2020.09.27, Vasárnap

Baranya megye

Ha mérnökképzés, akkor Pécs!

2020.02.07

Aktuális

Friss, dinamikus, innovatív képzés és műhelymunka vár a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán. Nyolc alapszak, széles portfólióval, emberközeli képzésekkel. Mindez a nemzetközi képzésekhez kapcsolódva, multikulti hangulatban. Hangsúlyos a gyakorlati tudás szerepel, szakokon, karokon átívelő projektekkel.

Ismét az év női példaképét keresik Baranyában!

2020.02.05

Aktuális

Munka, család, magánélet. Megteremteni nehéz, elveszíteni könnyű. Egyensúly. Minden területen helytállni és sikeresnek lenni hatalmas kihívás, szinte már emberfeletti képesség.

Öt pécsi orgonakoncerttel várja a közönséget a Filharmónia Magyarország

2020.01.31

Kultúra

Idén is öt különleges orgonakoncerten vehet részt a közönség a Pécsi Egyházmegye és a Filharmónia Magyarország szervezésében 2020-ban a baranyai megyeszékhelyen, emellett országszerte tartanak programokat a hangszer szerelmeseinek - közölte a Filharmónia Magyarország ügyvezető igazgatója pénteken.

Szigetvári szerparancsnok az év tiszthelyettese

2020.01.30

Aktuális

Éves értékelő állománygyűlést tartottak a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon január 28-án. A Belügyminisztérium miniszterhelyettese egyebek mellett arról beszélt, hogy a katasztrófavédelem magas szinten, egységes vezetés mellett végzi szolgálatát, tevékenységére a gyors reagálás jellemző.

A fogyasztói magatartások kutatásával foglalkozó központ kezdte meg működését a Pécsi Tudományegyetemen

2020.01.29

Aktuális

A fogyasztói magatartások kutatásával foglalkozó központ kezdte meg működését a Pécsi Tudományegyetemen. Egyebek mellett szemüvegbe épített, a szem mozgását követő kamera is segíti a Pécsi Tudományegyetem (PTE) közgazdaságtudományi kara munkatársainak kutatásait - tájékoztatta a PTE az MTI-t.

Átadták a Baranyában elfogott határsértőket

2020.01.28

Aktuális

A magyar rendőrök átadták a horvát hatóságoknak a korábban Ivándárda térségében elfogott illegális migránsokat.

Baranyai képzőművészek alkotásai a pécsi m21 Galériában

2020.01.27

Kultúra

Nagyszabású és a helyi művészeti élet számára mérföldkőnek számító, 124 művész munkáit felvonultató kiállítás látható szombattól a baranyai megyeszékhelyen - tájékoztatták az MTI-t a szervezők.

POSZT - MTT: egyelőre nincs megállapodás a tulajdonosok között a találkozó jövőjéről

2020.01.24

Aktuális

A Magyar Teátrumi Társaság (MTT) egyelőre nem állapodott meg a pécsi városvezetéssel arról, hogy az idei országos színházi találkozó idén és a következő években a baranyai megyeszékhelyen vagy másutt legyen - közölte a szervezet pénteken az MTI-vel.

Megújult a Babits aulája

2020.01.22

Aktuális

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar beiskolázási stratégiájának megfelelően egy újabb középiskolával fűzte szorosabbra kapcsolatát: a pécsi PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Babits Mihály Gimnáziuma is csatlakozott a KTK kiemelt középiskolai partnerei közé.

Több mint 600 ezren látogattak el a pécsi Zsolnay Örökségkezelő programjaira és helyszíneire tavaly

2020.01.21

Kultúra

Tavaly is több mint 600 ezer ember látogatott el a pécsi kulturális holding, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. (ZSÖK) helyszíneire, rendezvényeire egy év alatt - közölte az társaság kedden az MTI-vel.

Vasárnap újból képviselőket választanak Apátvarasdon

2020.01.20

Aktuális

Időközi képviselő-választást tartanak vasárnap a Baranya megyei Apátvarasdon, ahol október 13-án csak polgármestert választottak, mert nem volt elég képviselőjelölt.

Zongorát kapott a pécsi főpályaudvar

2020.01.19

Aktuális

A bécsi Stingl Fivérek (Gebrüder Stingl) műhelyében 19. és 20 század fordulóján készült hangszert egy névtelenséget kérő magánszemély ajándékozta a vasútállomásnak.

Több mint negyven tonna kidobott fenyőfát égetnek el a pécsi erőműben

2020.01.17

Aktuális

A karácsonyi ünnepek után kidobott mintegy 40-45 tonna fenyőfát égetnek el idén a pécsi erőműben - tájékoztatta Veolia csoporthoz tartozó Pannon Hőerőmű Zrt. (PH) az MTI-t.

Gyermekorvosi rendelőt építenek, háziorvosi rendelőt újítanak fel Pécsen

2020.01.14

Aktuális

Csaknem 110 millió forintos beruházással épül gyermekorvosi rendelő és újul meg egy háziorvosi rendelő a baranyai megyeszékhely külvárosában egy 2017-ben benyújtott pályázatnak köszönhetően - tájékoztatta a pécsi önkormányzat az MTI-t.

Befejezték a nyomozást a sikkasztó pécsi valutaváltó ügyében

2020.01.13

Aktuális

Befejezték a nyomozást annak a pécsi férfinak az ügyében, aki a gyanú szerint harmincmillió forintot sikkasztott el egy valutaváltó alkalmazottjaként - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

Járőrtárs képzés indult Baranya megyében

2020.02.06

Aktuális

Ünnepélyes évnyitón köszöntötték a leendő járőrtársakat Pécsett.

Az Év Ősmaradványa a Pécsi Állatkertben!

2020.02.04

Aktuális

A Magyarhoni Földtani Társulat kezdeményezésére 2015-től kezdve minden évben megválasztásra kerül az Év ásványa és az Év ősmaradványa.

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Alsószentmárton polgármesterét

2020.01.30

Aktuális

Felbujtóként elkövetett hűtlen kezelés miatt jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a Baranya megyei Alsószentmárton független polgármesterét.

BAT Pécsi Dohánygyár: adócsökkentésnek köszönhetően visszaszorulhat a feketekereskedelem az e-cigaretta piacán

2020.01.29

Gazdaság

Magyarországon becslések szerint az e-cigaretta forgalom 80-85 százaléka feketekereskedelemből származik, ami az államnak iparági becslések alapján több mint 6 milliárd forintos jövedékiadó- és áfakiesést okoz, a kiskereskedőknek pedig 3 milliárd forintos bevételkiesést; a feketekereskedelem elleni egyik hatékony lépés lehet, hogy márciusban csökken a nikotinos utántöltő folyadékok jövedéki adója - közölte a BAT Pécsi Dohánygyár az MTI-vel szerdán.

Jelentősen növelte bevételét és eredményét a királyegyházi cementgyár 2019-ben

2020.01.29

Gazdaság

Egy év alatt harminc százalékkal, 25 milliárd forintra növelte árbevételét és több mint kétmilliárd forintos adózott eredményt ért el 2019-ben a Lafarge Cement Magyarország Kft. (Lafarge) - közölte a társaság az MTI-vel.

Robert Schumann négy kürtre és zenekarra írt versenyműve hangzik el a Pannon Filharmonikusok pécsi koncertjén

2020.01.28

Kultúra

Robert Schumann négy kürtre és zenekarra írt versenyművét adják elő a pécsi Pannon Filharmonikusok (PFZ) Zempléni Szabolcs kürtművésszel kiegészülő muzsikusai január 30-án a baranyai megyeszékhelyen - tájékoztatta a zenekar az MTI-t.

Vádat emeltek egy sikkasztó pécsi valutaváltó ellen

2020.01.26

Aktuális

Jelentős értékre elkövetett sikkasztás miatt vádat emelt a Pécsi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki több mint 32 millió forintot sikkasztott el egy pécsi valutaváltó alkalmazottjaként - tájékoztatta a Baranya megyei főügyész szerdán az MTI-t.

Tengeri “apróságok” a Pécsi Állatkertben

2020.01.23

Aktuális

A Pécsi Állatkert Akvárium-Terrárium részlegének nagy előnye, hogy időjárásálló: télen-nyáron egyaránt kellemes klíma fogadja itt látogatókat, így a mostani, zord időjárás során is érdemes ide betérni!

A támogatási lehetőségekről tájékoztatták a családokat Baranyában

2020.01.22

Aktuális

A családtámogatási ellátásokról, valamint a lakáscélú állami támogatási lehetőségekről tájékoztatták 2020. január 20-án a Baranya Megyei Kormányhivatal munkatársai a kisgyermekes anyukákat Pécsett.

Munkabeszüntetést fontolgat a pécsi közlekedési vállalat mellett működő szakszervezet - az önkormányzat türelmet kér

2020.01.20

Aktuális

Felhatalmazta a bértárgyalások folytatására a pécsi közösségi szolgáltatásokat ellátó Tüke Busz Zrt. menedzsmentjét a baranyai megyeszékhely önkormányzata azt követően, hogy a vállalatnál működő egyik szakszervezet bejelentette: ha január 31-ig nem sikerül a dolgozók idei bérfejlesztéséről megállapodniuk, sztrájk megszervezésébe kezdenek.

Soha nem látott számú maskarás búcsúztatja a telet az idei busójáráson

2020.01.20

Kultúra

Minden eddiginél több, 1750 maskarással űzik a telet az egy hónap múlva kezdődő mohácsi busójáráson, amelyre a szervezők kedvező időjárás esetén napi 50-60 ezer érdeklődőt várnak.

Használt gumiabroncsokból készíti alkotásait egy mohácsi művész

2020.01.17

Aktuális

A művész használt kerékpár-, motor- és autógumik újrahasznosításával készíti köztéri alkotásait.

Busó Expressz vonat Mohácsra Budapestről

2020.01.14

Aktuális

A Duna-parti városba minden bizonnyal a balkáni eredetű sokácok hozták magukkal korábbi hazájukból e szokást, mely aztán itt formálódott tovább és nyerte el mai alakját.

Sikeresen zárult a „Tabuk nélkül” című műhelysorozat első fele Pécsett

2020.01.13

Aktuális

A programsorozat kiemelt hangsúlyt fektet a gyermek- és fiatalkori bűnözés, az áldozattá válás, valamint a bűnismétlés megelőzésére.

A Kínai Filharmonikus Zenekar vendégjátékával nyitja Beethoven-emlékévét a Pannon Filharmonikusok zenekar

2020.01.09

Kultúra

A kétszázötven éve született Ludwig van Beethoven tiszteletére számos előadáson csendülnek fel a komponista művei a pécsi Pannon Filharmonikusok (PFZ) koncertjein - közölte az együttes hétfőn az MTI-vel.