2021.03.06, Szombat

Aktuális

A pécsi vasútvonalon változik a pótlóbuszok útvonala

2020.08.18

Keddtől változik a pécsi vasúti fővonalon az S40-es jelzésű személyvonatok helyett közlekedő pótlóbuszok útvonala: akkortól Szakály-Hőgyész és Kurd vasútállomás között szállítják az utasokat - közölte a Mávinform hétfő este az MTI-vel.

Másodfokú riasztások az intenzív esőzések miatt

2020.08.17

Felhőszakadás veszélye miatt másodfokú riasztásokat adott ki Nyugat-Magyarországra az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő délután. Az érintett területeken a következő órákban olyan intenzív záporok, zivatarok lehetnek, amelyek során jelentős mennyiségű csapadék hullhat.

Közösségi finanszírozásból épülhet meg a vörös pandák kifutója a Pécsi Állatkertben

2020.08.17

Közösségi finanszírozással, adományoknak köszönhetően tud kifutót építeni az ősszel érkező vörös pandák számára a fennállásának hatvanadik évfordulóját idén ünneplő a Pécsi Állatkert - közölte az intézmény pénteken az MTI-vel.

Augusztus 20. - Módosul a kormányablakok nyitvatartása

2020.08.14

Az augusztus 20-i nemzeti ünnep miatt módosul a nyitvatartási rend a kormányablakokban és az okmányirodákban.

Elmarad a Magyar Pásztorkutyák Terelőversenye

2020.08.13

Az új koronavírus-veszélyhelyzetre való tekintettel a szaporcai Ős-Dráva Látogatóközpontba 2020. augusztus 15-re meghirdetett, Magyar Pásztorkutyák Terelőversenye című rendezvény elmarad.

A népesség egy jelentős része szingli

2020.08.12

A magyar népesség egy jelentős része egyedül él, vagyis szingli - mondta Rövid Irén, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elemzője kedden az M1 aktuális csatornán.

Több településen magas a levegő ózontartalma

2020.08.12

Továbbra is több településen magas a levegő ózontartalma, 18 helyen "kifogásolt" a levegőminőség.

Határon túli magyar fiataloknak kezdődött vitorlástábor Orfűn

2020.08.11

Megnyílt a Rákóczi Szövetség és a Magyar Vitorlás Szövetség szervezésében a határon túli magyar fiataloknak rendezett vitorlástábor kedden a Baranya megyei Orfűn.

Katasztrófavédelem: 650 településen folytatódik a szúnyogirtás

2020.08.11

Országszerte 650 településen, 130 ezer hektárnyi területen folytatódik a szúnyoggyérítési program - tájékoztatta a program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivő-helyettese hétfőn az MTI-t.

Sikeres volt Baranyában az autóbuszos szűrőprogram

2020.08.10

Nemzeti Népegészségügyi Központ és a Baranya Megyei Kormányhivatal közös szervezésében ingyenes egészségügyi szűréseken vehetett részt a lakosság Drávaiványi és Piskó településeken.

Volánbusz: folytatódik az állami autóbuszpark megújulása

2020.08.07

Folytatódik az állami autóbuszpark megújulása: augusztustól szállítja az utasokat az a 29 új, magas komfortfokozatú, Neoplan Tourliner típusú autóbusz, amelyek vásárlásáról még februárban kötött megállapodást a Volánbusz Zrt. a MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft.-vel - közölte a Volánbusz Zrt. az MTI-vel csütörtökön.

POSZT - Elhalasztják a szeptemberre tervezett rendezvényt

2020.08.06

Későbbi időpontra halasztják a 20. Pécsi Országos Színházi Találkozót (POSZT), amelyet június helyett szeptemberben szerettek volna megtartani - közölte a rendezvényt szervező társaság szerdán az MTI-vel.

Menesztette a mohácsi jegyzőt a város polgármestere

2020.08.05

Menesztette a mohácsi jegyzőt a város polgármestere. Mivel a településen szeptember végén időközi önkormányzati választást tartanak, a Fidesz helyi szervezete felvetette: a szocialista Csorbai Ferenc ezzel a lépéssel "vajon választási csalásra készül?"

Szeméttároló gyulladt meg Belvárdgyulán

2020.08.04

Tegnap délután Belvárdgyulán egy 1470 négyzetméter alapterületű palatetős, fémszerkezetű, oldalt farostlemezes épületben tárolt szemét gyulladt meg. A raktárépületben több ezer köbméter szemetet tároltak ömlesztve.

A PTE KPVK a pótfelvételi eljárás keretén belül több pécsi helyszínen induló képzést is meghirdet

2020.08.03

A 2020. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás kiegészítéseként egyes felsőoktatási intézmények pótfelvételi lehetőséget hirdetnek. A PTE KPVK a pótfelvételi eljárás keretén belül több pécsi helyszínen induló képzést is meghirdet, mint például a népszerű pedagógusszakokat, idén először államilag finanszírozott formában is!

Tizenkét megyében folytatódik a szúnyogirtás

2020.08.18

Tizenkét megyében és a Duna árterületén folytatódik a szúnyogirtás a héten - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivő-helyettese hétfőn az MTI-vel.

Lett válogatott kosarast igazolt a PEAC-Pécs

2020.08.17

A lett válogatott Paula Strautmane a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapatában folytatja pályafutását.

Mesterséges intelligencia segíti a stroke-betegek kezelését

2020.08.15

A stroke-betegek gyorsabb és hatékonyabb kezelését szolgálja egy mesterséges intelligenciát is alkalmazó számítástechnikai rendszer, amelyet már több dunántúli kórház használhat - közölte a Pécsi Tudományegyetem pénteken az MTI-vel.

Új közlekedési táblák kerülnek ki a kerékpárosok védelmében

2020.08.13

A Magyar Közút Nonprofit Zrt., az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága és a Tour de Hongrie szervezőbizottsága, mint a kerékpárosok biztonsága iránt elkötelezett szervezetek közös kampányba kezdtek a kerékpárosok védelme érdekében.

Fontos a parlagfű elleni védekezés

2020.08.13

A parlagfű hazánk leggyakoribb gyomnövénye, amelynek virágpora több allergiás megbetegedés kiváltója, mint az összes többi allergén növényé együttvéve. Az allergiaszezon közeledtével a parlagfű irtására vonatkozó előírásokat még komolyabban kell venni.

Garami József 27 év után szakmai koordinátorként tér vissza Pécsre

2020.08.12

Garami József korábbi szövetségi kapitány 27 év után visszatér Pécsre, ahol mentor és szakmai koordinátor lesz a labdarúgó NB II-ben szereplő Pécsi MFC-nél.

Petrov Anatolij nevét vette fel a pécsi uszoda

2020.08.12

A nyolcvanadik születésnapját hétfőn (ma) ünneplő Petrov Anatolij úszóedző nevét vette fel a pécsi Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központ uszodája.

A szülők negyedének kellett új számítástechnikai eszközt venni a koronavírus-járvány idején egy kutatás szerint

2020.08.11

A megkérdezett szülők negyedének kellett új számítástechnikai eszközt vásárolnia a koronavírus-járvány idején a kapcsolattartáshoz, erre átlagosan 125 ezer forintot költöttek, míg közel kétharmaduk vásárolt valamilyen kiegészítőt, átlagosan 32 ezer forintért - ez derült ki a Budapest Bank legfrissebb reprezentatív kutatásából.

A partoldalban állt meg az autó

2020.08.10

Csütörtökön délelőtt, Babarc külterületén, az M60-as autópályán egy személyautó kisodródott az autópályáról és a partoldalnak ütközve az oldalán állt meg.

Augusztus végén tartják idén az Emlékhelyek napját

2020.08.07

A hagyományoktól eltérően idén augusztus 29-én rendezik meg az Emlékhelyek napját országszerte 60 nemzeti és történelmi emlékhely 70 helyszínének programjaival.

Megkezdődött az iskolaőrök felkészítése

2020.08.06

Megkezdődött az iskolaőrök felkészítése - közölte a rendőrség szerdán a honlapján, hozzátéve: a fővárosban és több megyében továbbra is várják a jelentkezőket.

Százszázalékos lett három napelempark pályázati támogatása Pécsen

2020.08.05

Százszázalékosra nőtt Pécs három, a korábbi kormánypárti városvezetés idején megkezdett napelempark-beruházásának pályázati támogatása a korábbi hatvan helyett, ezzel a város 300 millió forintot takarít meg - mondta Hoppál Péter, a baranyai megyeszékhely és térsége fideszes országgyűlési képviselője kedden.

Több mint négyszáz településen folytatódik a szúnyogírtás

2020.08.04

Több mint négyszáz településen - 140 ezer hektáron - folytatódik a szúnyoggyérítés augusztus első hetében - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

Így védi ki a Magyar Közút energiaelnyelő eszköze a halálos baleseteket - videóval

2020.08.04

Másfél év alatt 19 munkavégzés közben balesetet vészeltek át haláleset nélkül a közútkezelő dolgozói.

Kirobbanó formában nyitottak a triatlonisták

2020.08.03

A 2020-as év elejének rendkívüli mivoltából a versenyszezon igen későn, nyár elején kezdődött el. A szokásossal ellentétben a PSN Zrt. versenyzői is idehaza indították az évadot, és szép eredményekkel tértek haza a kaposvári eXtremeMan versenyről.