2021.09.22, Szerda

Komló

Balesetveszélyes közlekedési útvonalat javítanak ki Komlón

2018.08.17

A közmunkaprogram keretében újítják meg az Irinyi utcai meredek lépcsőt, ami korábban havas időben nehezen volt járható.

Szeptemberben Pécs és Komló lesz a filmszakma két fővárosa

2018.07.21

Filmvetítésekkel, a filmszakmát népszerűsítő programokkal és világhírű sztárokkal várják a közönséget.

Siklóson és Komlón folytatódik a toborzás

2018.07.06

Aktuális

A toborzók továbbra is várják a rendőri hivatás iránt érdeklődőket.

Negyvenkilenc alkalommal adta el ugyanazt a mobiltelefont

2018.06.04

Aktuális

Üzletszerűen elkövetett csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozott a rendőrség egy 17 éves nyíradonyi fiú ellen, aki az egyik internetes portálon keresztül csalt ki pénzt több sértettől.

Nyitott szertárkapuk várták a Baranya megyei gyerekeket

2018.05.29

Aktuális

A Baranya megyében több tucat rendezvény várta a legkisebbeket a Nemzetközi Gyermeknap alkalmából, és a tűzoltóságok sem maradtak ki a családi programok közül. A katasztrófavédelem idén már ötödik alkalommal ajándékozta meg a kicsiket egy igazán különleges élménnyel.

Hitelek helyett fejlesztési milliárdok - Elfogadták a komlói költségvetést

2018.03.25

Második olvasatban tárgyalta a komlói képviselő-testület a város idei költségvetését.

Félmilliárdos szociális program indul a komlói járásban

2018.03.10

Aktuális

A helyi közösségek erősítését és a foglalkoztatás növelését célzó szociális program indul a komlói járás 21 településén félmilliárd forintos európai uniós forrásból - közölte a mecseki város önkormányzata az MTI-vel.

Négyszázmilliós energetikai korszerűsítés indul a komlói idősotthonban

2018.02.22

Aktuális

Csaknem négyszázmillió forintos európai uniós forrásból energetikai korszerűsítés kezdődik az időseket gondozó komlói Szent Borbála Otthonban - közölte a mecseki város önkormányzata az MTI-vel.

Dinoszauruszok a könyvtárban - Megújul a komlói gyermekkönyvtár

2018.02.16

Teljes felújításon esik át a komlói gyermekkönyvtár. A 32 millió forintos, európai uniós finanszírozású beruházás végére a gyerekek kedvence, a Komlosaurus is „beköltözik” a könyvtárba.

Sporteszközöket kaptak Komló középiskolásai - a mozgásgazdag életmód a cél

2018.01.11

Foci-, kézi- és kosárlabdákat, ugrálóköteleket, futballkapukat és pulzusmérő órákat is tartalmaz az a sportszercsomag, amit a Magyar Diáksport Szövetség képviselője szerdán adott át a Pécsi SZC Komlói létesítményében.

Összességében tízmilliárdos fejlesztés valósul meg Komlón

2018.01.08

Évindító sajtótájékoztatón értékelte a hátrahagyott esztendőt dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár, térségünk országgyűlési képviselője és Polics József polgármester Komlón.

Népszerűek a komlói lakosok körében az adventi hétvégék

2017.12.11

Advent második hétvégéjén folytatódott az ünnepi készülődés a Városház téren. A Gagarin Iskola színjátszói és az intézmény kiskórusa után a Him Singers Énekegyüttes varázsolt ünnepi hangulatot a szépszámú látogatónak.

Új játszótér épül Komló felsőszilvási városrészén

2017.11.07

omló északnyugati városrészében, a Felsőszilvásban az egykor létesült játszótér mára már elavult, a játékok tönkrementek és nem voltak biztonságosak. A városvezetés ezért egy modern, az európai uniós szabványoknak is megfelelő újat épít a régi helyén, a környéken élő gyerekek számára.

Háromnullás köszöntés – egykori bányavezetőt ünnepelt a komlói városvezetés

2017.10.26

Balázs Lászlót köszöntötte fel Polics József polgármester és a Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület.

Élelmiszerboltokban osztottak szájmaszkokat Komlóban

2020.03.18

Helyi hírek

Hidegkuti Szabolcs, Komló önkormányzati képviselője Hegedüs Norberttel, a Generációk Egyesület elnökével járta végig szerdán a kenderföldi élelmiszerboltokat.

Gyaloglónappal búcsúzik a komlói olimpikon

2018.08.07

Aktuális

Visszavonul az aktív versenyzéstől Komló egyik legismertebb sportolója, Czukor Zoltán.

Csaknem kétszáz filmet neveztek idén a komlói Hét Domb Filmfesztiválra

2018.07.09

Kultúra

Százkilencvenegy filmet neveztek a II. Hét Domb Filmfesztiválra, amelyet szeptember 3. és 9. között rendeznek meg Komlón - közölte Magyar Ferenc fesztiváligazgató vasárnap az MTI-vel.

Iskolafelújításokba kezdtek Komló-szerte

2018.07.01

A nyári szünettel együtt megkezdődött az iskolafelújítások szezonja is. Komlón három intézményben konyhákat, ebédlőket és tantermet is korszerűsítenek a következő hónapokban egy több éves projekt részeként.

Megkezdődött a negyedik Komlói Amatőr Színházi Találkozó

2018.06.01

Csütörtökön megkezdődött a negyedik Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT), amelynek versenyprogramjában vasárnapig tizenegy produkció szerepel. A seregszemlét Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár nyitotta meg a mecseki városban.

Önkormányzati lakásokat újít fel Komló a 30 milliós programba

2018.04.13

Hatvan önkormányzati tulajdonú lakás felújítására és energetikai korszerűsítésére nyert európai uniós pályázati forrást a komlói önkormányzat.

Több mint 800 milliót fordítanak útfelújításra Komlón

2018.03.20

Két év alatt több mint 800 millió forintot fordítanak Komlón az állami és önkormányzati fenntartásban lévő utak felújítására - közölte hétfőn a mecseki város önkormányzata az MTI-vel.

Közműveket és utat épít Komló Önkormányzata

2018.03.08

Közműveket és utat épít a komlói önkormányzat a Mecsekfalu és Körtvélyes közötti területre. Az európai uniós forrásból elkészülő Határ út mellett kialakítandó ipari telkeken új, munkahelyteremtő vállalkozások telepedhetnek meg.

Fejleszt a komlói tésztaüzem

2018.02.17

Aktuális

Hat új dolgozót vett fel, teherautót, dagasztógépet vásárol és informatikai rendszerét is fejleszti egy 37,5 milliós pályázati forrásból a komlói tésztagyár.

Nyolcadik alkalommal rendeznek kolbásztöltő fesztivált Komlón

2018.01.31

Aktuális

Nyolcadik alkalommal rendeznek szombaton kolbásztöltő fesztivált Komlón, amelyen 110 csapat méri össze tudását a szakmai zsűri előtt - közölte a mecseki város polgármestere.

Miskolcon lesz díszvendég Komló városa

2018.01.10

A VIII. Görömbölyi Forralt Bor és Tepertő Nap alkalmából Komló városát is meghívták az Északi-középhegység városába. Az eseményen Polics József polgármester mond beszédet, és bemutatkozik a Pöndöly Néptánc és Hagyományőrző Egyesületünk is.

Jól halad a munka Komló szennyvízelvezetésén

2017.12.29

Somági és belvárosi szakaszon is csatlakozhatnak rá az ingatlantulajdonosok az újonnan kiépített szennyvízvezetékre már az év utolsó heteiben. A rákötések a 2018-as években folytatódnak a további szakaszokon.

Diákokkal a mecseki gyémánt nyomában

2017.11.08

Idén először a komlói József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény is csatlakozott a Múzeumok Őszi Fesztiváljához.

Ismét pályázhatnak a civilek

2017.11.06

A legutóbbi testületi ülésen született döntés a nem költségvetési szervek támogatásáról és annak szempontrendszeréről.

Érmek és értékes helyezések a fővárosból - Komló büszkeségei

2017.10.23

Több dobogós helyezéssel a tarsolyukban tértek haza az OSC Ritmikus Gimnasztika Sportegyesület által szervezett VII. Viktória Kupáról tornászaink.

Betongyártó üzem épül Komlón

2019.02.26

Helyi hírek

Az új létesítmény óránként 150 köbméter beton gyártására lesz képes.