2020.09.27, Vasárnap

Baranya megye

Megkezdődhet az új pécsi vásárcsarnok építése

2020.07.16

Aktuális

Az új pécsi vásárcsarnok megépítéséhez szükséges kiegészítő forrásról is döntött szerdai rendkívüli ülésén a baranyai megyeszékhely önkormányzatának közgyűlése, ennek értelmében megindulhat a több mint hárommilliárd forintból, javarészt fejlesztési forrásból finanszírozott létesítmény kivitelezése.

Koronavírus - Virológus: a fertőzés kezelésében alkalmazható hatóanyagot azonosítottak pécsi és osztrák kutatók

2020.07.10

Aktuális

Pécsi és osztrák kutatók együttműködésével olyan - jelenleg allergia elleni orrsprayben megtalálható - hatóanyagot azonosítottak, amely a későbbiekben a koronavírus-fertőzés kezelésében lehetséges gyógyszerként alkalmazható - közölte Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Szentágothai János Kutató Központ virológiai kutatócsoportjának vezetője az MTI-vel.

Új turistaház várja az Orfűre látogatókat

2020.07.09

Aktuális

Több mint 22 milliárd forintért zajlanak állami fejlesztések az erdőgazdaságoknál – mondta az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára ma Orfűn. Zambó Péter a Mecsekerdő Zrt. Vízfő turistaházának ünnepélyes átadásán beszélt az ökoturisztikai célú beruházások fontosságáról.

Baranyában is elindult a nyári diákmunka program

2020.07.07

Aktuális

Országszerte mintegy 21 ezer, ezen belül Baranyában 900 diák nyári munkavállalását támogatja az Innovációs és Technológiai Minisztérium 3 milliárd forintos keretösszeggel meghirdetett Nyári diákmunka 2020. programja. A 16-25 év közötti nappali tagozatos tanulók az önkormányzati szférában, a mezőgazdaságban, a vendéglátásban, illetve a turizmus területén helyezkedhetnek el.

Autós napok Szigetváron

2020.07.06

Aktuális

A Szigetvári Kemping autós pikniket szervezett 2020. július 4-én, a rendőrök - a szervezők meghívásának eleget téve - változatos formában szólították meg a jelenlévőket.

Korszerű lélegeztetőgépet kapott ajándékba a pécsi sürgősségi

2020.07.06

Aktuális

A pécsi székhelyű Kontakt Elektro Kft. modern lélegeztetőgépet adományozott a PTE Klinikai Központ (KK) Sürgősségi Betegellátó Osztályának, melyet szerda délután vett át a Pécsi Tudományegyetem (PTE) vezetése. A pécsi sürgősségin évente több mint ötvenezer beteget kezelnek, az itt működő lélegeztetőgépek napi szinten mentenek életeket.

Fusz György ezer négyzetméteres installációja tekinthető meg Pécsen

2020.07.02

Kultúra

Fusz György keramikus- és szobrászművész monumentális, ezer négyzetméteres, életműkiállításként is felfogható installációja tekinthető meg Pécsen, a Zsolnay Kulturális Negyedben.

Júliusban tartják meg a 7. Vertigo Filmhetet

2020.07.01

Kultúra

Huszonnégy nemzetközi és magyar film - közülük négy az országos premier előtt - lesz látható a 7. Vertigo Filmhét során július 22-29. között a budapesti Puskin moziban és öt vidéki filmszínházban.

Országos turisztikai kampányt indít a pécsi önkormányzat

2020.06.29

Aktuális

A város turizmusának fellendítése érdekében országos tájékoztató kampányt folytat júliusban és augusztusban a pécsi önkormányzat - tájékoztatta a baranyai megyeszékhely helyhatósága az MTI-t.

Biciklis kihívást indít a PTE

2020.06.28

A Pécsi Tudományegyetem nemzetközi, egészséges életmódra ösztönző kihívást hirdet „Moon Bike 2020” címmel. A 80 napos kihívás lényege, hogy együtt, közösen biciklivel jussunk el a Holdra, azaz bárhol a világon tekerjünk le összesen 384 400 km-t. A PTE Rektori Kabinet előtti rövid sajtótájékoztató után június 26-án 26 lelkes résztvevővel már el is startolt a program.

Faültetéssel kezdődtek az erdei vándortáborok

2020.06.26

Aktuális

Őshonos fákat ültettek az első útnak induló csoportok a június 17-én kezdődött erdei vándortáborok mind a kilenc útvonalán - közölte a táborokat koordináló Országos Erdészeti Egyesület csütörtökön az MTI-vel.

Átadták a martonfai vadász- és ifjúsági központot

2020.06.25

Aktuális

Közel negyven ország jelezte már részvételét a jövő ősszel Magyarországon rendezendő vadászati és természeti világkiállításon - közölte az eseményt szervező iroda szakmai igazgatója kedden a Baranya megyei Martonfán.

Komlói Amatőr Színházi Találkozó - Kilenc produkció szerepel a versenyprogramban

2020.06.24

Kultúra

Kilenc - köztük három határon túli - produkciót láthat a Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) versenyprogramjában augusztus 20. és 23. között a közönség - jelentették be a mecseki városban tartott keddi sajtótájékoztatón.

Autóversenyző bűnszervezet tagjai ellen indult büntetőper Pécsen

2020.06.23

Aktuális

Előkészítő tárgyalással kezdődött meg hétfőn a Pécsi Törvényszéken az a büntetőper, amely 69 ember ellen indult - többek között - üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett sikkasztás, költségvetési csalás, hamis magánokirat felhasználása és számvitel rendjének megsértése miatt.

160 millió forintból újult meg a mágocsi iskola

2020.06.23

Aktuális

160 millió forintból újult meg a Mágocs-Hegyháti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, amelybe ősztől 133 gyermek járhat a szülők elvárásainak megfelelő, korszerű környezetben iskolába – mondta Őri László, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke az iskola átadása alkalmából rendezett ünnepségen, Mágocson.

WIFI hálózat fejlesztés a PTE Klinikai Központban

2020.07.10

Aktuális

Az elmúlt hónapok során a Pécsi Tudományegyetem saját forrás bevonásával tovább fejlesztette a Klinikai Központ WiFi hálózatát.

Kitűzték a mohácsi időközi helyhatósági választás időpontját

2020.07.10

Aktuális

Szeptember 27-re, vasárnapra tűzte ki a mohácsi időközi önkormányzati választás időpontját a helyi választási bizottság, a választók polgármestert és önkormányzati képviselőket is választhatnak - közölte az MTI érdeklődésére Kovács Mirella, a Duna-parti város jegyzője.

Agrárképzések fejlesztését szolgáló együttműködés jött létre Baranyában

2020.07.09

Aktuális

Az agráriummal kapcsolatos képzések fejlesztését szolgáló együttműködési megállapodást kötött a Baranya Megyei Önkormányzat, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szerdán.

Idén online lesz a hagyományos pécsi nyári egyetem

2020.07.07

Aktuális

A koronavírus-járvány miatt idén online formában tartják meg a Pécsi Tudományegyetem (PTE) a magyar kulturális örökség témája köré szervezett hagyományos nyári egyetemét - tájékoztatta az intézmény az MTI-t.

Szabadtéri színházi előadásokkal és koncertekkel várják a pécsi Káptalan kert látogatóit

2020.07.06

Kultúra

A - rövidített formában megvalósuló - Pécsi Nyári Színház keretében hat színpadi előadással, emellett számos koncerttel várják a közönséget júliusban és augusztusban Pécs hagyományos szabadtéri játszóhelyszínén, a Káptalan Kertben - jelentették be a szervezők a baranyai megyeszékhelyen, pénteken.

Különleges programokkal várják a látogatókat Pécsre

2020.07.03

Kultúra

Különleges programokat kínálnak a szállásadók, vendéglátóhelyek és a kulturális intézmények összefogásával induló kampányban a baranyai megyeszékhelyen a város turizmusának fellendítése érdekében - közölte a pécsi önkormányzat az MTI-vel.

Ismét unokázós csalók Baranyában

2020.07.01

Aktuális

„Az unoka karambolozott!” legendával hívtak fel telefonon időseket a csalók. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a megelőzés lehetőségeire hívja fel a lakosság figyelmét.

Többkorosztályos játszóteret adtak át Pécsett

2020.06.29

Aktuális

Már nagyon várták a kertvárosi gyerekek, hogy használatba vehessék az új többkorosztályos játszóteret! A műszaki átadás-átvétel lezárult.

Varga Judit: a kormány több áldozatsegítő központot hoz létre

2020.06.29

Aktuális

A kormány az áldozatsegítő központok hálózatának fejlesztésével öt éven belül minden megyében könnyen elérhetővé akarja tenni ezeket a szolgáltatásokat - jelentette ki az igazságügyi miniszter hétfőn Pécsen.

Illegális bevándorlás - Szerb embercsempészeket fogtak el Baranyában

2020.06.26

Aktuális

Embercsempészés gyanújával állítottak elő egy szerb férfit és egy nőt, mert tizenegy, magát bangladesi, illetve indiai állampolgárnak valló férfit szállítottak járművükben a Baranya megyei Sámod közelében - közölte a rendőrség a police.hu oldalon pénteken.

Beszámolt a Baranya megyei rendőrfőkapitány

2020.06.26

Aktuális

Dr. Gulyás Zsolt rendőr ezredes, megyei rendőrfőkapitány beszámolóját a Megyei Önkormányzat Közgyűlése egyhangúlag elfogadta.

1000. útját tette meg a baranyai kormányablakbusz

2020.06.25

Aktuális

Dr. Domokos Péter miniszteri biztos abból az alkalomból látogatott Baranya megyébe, hogy a baranyai településeket járó kormányablakbusz 2020. június 23-án tette meg 1000. útját.

Hatszázmilliós csalás miatt emeltek vádat egy pécsi buszbeszerzési ügyben

2020.06.24

Gazdaság

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó gazdasági csalás miatt emelt vádat a Baranya Megyei Főügyészség egy 2015-ös pécsi buszbeszerzési ügyben, amelyben több mint 600 millió forintos kára keletkezett az önkormányzati tulajdonú közösségi közlekedési vállalatnak.

Újra fogadják a könyvtárak az olvasókat a pécsi Tudásközpontban

2020.06.23

Kultúra

Az új koronavírus megelőzése érdekében az épületben egyszerre száz fő tartózkodhat.

78 millió Forintból újult meg a babarci óvoda

2020.06.22

Aktuális

78 millió forintból újult meg a babarci óvoda teljes épülete, amely összesen 50 gyermek óvodai ellátását tudja biztosítani a jövőben.