2019.01.22, Kedd

Aktuális

Félmilliárdból újul meg Mohácson a Szepessy park és környéke

2018.09.20

Félmilliárd forintból újul meg Mohácson a 2,5 hektáros zöldfelületű Szepessy park, a környező utakat, járdákat és parkolókat is felújítják - közölte a Duna-parti város polgármestere az MTI-vel.

Százzal bővült a kollégiumi férőhelyek száma a Damjanich felújításával Pécsett

2018.09.18

Átadták hétfőn a Pécsi Tudományegyetem (PTE) felújított Damjanich Kollégiumát: a beruházást Modern városok program (MVP) 450 millió forintos forrásából valósították meg.

Megalakult a Kapos-hegyháti natúrpark

2018.09.16

Megalakult a Kapos-hegyháti Natúrpark, a névhasználati jogot igazoló oklevelet Balczó Bertalan, az Agrárminisztérium (AM) természetvédelemért felelős helyettes államtitkára pénteken adta át ünnepélyesen a Tolna megyei Lengyelen.

Varga Mihály: a felsőoktatásban is erősödtek a magyar-vietnami kapcsolatok

2018.09.12

Magyarország és Vietnam évek óta egyre fontosabb partner, ezt jelzik a rendszeres kormányközi találkozók, a bővülő kereskedelmi, oktatási és kulturális kapcsolatok, az elmúlt éveket pedig kivételesen eredményes együttműködés jellemezte - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a II. Magyar-vietnami rektori konferencia megnyitóján kedden, Budapesten.

Madarász nap a pécsi Pintér-kert Arborétumban

2018.09.11

A madárgyűrűzési bemutató során a gyerekek megismerhetik a madarak vonulásának titkait, testfelépítésüket, tollazatukat.

Bőrgyógyász: fontos évente ellenőriztetni az anyajegyeket

2018.09.10

Fontos évente bőrgyógyásszal ellenőriztetni az anyajegyeket, mert könnyen rosszindulatú daganattá változhatnak - mondta Nagy Éva bőrgyógyász hétfőn az M1 aktuális csatorna műsorában.

Hat évre ítélte a Komlói Járásbíróság a művészeti táborokban gyermekeket molesztáló pedagógust

2018.09.08

A Komlói Járásbíróság hat év börtönbüntetésre ítélte és végleg eltiltotta a pedagógusi foglalkozástól azt a férfit, aki az általa szervezett táborban kislányokat molesztált - tájékoztatta a Baranya Megyei Főügyészség pénteken az MTI-t.

Szeptember 20-án lesz az egyetemi sport nemzetközi napja

2018.09.07

Mintegy 50 ezer hallgató részvételével tartja meg a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) legnagyobb rendezvényét.

Kiválasztotta internetszolgáltatóját az ősszel nyíló Nemzeti Kosárlabda Akadémia

2018.09.07

A Rátgéber László mesteredző nevével fémjelzett, modern utánpótlásközpont az elsők között csatlakozott a Vannet szupergyors optikai hálózatára.

Költözik a mohácsi földhivatal

2018.09.06

A Mohácsi Járási Hivatal Földhivatali Osztálya a Szabadság utca 24. szám alatti épületből új helyre, a Mohácsi Járási Hivatal újonnan épített szárnyába költözik, amely a Széchenyi tér 3. szám alatt található.

Fokozott ellenőrzés a vonatokon és a vasútállomásokon

2018.09.05

A rendőrség a RAILPOL egységes nemzetközi rendőri művelet keretében egy napon keresztül végzi az ellenőrzést a vasúti biztonság érdekében.

Négy díjkategóriában drágulnak a heti autópálya-matricák

2018.09.05

Október 1-től a D1M (motorkerékpár) kategória kivételével négy másikban drágulnak a heti autópálya-matricák az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) rendelete alapján.

Regionális bűnmegelőzési továbbképzést tartottak Pécsett

2018.09.04

A helyi aktuális gyermekvédelmi intézkedések mellett a kommunikáció, a drogprevenció és az internetbiztonság témakörét is érintette a képzés.

Indul a felújítás a komlói Szent Borbála Otthonban

2018.09.03

Aláírta a szerződést a komlói önkormányzat a kivitelezővel, kezdődhet a felújítás a Pécsi úti szociális otthonban.

Ma véget ér a vakáció, hétfőn kezdődik az iskola

2018.09.02

Ma véget ér a közel két és fél hónapos nyári vakáció, hétfőn megkezdődik a 2018/2019-es tanév csaknem másfél millió általános és középiskolás

Külföldön fogtak el egy pécsi vállalkozó kirablásával gyanúsított férfit

2018.09.19

Letartóztattak egy külföldön elfogott férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy két társával tavaly nyáron kirabolt egy pécsi vállalkozót - tájékoztatta a Baranya Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-t, felidézve, hogy az ügy egy másik gyanúsítottja ellen korábban már vádat is emeltek.

Még egy hónapig igényelhetik a téli rezsicsökkentést a fával és szénnel fűtők

2018.09.17

A fával és szénnel fűtők még egy hónapig, október 15-ig igényelhetik a 12 ezer forint értékű tüzelőanyagot biztosító téli rezsicsökkentést a kiépített gáz- vagy távhő hálózattal rendelkező települések önkormányzataitól - közölte a Belügyminisztérium vasárnap az MTI-vel.

Csomagolás mentes hét a Pécsi Tudományegyetem szervezésében

2018.09.14

Környezetbarát megoldások a nejlonszatyron túl!

Salétromsav folyt az útra Siklóson

2018.09.11

Higított, 10 százalékos salétromsav folyt az úttestre egy gépjárműből kedden kora este Siklóson, a Rákóczi utca mintegy 300 méteres szakaszán - közölte a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján.

Siklósi tűzoltók a XX. Végvár Kupa győztesei

2018.09.11

Immáron XX. alkalommal került megrendezésre Szigetváron a Végvár Kupa, a rendvédelmi szervek meghívásos kispályás labdarúgó tornája, a Zrínyi Napokhoz kapcsolódóan. Ebből az alkalomból összejöttek a megyei tűzoltók és barátságos mérkőzéseken döntötték el, hogy kihez kerüljön a Végvár Kupa.

Emmi: évközben is igényelhetők a gyermekétkeztetési támogatások

2018.09.10

Továbbra is az év bármely napján, határidő nélkül igényelhető az ingyenes, vagy kedvezményes gyermekétkeztetés - mondta a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár szombati sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Több mint 50 hektáros tározóval erősíti meg Baranya árvízbiztonságát a Szabadics

2018.09.08

A létesítményben egy közel harminc hektáros állandó tavat is kialakítanak. A projektről a cég munkatársával, Fischer Lászlóval beszélgettünk.

Ma kezdődik a Zeneszüret Fesztivál Pécsen

2018.09.07

Idén 17 helyszínen, több mint 250 előadó közreműködésével több tucat programot tartanak.

Ifjúsági tűzoltó tábor Siklóson

2018.09.06

Szent Flórián Önkéntes és Ifjúsági Tűzoltó Egyesület – a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Siklósi Katasztrófavédelmi Kirendeltség közreműködésével – idén harmadik alkalommal szervezte meg ifjúsági tűzoltó táborát Siklóson.

MTA: a mohácsi csata a kor négy legnagyobb ütközete között van

2018.09.05

Az 1526-ban lezajlott mohácsi csatát a kor négy legnagyobb európai ütközete között tartják számon a történészek - mondta Fodor Pál, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Bölcsészettudományi Kutatóközpontjának főigazgatója szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

A tavalyinál kevesebb kárt okoztak az idei nyári viharok - Pécsről és környékéről viszont több bejelentés érkezett

2018.09.05

A tavalyihoz képest idén kevesebb kárt okozott a nyári viharszezon, bár a szeptember eleji esőzések még sokat ronthatnak az eddigi mérlegen - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) kedden az MTI-vel.

Szombaton hat helyszínen lesz Retro Véradás - Pécsett is várják a segíteni vágyókat

2018.09.04

Szombaton hat helyszínen tart az Országos Vérellátó Szolgálat Retro Véradást, a rendezvénnyel a véradás jelentőségére szeretnék felhívni a figyelmet.

Hangfoglaló Program: klubtámogatás ötödször

2018.09.03

Ötödik alkalommal hirdeti meg a Hangfoglaló Program könnyűzenei koncerthelyszíneknek szóló pályázatát a klubtámogató alprogram keretében. A rendelkezésre álló keretösszeg 210 millió forint.

A Templom tér útfelújítására fordítja Komló a pályázati nyereményt

2018.09.03

Harmincmillió forintot nyert a komlói önkormányzat a Belügyminisztérium útfelújítási pályázatán. A pénzből az elmúlt évek komplex munkáját megkoronázva a Templom teret és a Bajcsy-Zsilinszky utat újítja fel a város.

Közösen ünnepel Pécs Városa és a PTE

2018.09.01

Idén együtt ünnepli Pécs Város Önkormányzata és a Pécsi Tudományegyetem Pécs Város Napját és a Magyar Felsőoktatás Napját.