2019.03.27, Szerda

Aktuális

Ismét MagyarBrands díjat kapott a Pécsi Tudományegyetem

2018.11.15

Örömmel adjuk hírül, hogy a Pécsi Tudományegyetem idén is elnyerte a MagyarBrands díjat a „Kiváló Fogyasztói Márka” kategóriában.

A tudatosság a Black Friday akcióknál is fontos

2018.11.14

Előfordul, hogy a webáruházak és a hagyományos boltok az akció előtti napokban felemelik a termékek árát, majd abból számítják az akció mértékét, így ha valaki már előre tudja, hogy milyen árucikkeket szeretne megvásárolni, érdemes napokkal korábban áruösszehasonlító oldalakon utánanézni az aktuális áraknak, és ezek figyelembe vételével nézegetni az akciós árakat.

Megkezdődtek a minimálbér-tárgyalások

2018.11.13

Az álláspontok egyelőre távol állnak egymástól, a munkaadói oldal 5 százalékos minimálbér-emelést javasolt, a munkavállalói oldal 13-15 százalékost.

Sikeres állásbörzét szervezett a Baranya Megyei Kormányhivatal

2018.11.13

Az elmúlt évhez hasonlóan az Állami Foglalkoztatási Szolgálatok Európai Hálózata 2018. évi munkaprogramjában is szerepel az Európai Munkáltatói Napok elnevezésű kampány, melyhez a Baranya Megyei Kormányhivatal az idei évben állásbörze szervezésével csatlakozott.

Kölykökkel gyarapodott a mókusmajomcsapat Pécsett!

2018.11.12

Az elmúlt két hétben nem kevesebb, mint 5 újszülött született a csapatban, és további kölykök érkezése várható!

Baranya megyében már elérhető az influenza elleni oltóanyag

2018.11.12

Novembertől Baranya megyében is elérhetők az influenza elleni oltóanyagok. A Baranya Megyei Kormányhivatal munkatársaitól a háziorvosok 50 ezer adagot vehettek át, melyek a fertőzéssel különösen veszélyeztettek számára térítésmentesen adhatók.

Továbbra is magas a légszennyezettség

2018.11.11

Továbbra is magas a légszennyezettség, már a fővárosban is egészségtelennek minősítették a levegő minőségét a magas szálló por (PM10) koncentráció miatt.

Idén is segíti a vállalkozóvá válást a Baranya Megyei Kormányhivatal

2018.11.10

Az országosan is egyedülálló Önindító munkaerőpiaci programot 2013 óta minden évben kicsit megújítva, az aktuális munkaerőpiaci helyzethez igazítva – szakmai partnereivel közösen – valósítja meg a Baranya Megyei Kormányhivatal.

Huszonkét majonéz közül háromnál talált hiányosságokat a Nébih

2018.11.08

Huszonkét majonézt vizsgált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), az ellenőrzött termékek élelmiszerbiztonsági szempontból megfelelőek, háromnál azonban jelölési hiányosságokat találtak, illetve közülük kettőnél a tartósítószer tartalom kis mértékben meghaladta az előírt határértéket.

Legtöbbször felesleges a gyerekkori mandulaműtét

2018.11.07

Legtöbbször felesleges a gyerekkori mandulaműtét - állapította meg a Birminghami Egyetem kutatóinak nagyszabású új tanulmánya.

Csaknem nyolc kiló droggyanús anyagot foglaltak le egy pécsi lakásban

2018.11.06

Kábítószer birtoklásának gyanúja miatt indult eljárás egy 41 éves férfi ellen, akitől csaknem nyolc kilogramm droggyanús növényi származékot foglaltak le kedden Pécsen - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

Baranyában több mint 7000 fiatal munkába állását segítette eddig az Ifjúsági Garancia Program

2018.11.05

Az országos adatokat nézve átlépte a 100 ezer főt az Ifjúsági Garancia Programban résztvevő fiatalok száma, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a fiatalok munkanélkülisége harmadára csökkent 2010 óta Magyarországon – jelentette be október közepén Varga Mihály pénzügyminiszter.

A legnépszerűbb cafeteria elemek jövőre is elérhetők lehetnek

2018.11.04

A SZÉP-kártya mellett jövőre várhatóan a már bérhez hasonlóan adózó Erzsébet-utalvány, valamint a lakáscélú és utazási támogatások lesznek a leggyakrabban választott cafeteria juttatások, így a munkáltatók által kínált legnépszerűbb cafeteria elemek jövőre is elérhetők maradhatnak - közölte a BDO Magyarország az MTI-vel.

Bűnelkövető fiatalok segítettek a Máriagyűdi Otthon felújításánál

2018.11.02

Októberben bűnelkövető fiatalok segítettek a Máriagyűdi Idősek Otthona két raktárhelyiségének helyreállításában. A felújítási munkákat korábban elkövetett bűneik egyfajta szimbolikus jóvátételeként, társadalmi munkaként végezték el az érintettek.

Három új vidékfejlesztési pályázatot jelentetett meg az Agrárminisztérium

2018.10.31

A rendelkezésre álló vidékfejlesztési források mentén, összesen mintegy 63 milliárd forint keretösszeggel, három új pályázati felhívást jelentetett meg az Agrárminisztérium. A pályázati lehetőségek az élelmiszer-feldolgozás és a borászat, az ökológiai gazdálkodás, valamint a kiskérődző-tejágazat szerkezetátalakításának támogatását szolgálják.

Erősíteni szeretnék a magyar-horvát közlekedési kapcsolatokat

2018.11.14

Cél, hogy a legális határátlépési lehetőségek, illetve a közösségi közlekedési kapcsolatok is bővüljenek, erről a két ország között magas szintű egyeztetések is folynak.

Az esküvői szolgáltatók teljes tárházával várják az esküvőre készülőket a Zsolnay negyedben

2018.11.14

November 17-én, szombaton 10-19 óra között Esküvőnap a Zsolnay Negyedben, több mint 30 szolgáltatóval, már harmadik alkalommal.

Toborzás Baranyában

2018.11.13

A toborzócsoport tagjai továbbra is várják a határvadász-képzés iránt érdeklődőket.

Elkezdődött a nyugdíjprémiumok folyósítása

2018.11.12

Megkezdődött az idei nyugdíjprémiumok kifizetése, így aki bankszámlára kapja azt, annak hétfőn már megérkezik az összeg a számlájára - mondta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten.

VII. Eurakvilo Fürdőruhás Mikulásfutás Pécsett

2018.11.12

Idén ismét piros fürdőruhás Mikulásokat várnak a belvárosi Mikulásfutásra. Gyere és fuss Te is a PTE Gyermekklinika Onkohaematológiai osztályának kis betegeiért!

Új dékán a PTE Egészségtudományi Kar élén

2018.11.11

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Kari Tanácsa egyhangúlag dr. habil. Oláh Andrást választotta meg a kar következő dékánjának.

Fényárban a Gorkij utcai garázssor Komlón

2018.11.10

Elindul a komlói Gorkij utcai közvilágítás második ütemének építése. Az önkormányzat saját erős beruházásának köszönhetően decemberre kivilágosodik a társasházak mögötti garázssor.

Szombattól országszerte téli üzemmódra vált a közútkezelő

2018.11.09

Az enyhe novemberi időjárástól függetlenül szombattól az ország teljes területén téli üzemmódra vált a Magyar Közút Nonprofit Zrt. - tájékoztatta cég csütörtökön az MTI-t.

Baranya megyében is megkezdődött a társasházak tűzvédelmét szolgáló konzultáció

2018.11.08

Idén is meghirdette a katasztrófavédelem a Társasházak napja elnevezésű konzultációsorozatot. A tegnap kezdődött háromnapos rendezvénysorozat célja, hogy a társasházak, lakóközösségek széleskörű tájékoztatást kapjanak a követendő tűzmegelőzési szabályokról, ezzel is növelve a lakóépületek biztonságát. Baranya megyében a tegnapi napon sajtótájékoztatóval vette kezdetét a társasházak tűzvédelmét előtérbe helyező konzultáció.

Közel a TOP 50-hez a nemzetközi rangsorban a PTE!

2018.11.07

Kedden késő este hozta nyilvánosságra legfrissebb egyetemi rangsorát a londoni Quacquarelli Symonds cég, mely ezúttal a fejlődő európai országok és Közép-Ázsia legerősebb 450 egyetemét vette górcső alá tíz objektív szempont alapján. A Pécsi Tudományegyetemaz 53. helyet szerezte meg, ami tavalyhoz képest tíz pozíciónyi előrelépést jelent.

A daganatsejteket ragyogóra színező anyag segítheti a sebészeket

2018.11.05

Az agydaganat biztonságos műtéti eltávolítását segítheti a gyorsan növekedő tumorsejteket fluoreszkálóra színező anyag egy új kutatás alapján.

52 éves a Pécsváradi Leányvásár

2018.11.05

Az 1966 óta megrendezésre kerülő leányvásár gyökerei a régmúltban erednek, mai, felújított formájában és tartalmában évtizedes hagyományokra tekint vissza.

Napelemekkel korszerűsítenek a komlói óvodák

2018.11.03

Tovább folytatódik az önkormányzati tulajdonú épületek energetikai korszerűsítése Komlón. A kilenc ingatlant, közte több óvodát is érintő projekt több mint 155 millió forintból, teljes egészében uniós forrásból készül el a következő másfél évben.

Mintegy négymilliárdos fejlesztési forrás érkezett a harkányi gyógyfürdőkórházba

2018.11.01

Az elmúlt időszakban mintegy négymilliárd forint fejlesztési forrás érkezett a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórházba - mondta a térség fideszes országgyűlési képviselője szerdán a baranyai fürdőváros gyógyító intézményében.

Baranyában is elindult a kormányablakbusz

2018.10.31

A Kormány döntése szerint az idei évtől kormányablak-feladatok ellátására kialakított mobilizált ügyfélszolgálatok viszik közelebb a kormányablakok által nyújtott szolgáltatásokat az állampolgárokhoz. Novembertől már a baranyai kistelepüléseken élők is igénybe vehetik a kormányablakbusz szolgáltatásait.