2020.09.27, Vasárnap

Baranya megye

Trianon 100 - Filmforgatás Pécsen

2020.05.24

Kultúra

A filmet Varga Szabolcs forgatókönyve alapján Gerebics Sándor rendezi.

Victor Vasarely művészete nyomán terveznek ruhákat a METU hallgatói

2020.05.22

Kultúra

Nemzetközi kiállításhoz terveznek ruhákat Victor Vasarely nyomán a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) hallgatói egy, a pécsi Janus Pannonius Múzeummal (JPM) együttműködésben megvalósuló kurzus keretében - közölte a baranyai közgyűjtemény pénteken az MTI-vel.

Gólyafészkek albérlői

2020.05.18

Aktuális

Az idei év madara az erdei fülesbagoly – mely hazánk egyik leggyakoribb bagolyfaja – nem épít fészket. Tojásait más madarak pl. ragadozók, varjak, szarkák, gémek elhagyott fészkeibe rakja.

A Pécsi Tudományegyetem Szívgyógyászati Klinika ápolóit köszöntötte Őri László

2020.05.15

Aktuális

Őri László, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke köszöntötte a Pécsi Tudományegyetem Szívgyógyászati Klinika intenzív osztályának ápolóit az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából. A Pécsett ellátott betegek nagy közössége nevében köszönjük ma meg az ápolóknak az év mindennapján végzett lelkiismeretes szolgálatukat. Az eseményre köszönő ajándékokkal érkezett a megyei közgyűlés elnöke és Csizmadia Péter a pécsi Fidesz frakció vezetője, melyet az ápolóknak adtak át.

Koronavírus - Jelentősen enyhítik a korlátozásokat a hétvégétől a vidéki települések

2020.05.08

Aktuális

Óvatosságra intve, az egészségügyi szabályok betartását kérve jelentősen enyhítik a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokat a hétvégén a vidéki települések. Pest megyére és Budapestre továbbra is érvényesek a kijárási korlátozások.

A pécsi állatkert újranyitását kéri a polgármestertől az egyik képviselő

2020.05.02

Aktuális

A pécsi állatkert jövő hétvégétől való újranyitását kéri a baranyai megyeszékhely polgármesterétől az Összefogás Pécsért Egyesület-KDNP pécsi városházi képviselőcsoportjának vezetője.

Koronavírus - Újabb óvodák nyílnak meg, maszkot osztanak, rászorulókon segítenek az önkormányzatok

2020.04.29

Aktuális

Több nagyvárosban újabb óvodákat nyitnak meg a gyerekek felügyeletére, országszerte a koronavírus-fertőzés ellen védő maszkokat osztanak, időseken, rászorulókon segítenek az önkormányzatok.

Elmarad a pécsi Zsolnay Piknik és a Sétatér Fesztivál

2020.04.23

Kultúra

Idén nem rendezik meg a hagyományosan tavasz végén zajló Zsolnay Pikniket és a nyár eleji Sétatér Fesztivált a baranyai megyeszékhelyen - tájékoztatták a szervezők szerdán az MTI-t.

Távkonzultációs lehetőség a baranyai gazdálkodóknak

2020.04.22

Aktuális

A Baranya Megyei Kormányhivatal az idei évben is biztosítja a gazdálkodók számára az egységes kérelmek sikeres benyújtásához szükséges szakmai konzultációs lehetőséget.

Huszonöt éve kezdődött a pécsi kosaras sikertörténet

2020.04.17

Aktuális

Huszonöt évvel ezelőtt szerezte meg első bajnoki címét Rátgéber László vezetésével a pécsi női kosárlabdacsapat.

Román embercsempész ellen emeltek vádat Mohácson

2020.04.03

Aktuális

Folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett embercsempészés miatt emeltek vádat Mohácson egy román férfi ellen, aki tavaly nyáron négy alkalommal szállított migránsokat Magyarországról az osztrák határhoz - tájékoztatta a Baranya Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-t.

Meghalt a pécsi Pannon Filharmonikusok egykori zeneigazgatója

2020.04.01

Aktuális

Nyolcvanhárom éves korában, hosszú betegség után elhunyt Peskó Zoltán karmester, zeneszerző, a pécsi Pannon Filharmonikusok (PFZ) egykori zeneigazgatója - tájékoztatta az együttes szerdán az MTI-t.

Baranyában is segítik önkéntesek az idősek ellátását

2020.03.30

Aktuális

Az ország több településén önkéntesek is segítik az önkormányzati dolgozókat az idősek ellátásában, az egészségügyi dolgozók pedig egyre több helyen ingyen vehetik igénybe a tömegközlekedést.

Megújult a betegellátás Pécs legnagyobb rendelőintézetében

2020.03.26

Aktuális

Közel 300 millió forint fejlesztés keretében korszerűsítették a betegellátást a baranyai megyeszékhely legnagyobb rendelőintézetében - közölte a pécsi önkormányzat csütörtökön az MTI-vel.

Többfelé télies útviszonyokra figyelmeztet a közútkezelő

2020.03.23

Aktuális

Többfelé télies útviszonyokra figyelmeztet a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Hétszázmillió forintos egyházmegyei fejlesztések zajlanak a pécsi világörökségi helyszínek szomszédságában

2020.05.22

Kultúra

Csaknem hétszázmillió forint értékben, kormányzati forrásból zajlanak egyházmegyei fejlesztések a pécsi világörökségi helyszínek közvetlen közelében - tájékoztatta a Pécsi Egyházmegye az MTI-t.

Embercsempészt és migránsokat fogtak el a rendőrök Baranyában

2020.05.21

Aktuális

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba kilenc migráns Alsószentmárton térségében. Egy, a helyszín közelében ellenőrzött lengyel honosságú személygépkocsi vezetőjével kapcsolatban felmerült az embercsempészés gyanúja.

Nepomuki Szent János ünnepe Mohácson

2020.05.17

Aktuális

A Kárpát-medencében, így Mohácson is a 18. században alakult ki annak a cseh szentnek tisztelete, aki a gyónási titkot megőrizve vált vértanúvá, és a Moldva folyóban szenvedett kegyetlen halált.

Ezen a hétvégén érdemes kenut bérelni Mohácson

2020.05.15

Aktuális

Május 15-17-ig kedvezményes a kenu bérlés.

Újra megnyitja kapuit a pécsi állatkert

2020.05.08

Gazdaság

Ismét megnyitja kapuit a koronavírus-járvány miatt csaknem két hónappal ezelőtt bezárt pécsi állatkert szombattól - tájékoztatta az intézmény igazgatója az MTI-t.

Ellenőrzési tapasztalat: volt olyan, aki duplázott

2020.04.30

Aktuális

Sebességellenőrzést tartottak a rendőrök Baranyában, a kirívó esetek sem maradtak el.

Katasztrófavédelem: a Duna alsó vonalán folytatódik a szúnyogirtás

2020.04.27

Aktuális

A héten a Duna alsó vonalán, Baranya és Bács-Kiskun megyében, a Mohács és Baja közötti területen folytatódik a szúnyoggyérítési program - tájékoztatta a program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője hétfőn az MTI-t.

Adományokat adtak át a pécsi Baptista Szeretetszolgálat Szeretetotthonának

2020.04.22

Aktuális

Több ezer maszkot és hajhálós-maszkos, izolációban használható védőeszközt, valamint jelentős mennyiségű immunerősítő készítményt adtak át a karitatív szervezet pécsi szeretetotthonának.

Katonai tábori ágyak érkeztek Pécsre

2020.04.20

Aktuális

Katonák pakolták le a tábori ágyakat a Pécsi Tudományegyetem Akác utcai klinikai tömbjében 2020. április 20-án.

Elmaradnak a pécsi Zsolnay Fényfesztivál korábbi években megszokott programjai

2020.04.16

Kultúra

Idén nem a szokásos formájában valósul meg a nyárra tervezett, korábbi években rendre több tízezer látogatót vonzó pécsi Zsolnay Fényfesztivál - tájékoztatta a szervező Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) szerdán az MTI-t.

Pécsett tiltják a kerti hulladék égetését

2020.04.02

Aktuális

Több városban már korábban is néhány hétre korlátozták a kerti hulladék, az avar égetésének időszakát, vagy azt meg is tiltották, de több helyen a koronavírus-járvánnyal összefüggésben, a levegő tisztaságát féltve szigorítottak a szabályokon, illetve kérik a lakosságot, hogy égetés helyett komposztálja a zöldhulladékot.

Házhoz megy a piac és a vásárcsarnok Pécsett

2020.03.31

Aktuális

Az új koronavírus járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetben a pécsi önkormányzat több vásár- és piacterét volt kénytelen bezárni, és a még nyitva tartó létesítmények látogatása is korlátozások alá esik.

Többször használható, sterilizálható szájmaszk készül Pécsen

2020.03.27

Aktuális

Összesen napi 20-25 ezer darab szájmaszk készül az alaptevékenységében lakás-, hotel-, és intézményi textíliákkal foglalkozó Rovitex Hungária Kft. pécsi telephelyén.

Busszal ütközött az autó

2020.03.25

Aktuális

Személyautó és egy menetrend szerinti autóbusz ütközött kedden délelőtt Pécs és Szentlőrinc között. A baleset következtében mindkét jármű lesodródott a főútról.

Havazásra figyelmeztetnek néhány megyében

2020.03.22

Aktuális

Havazás miatt adott ki figyelmeztetést néhány megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre. Többfelé erős szél várható.