 31-ig lehet leadni a templomokban és az egyházmegyei karitász központokban - közölte az MKPK titkára csütörtökön Budapesten, a testület tavaszi tanácskozása után tartott sajtótájékoztatón.

Júliustól autóvásárlási támogatást kapnak a nagycsaládosok

2019.03.13

Július elsejétől legfeljebb 2,5 millió forintos támogatást kaphatnak a legalább három gyereket nevelő családok új, legalább hétszemélyes személyautó vásárlásához - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Megvan a baranyai iskolai beiratkozások időpontja

2019.03.12

A Baranya Megyei Kormányhivatal járási hivatalai az idei évben is meghatározták a tanköteles tanulók első évfolyamra történő beiratkozásának időpontját. A beiratkozás időpontja valamennyi baranyai járásban egységesen 2019. április 11. és 12.

Police Café Baranyában

2019.03.11

A bűnmegelőzési szakemberek három nap alatt kilenc településen látták el vagyonvédelmi tanácsokkal a lakosságot.

Önkormányzat 2019 - Hat megyei közgyűlés létszáma változik meg ősszel

2019.03.10

Hat megyei közgyűlés létszáma változik meg az őszi önkormányzati választás után: a Pest megyei közgyűlés létszáma eggyel nő, Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Somogy megye közgyűlésének létszáma viszont eggyel csökken a lakosság számának változása miatt.