2020.09.27, Vasárnap

Baranya megye

Két bemutató lesz a januárban a pécsi Bóbita Bábszínházban

2020.01.07

Kultúra

Két bemutató mellett egy vendégelőadást is megtekinthet, valamint kiállításon is részt vehet a pécsi Bóbita Bábszínház közönsége januárban - tájékoztatta a társulat az MTI-t hétfőn.

Családi ház égett Mohácson

2020.01.02

Aktuális

Szilveszter éjszaka Mohács Szőlőhegyen is kigyulladt egy családi ház.

Húszmilliót nyert kárelhárításra Komló

2019.12.21

Gazdaság

Jelentős összeget, 21,3 millió forintot nyert a komlói önkormányzat a Belügyminisztérium vis maior-keretéből az időjárás okozta károk helyreállítására. A közel tucatnyi érintett helyszínen jövőre kezdődik a munka.

Pécsi gimnazisták nyerték az idei PénzSztár versenyt

2019.12.19

Aktuális

A Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola és Gimnázium ZsANK nevű csapata lett az első a már hetedik alkalommal meghirdetett PénzSztár Hazai és Külhoni Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozási Versenyen. Az országos döntőben A Ravasz, az Agy és a 2 Csavaros eszű nevű békéscsabai csapat végzett a második helyen, míg a harmadik a ceglédi Team Wilson lett - közölte a rendező PénzSztár Versenyközpont az MTI-t szerdán.

Csaknem kétmilliárd forintos környezetvédelmi beruházást hajtott végre a királyegyházi cementgyár

2019.12.14

Gazdaság

Közel kétmilliárd forint értékű környezetvédelmi célú beruházást adott át a baranyai Királyegyházán nyolcadik éve gyárat működtető Lafarge Cement Magyarország Kft. (Lafarge) pénteken.

Közös koncertet ad az Amadinda Ütőegyüttes a Pannon Filharmonikusokkal Pécsen

2019.12.13

Kultúra

A fennállásának harmincötödik évfordulóját idén ünneplő Amadinda Ütőegyüttes lép fel vendégszereplőként a Pannon Filharmonikusok (PFZ) szombati hangversenyén, a pécsi Kodály Központban.

Vízvezeték-cserére nyert pénzt Komló

2019.12.11

Aktuális

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően 13 és fél millió forintot nyert a város önkormányzata a Kossuth Lajos utca alatti vízvezetékek cseréjére. A támogatás a már részben elkészült beruházás költségeinek 70%-át fedezi.

Alsómocsolád, a 725 éves közösség

2019.12.10

Aktuális

725 éve annak, hogy Alsómocsoládot, a Baranyai Hegyhát egyik ékkövét, „Mocholay„ néven először említi egy oklevél úgy, mint a Veszprémi Apátság jobbágy faluját. 1294-et írtunk akkor.

Új épületszárnnyal bővült a pécsi a Szent Lőrinc Gondozóotthon

2019.12.06

Aktuális

Az egyház fontos résztvevője a szociális gondoskodásnak, amely soha nem lehet állami monopólium - hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára csütörtökön Pécsen.

Megújította a médiatanács a baranyai Rádió 1 jogosultságát

2019.12.05

Aktuális

Öt évvel megújította a médiatanács a pécsi-villányi RÁDIÓ 1 szolgáltatójának rádiós jogosultságát - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.

Az ország nagy részén sűrű ködre figyelmeztetnek

2019.12.03

Aktuális

Az ország nagy részére figyelmeztetést adott ki a tartós, sűrű köd veszélye miatt szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Több mint harminc programmal készül a Pécsi Egyházmegye a karácsonyra Pécsen

2019.12.01

Kultúra

Múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, komolyzenei koncertekkel, gyermekprogramokkal várja egyebek mellett a Pécsi Egyházmegye az érdeklődőket az adventi időszakban.

Fennállásának huszadik évfordulóját ünnepli a pécsi szívcentrum

2019.11.29

Aktuális

Fennállásának 20. évfordulóját ünnepli a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Klinikai Központjának Szívgyógyászati Klinikája, a pénteki jubileumi ünnepségen a szívcentrum két évtizedes történetét, fejlődését és eredményeit is bemutatják.

Orbán: legyen ismét a világ közepe Baranya és Szlavónia!

2019.11.28

Aktuális

Össze kell kapcsolni Horvátországot és Magyarországot, hogy Szlavónia és Baranya megye ismét a világ közepe, irigyelt térség lehessen - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a horvátországi Eszéken.

Szuperul számoltak a Széchenyiben

2019.11.28

Aktuális

Bolyai Kupa elnevezéssel negyedszer rendezett számolási versenyt a Mohács Térségi ÁMK Székhelyintézményének (Széchenyi Iskola) természettudományos munkaközössége.

Továbbra is többfelé rossz a levegő

2020.01.03

Aktuális

Többfelé továbbra is rossz a levegőminőség a magas szállópor-tartalom miatt - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ pénteken a Facebook-oldalán.

Őrizetben az embercsempészek

2019.12.23

Aktuális

Két szír, valamint egy magyar állampolgárságú férfit hallgattak ki gyanúsítottként a rendőrök.

Halálos iramban

2019.12.20

Aktuális

A késő délutáni forgalomban kezdett el versenyezni egymással két autós Pécsett, a rendőrök azonnal 300 ezer forint pénzbírságot szabtak ki mindkét járművezető részére.

Nemzetközi avantgárd kiállítás nyílt Pécsen

2019.12.14

Kultúra

A modern művészet és az avantgárd közép-európai fejlődésének 1908 és 1928 közé eső, drámai változásokkal teli időszakát mutatja be százötven műtárgyon keresztül a Janus Pannonius Múzeum (JPM) pénteken megnyílt pécsi tárlata.

Kortárs képzőművészek munkái láthatóak a pécsi m21 Galériában

2019.12.14

Kultúra

A harmincöt évnél fiatalabb, tehetséges képzőművészeknek járó idei Derkovits-ösztöndíjban részesülő alkotók mutatkoznak be munkáikkal a pécsi Zsolnay-negyed m21 Galériájában pénteken nyíló kiállításon - tájékoztatták az MTI-t a szervezők.

Rendhagyó őrjárat Baranyában

2019.12.12

Aktuális

Pécsett és Szigetváron is elindult az ünnepek előtti prevenciós őrjárat.

Átadták a PTE-n az ország első marokkói konzulátusi irodáját

2019.12.10

Kultúra

A most létrejött konzulátus történelmileg az első Magyarország tekintetében az észak-afrikai ország irányából.

Száz darab orosz fejlesztésű repülőgépet rendeltek meg a pécsi Magnus Aircraft Zrt-től

2019.12.07

Gazdaság

A pécsi repülőgépgyár a jövő év elejétől teljes kapacitással üzemel, és már megrendelték az első száz darabot a létesítményben készülő típusok egyikéből - közölte a Pécs-Pogányban korábban összeszerelő üzemet és kompozitgyárat építő, magyar tulajdonú Magnus Aircraft Zrt. szombaton az MTI-vel.

Újra látogatható a pécsi Barbakán-bástya

2019.12.06

Aktuális

Újra látogatható a 2018 óta balesetveszély miatt elzárt pécsi belvárosi körbástya, a Barbakán-bástya - jelentette be a műemléknél a baranyai megyeszékhely polgármestere csütörtökön.

Több mint százhetvenmillió forintot sikkasztott közös képviselőként egy nő Komlón

2019.12.04

Aktuális

Sikkasztás miatt emelt vádat a Komlói Járási Ügyészség egy nő ellen, aki társasházak közös képviselőjeként több mint 170 millió forintos kárt okozott öt év alatt - közölte a Baranya megyei főügyész szerdán az MTI-vel.

Koncertet ad az újjáalakult Pannon Big Band Pécsen

2019.12.02

Kultúra

Szerdán este lesz hallható az újraalakult Pannon Big Band először a Kodály Központban a Pannon Filharmonikusok Classical Chill Out című koncertjén - tájékoztatta a komolyzenei együttes hétfőn az MTI-t.

Csaknem negyven határsértőt tartóztattak fel Baranyában

2019.11.30

Aktuális

Harminckilenc határsértőt tartóztattak fel a Baranya megyei Kislippónál péntek éjjel, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu-n pedig közölte, hogy pénteken száz külföldit kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szombat délelőtti Facebook-bejegyzésében azt írta: a határok védelme fontosabb, mint valaha.

Több mint 1,2 milliárd forintból modernizálta egy szántódi, szolnoki és harkányi üzletét a SPAR

2019.11.29

Gazdaság

Az idén novemberben újranyitott egységek mindegyikébe környezetkímélő, energiatakarékos világítás- és hűtéstechnikát telepítettek. A Balaton-parti és az alföldi áruházban SPAR to Go is gondoskodik a fogyasztók minőségi kiszolgálásáról.

Baranya megyében kiemelkedően magas az állampapírt vásárlók aránya

2019.11.28

Gazdaság

A júniusban indult Magyar Állampapír Plusz (MÁP+) értékesített állománya a szerdai adatok szerint elérte a 2845 milliárd forintot - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön Budapesten, a Bajcsy-Zsilinszky úton található 5-ös számú postán tartott sajtótájékoztatón, amelynek indításaként maga is vásárolt az állampapírból.

Védelmi igazgatási felkészítésen vettek részt Baranya megye polgármesterei

2019.11.27

Aktuális

Kedden a Baranya Megyei Kormányhivatalban került sor a polgármesterek és a kijelöl közbiztonsági referensek honvédelmi, katasztrófavédelmi és rendvédelmi felkészítésére.