2018.07.21, Szombat

Aktuális

Nem került le a napirendről a mohácsi Duna-híd megépítése

2018.07.08

„Nem úgy néz ki, hogy lesz mohácsi Duna-híd”, „Megint nem lesz Duna-híd Mohácsnál” „Leállította a mohácsi Duna-híd tervezését a kormány” – ilyen és hasonló címekkel jelentek meg kárörvendő áthallásoktól sem mentes, részben valótlan alapokra épülő, teljes egészükben téves állítások néhány ellenzéki médiumban július első napjaiban.

Kedvezményes áron igényelhetnek ebédet a rászorulók Mohácson

2018.07.07

Hétfőtől vasárnapig házhoz szállítással Mohácson az Egyesített Szociális Intézmény 675 forintos áron biztosít ebédet az arra rászorultaknak.

A PTE munkatársait is kitüntetették a Semmelweis-nap alkalmából

2018.07.06

Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Nagy Anikó egészségügyért felelős államtitkár a Semmelweis-nap alkalmából díjakat és miniszteri elismerő okleveleket adott át a Pesti Vigadóban. A Pécsi Tudományegyetem több munkatársa is elismerésben részesült.

Megkezdődött az Európai Unióról szóló nyári egyetem Pécsett

2018.07.05

Pénteken 30 hallgató részvételével kezdetét vette az Európai Unió aktuális kihívásait és lehetőségeit megvitató nyári egyetem a Külügyi Igazgatóság szervezésében. A program résztvevői összesen kilenc országból érkeztek. A hallgatók túlnyomó többsége a Bölcsészettudományi Karon nagy sikerrel futó „Europe from a Visegrad Perspective” CEEPUS hálózat tagegyetemeiről kerül ki, akik mellett olasz, orosz és amerikai hallgatók is megtalálhatóak a résztvevők között.

Pécsi Állatkert - Látogass, hogy támogass!

2018.07.05

De milyen lehetőséged van még a Pécsi Állatkertben folyó fejmegmentő programok és az állatkert küldetésének támogatására?

Tizenkét év fegyházra ítéltek egy idős emberre támadó rablót Pécsen

2018.07.04

Jogerősen 12 év fegyházbüntetéssel sújtott a Pécsi Ítélőtábla szerdán egy férfit, aki még 2014-ben ájultra vert és kirabolt egy idős, 95 éves embert a baranyai megyeszékhelyen.

Interneten szavazhat a lakosság az év madarára

2018.07.04

A lakosság július 23-ig szavazhat arra, hogy a gólyatöcs, a gulipán vagy a nagy póling legyen a 2019-es év madara.

Magyar csapat nyerte a 3. Zsolnay Fényfesztivál fényfestőversenyét

2018.07.02

A magyarországi Fluid csapata Seven című alkotásával nyerte meg a 3. Zsolnay Fényfesztivál fényfestőversenyének első díját Pécsett.

Iskolafelújításokba kezdtek Komló-szerte

2018.07.01

A nyári szünettel együtt megkezdődött az iskolafelújítások szezonja is. Komlón három intézményben konyhákat, ebédlőket és tantermet is korszerűsítenek a következő hónapokban egy több éves projekt részeként.

A rendőri hivatást népszerűsítik Baranya megyében

2018.06.29

A jövő héten Szigetváron és Pécsett várják a határvadász-képzés iránt érdeklődőket.

Július 1-től állami támogatás jár a jogosítvány megszerzéséhez

2018.06.27

A Kormány 55/2018. (III. 23.) rendelete szerint a „B” kategóriás KRESZ-tanfolyamhoz és vizsgához az állam támogatást nyújt azoknak a magyar állampolgároknak, illetve bizonyos esetekben a felsőoktatási tanulmányokat folytató külföldieknek is, akik a vizsga napján a 20. életévüket nem töltötték be.

Vádat emeltek a kollégáit mérgező pécsi ápolónő ellen

2018.06.27

Könnyű testi sértés miatt emelt vádat a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség egy ápolónő ellen, aki mintegy egy éven keresztül nyugtató- és altatószerekkel mérgezte kollégáit - közölte a vádhatóság szerdán az MTI-vel.

Világhírű mestertől, Ribli Zoltántól tanulhatnak sakkozni a mohácsi fiatalok

2018.06.26

Jó hír a sportbarátoknak, a sakk kedvelőinek: ősztől folytatja Mohácson sakktanfolyamát a város szülötte, Ribli Zoltán.

Átszerelt rendszámmal buktak le Pécsett

2018.06.25

Egy pécsi és egy molványi férfi ellen is bíróság elé állítást javasol a rendőrség.

Gyakorlat és felkészítés az időjárás által ütemezve

2018.06.25

Több szervezet bevonásával került sor a polgári védelmi felkészítésre.

Nyáron is figyelni kell a változatos táplálkozásra

2018.07.07

Nyáron is figyelni kell a változatos táplálkozásra, érdemes ezt figyelembe venni a folyadékoknál is, más-más ásványvizet inni, néha csapvízzel oltani a szomjat - mondta Abonyi Orsolya dietetikus szombaton az M1 aktuális csatornán.

Új tisztekkel bővült az állomány

2018.07.06

Az NKE Rendészettudományi Kar 218 végzett hallgatója tett tiszti esküt a budai Várban a hétvégén. Közülük ketten Baranya megyében álltak munkába a hét elején.

Siklóson és Komlón folytatódik a toborzás

2018.07.06

A toborzók továbbra is várják a rendőri hivatás iránt érdeklődőket.

A Honvédelmi Sportszövetség 250 millió forinttal támogatja a tagszervezetek programjait

2018.07.05

Az év második felében 250 millió forintnyi támogatást ad a Honvédelmi Sportszövetség (HS) a tagszervezetei által szervezett, a honvédelmi neveléshez kapcsolódó sport- és egyéb szakmai, közösségépítő programok megrendezéséhez.

Kiemelt feladat a gyermek- és fiatalkorú bűnelkövetés megelőzése

2018.07.05

A Baranya Megyei Kormányhivatal minden évben jogszabály alapján elemzi a megye területén az előző évre vonatkozóan a gyermekkorú, illetve a fiatalkorú bűnelkövetés helyzetét és értékeli a bűnmegelőzési tevékenységet.

Elsőtiszti kinevezését vette át a Baranya megyei igazgatóság munkatársa

2018.07.04

Június huszonhatodikán huszonnégyen tettek elsőtiszti fogadalmat a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. A frissen kinevezett tisztek nyolc megyében, valamint a fővárosi igazgatóságon, illetve a főigazgatóságon teljesítenek szolgálatot.

Fúvószenekari fesztivál és honvédelmi nap Lippón

2018.07.03

A zenei találkozóra kétévente kerül sor egy-egy aktuális témához kötődően, amit az idén a 170 éves Magyar Honvédség és a honvédelem köré építettek fel.

Az új rektori ciklus végére 25 ezerre kívánja emelni hallgatóinak létszámát a pécsi egyetem

2018.07.02

A "lehető legtöbb" szakot duális képzéssé alakítanák át a már így működő műszaki tanulmányokhoz hasonlóan, annak érdekében, hogy a hallgatók már az egyetemi éveik alatt megtapasztalhassák, miként ültethetik át az elméletet a gyakorlatba.

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a volt szigetvári polgármestert

2018.06.30

Egy év, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék pénteken, nem jogerősen a volt szigetvári polgármestert a hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt ellene, valamint egy korábbi önkormányzati képviselő és egy önkormányzati cég volt vezetője ellen indult eljárásban.

Prof. Dr. Szécsi Gábor tölti be júliustól a dékáni posztot a Pécsi Tudományegyetemen

2018.06.29

Prof. Dr. Szécsi Gábor tanszékvezető egyetemi tanárt, a Bács-Kiskun Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat alelnökét a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánjává nevezte ki Prof. Dr. Miseta Attila a PTE rektora.

Vakáció-bérletet kínál a MÁV a fiataloknak

2018.06.27

Korlátlan utazást biztosító Vakáció-bérleteket dobott piacra a MÁV-Start Zrt. Négy jegytípusból választhatnak a diákok annak megfelelően, hogy milyen hosszúra tervezik a nyaralást. A szeptember végéig érvényes, 90 napos bérlet július elsejéig vásárolható meg – közölte a MÁV Kommunikációs Igazgatósága.

Szászváron bölcsőde épül, Mágocson bővítik az óvodát

2018.06.27

Az észak-baranyai Szászváron 28 ágyas bölcsőde épül, a közeli Mágocs óvodáját pedig átalakítják és bölcsődei szárnnyal bővítik - tájékoztatta a megyei önkormányzat az MTI-t.

PTE 2067 - előtted a jövő konferencia a Pècsi Tudomànyegyetemen

2018.06.26

Közel 450 diák vett részt a PTE 2067 – előtted a jövő konferencián 2018. június 7-én a Szentágothai János Kutatóközpontban.

Rendet ígérnek Mohács sétálóutcájában

2018.06.25

Szekó József kezdeményezésére a sétálóutcai vendéglátóhelyek üzemeltetői és Dr. Garamvári Gábor rendőrkapitány nemrég közös megbeszélést tartottak a Városházán.

Diákoknak tartottak járási nyílt napot Pécsváradon

2018.06.23

A járási hivatalok tevékenységének, működésének jobb megismerése érdekében tartott nyílt napot a Pécsváradi Járási Hivatal 2018. június 18-án.