2019.03.27, Szerda

Aktuális

Megvan a baranyai iskolai beiratkozások időpontja

2019.03.12

A Baranya Megyei Kormányhivatal járási hivatalai az idei évben is meghatározták a tanköteles tanulók első évfolyamra történő beiratkozásának időpontját. A beiratkozás időpontja valamennyi baranyai járásban egységesen 2019. április 11. és 12.

Police Café Baranyában

2019.03.11

A bűnmegelőzési szakemberek három nap alatt kilenc településen látták el vagyonvédelmi tanácsokkal a lakosságot.

Önkormányzat 2019 - Hat megyei közgyűlés létszáma változik meg ősszel

2019.03.10

Hat megyei közgyűlés létszáma változik meg az őszi önkormányzati választás után: a Pest megyei közgyűlés létszáma eggyel nő, Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Somogy megye közgyűlésének létszáma viszont eggyel csökken a lakosság számának változása miatt.

Kutyák örökbefogadását segítő kiadványt jelentetett meg a Nébih

2019.03.09

Kutyák örökbefogadását segítő kiadványt jelentetett meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a Fogadj örökbe! című kötetet az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára mutatta be Pécsett szombaton.

Baranya megyében is fokozott ellenőrzést rendelt el az országos rendőrfőkapitány

2019.03.08

Több megyében fokozott ellenőrzést rendelt el az országos rendőrfőkapitány - közölte a rendőrség szerda este a honlapján.

Kutyás terápiát alkalmaznak egy pécsi gondozóotthonban

2019.03.07

Az állatasszisztált terápia célja, hogy fejlessze, szinten tartsa a résztvevők kommunikációs és koncentrációs képességét, javítsa közérzetüket és kizökkentse őket a hétköznapi rutinból.

Február közepe óta mintegy 2000 szabadtéri tűzhöz riasztották a tűzoltókat

2019.03.06

Február közepe óta országszerte mintegy 2000 szabadtéri tűzhöz riasztották a tűzoltókat - hangzott el az M1 aktuális csatorna szerda esti Híradójában.

Még mindig remekül rajzolnak a mohácsi Eötvös oviban

2019.03.03

Az Oktatási Hivatal Nemzetiségi Pedagógiai Oktatási Központja által meghirdetett „Évszakok ünnepei” című országos, nemzetiségi rajzpályázaton óvodás kategóriában Bártfai-Galló Andor első helyezést ért el, míg Schäffer Sára különdíjban részesült.

Három évre ítélték a mentőtisztre támadó férfit Mohácson

2019.03.01

Három év börtönre ítélte a Mohácsi Járásbíróság azt a férfit, aki tavaly májusban drog hatása alatt balesetet okozott, majd rátámadt az őt ellátó mentőtisztre - tájékoztatta a Pécsi Törvényszék szerdán az MTI-t.

Folyamatos a gyalogos-átkelőhelyek ellenőrzése Pécsett

2019.03.01

A rendőrök elsődleges célja a segítő szándékú figyelemfelhívás és a közlekedési szabályok érvényre juttatása volt.

Több mint félmillió embert érint valamilyen ritka betegség Magyarországon

2019.02.27

Több mint félmillió embert érint valamilyen ritka betegség Magyarországon - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára vasárnap Szegeden.

Befolyásolja a test biológiai óráját, hogy mikor sportolunk

2019.02.24

A sportolás időpontja jelentős hatással van arra, hogy korábbra állítja vagy késlelteti-e a biológiai óránkat.

Több településen is javult a levegőminőség

2019.02.23

Több településen javult a levegő minősége, de egy helyen továbbra is veszélyes, kettőn pedig egészségtelen a levegő a szálló por magas koncentrációja miatt.

Az eozin nyomában - ismerje meg a porcelánkészítés művészetét Pécsett

2019.02.21

Ismerje meg élőben, hogyan készülnek a híres eozintermékek a Zsolnay Látványmanufaktúrában, és tekintse meg az Apostolos terem különleges kerámiaképeit idegenvezetőnk segítségével!

Indul a pécsi közösségi kerékpármegosztó rendszer, a PécsiKe

2019.02.20

A bringákat regisztrációt és azonosítást követően használati díj ellenében lehet felvenni a dokkolókból, használat után pedig leadhatók a város bármely gyűjtőállomásán.

Adathalászatra figyelmeztet a NAV és a Nemzeti Kibervédelmi Intézet

2019.03.12

A közelgő adóbevallási időszakra hivatkozva adathalászok próbáltak megszerezni ügyfélkapus bejelentkezési és bankkártyaadatokat - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.

Novák: a fiatal házasok akár törlesztés nélkül is kaphatnak babaváró támogatást

2019.03.11

A gyermekvállalás előtt álló fiatalok akár úgy is hozzájuthatnak a tízmillió forintos, szabadon felhasználható babaváró hiteltámogatáshoz, hogy abból végül egyetlen fillért sem kell törleszteniük - mondta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szombaton Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Biztonsági öv, gyermekbiztonsági rendszerek, bukósisak - ezt ellenőrzik a rendőrök márciusban

2019.03.10

A rendőrség 2019. március 11. és március 17. között a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrzi Magyarország közútjain.

Az ÁEEK új eszközeivel növeli ápolási színvonalát a Pécsi Tudományegyetem

2019.03.08

Nyolcmilliárd forint értékben kapnak új ápolási eszközöket az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) fenntartásában működő kórházak; a megfelelő eszközellátottság és a szakdolgozók munkakörülményeinek javítása érdekében 16 500 ápolási eszközt szereznek be 64 intézmény 71 telephelyére, valamint a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem számára.

Reflektorfénybe helyezte Tolna, a Somogy és Baranya az ifjúságvédelmet

2019.03.07

Újfajta eszközökkel hívják fel a fiatalok figyelmét az őket érintő veszélyekre a Dél-Dunántúl három megyéjének rendőr-főkapitányságai. Az „Útjelző” elnevezésű regionális ifjúságvédelmi program első bemutatójának a helyszíne a Tinódi Ház volt, ahol március 5-én közel 400 diák vett részt a különleges rendezvényen.

Kétszeresére nő a szállodák forgalma a nemzeti ünnepen

2019.03.06

Több mint a kétszeresére nő a belföldi turizmus forgalma a nemzeti ünneppel egybeeső hosszú hétvégén a márciusban szokásos adatokhoz képest, az átlagos foglalási érték 50 ezer forint, és jellemzően két éjre szól, a szálláshelyek között pedig a wellness a legnépszerűbb - derült ki a Szállás.hu friss elemzéséből.

Vádat emeltek egy pécsi buszvezetőt súlyosan bántalmazó férfi ellen

2019.03.06

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és súlyos testi sértés miatt emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki tavaly nyáron rátámadt egy pécsi buszvezetőre és súlyosan bántalmazta.

Eloltották az aljnövényzetben keletkezett tüzet Villány és Nagyharsány között

2019.03.02

Eloltották a Villány és Nagyharsány között péntek délelőtt keletkezett tüzet a tűzoltók, korábban mintegy húsz hektáron égett itt az aljnövényzet - közölte a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján.

Panorámautat épít az egykori nagyharsányi kőfejtő peremén a Szabadics

2019.03.01

A Baranya megyei település szoborparkja egy új fogadóépülettel is gazdagodik a beruházásban.

Pályafelújítás miatt érezhetően kevesebben utaznak a pécsi és a hatvani vonalon

2019.02.28

Két jelentős vonalon, a Budapest–Pusztaszabolcs és a Budapest–Hatvan vonalon zajlanak több évet átfogó pályafelújítások. A pusztaszabolcsi vonalon végzett felújítási munkák 2017 májusában indultak el, a 80a vonalon – bár 2018 tavaszán kezdődtek a munkálatok a NIF beruházásában – az utasok számára több kellemetlenséggel járó munkaszakasz csak nyáron lépett életbe. Az utazó közönség mindkét vonalon érzékeli a vasúti közlekedésben beállt változásokat, mindkét esetben visszaesett az utasszám.

Csaknem 340 millióból újítják fel a nagyharsányi szoborparkot

2019.02.27

Csaknem 340 millió forintos beruházással megújul a Villány szomszédságában található nagyharsányi szoborpark - tájékoztatta a fenntartó Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság (DDNPI) az MTI-t.

Villámcsapással is operálnak a Mohácsi Kórházban: vérzésmentesek a beavatkozások

2019.02.23

Néhány hete már a hétmilliós költséggel beszerzett ultrahangos vágókészülékkel is végeznek operációkat a város és térsége egészségügyi centrumában. Az eljárás gyors, biztonságos, s a lehető legkisebb heggel járnak a műtétek.

Pénzt kért a fuvarmegbízásokért, jogerősen hat évre ítélték

2019.02.21

Jogerősen hat év szabadságvesztésre ítélt csütörtökön a Pécsi Törvényszék egy húsipari cégnél dolgozó férfit, aki öt év alatt több mint 13 millió forintot kért fuvarozóktól azért, hogy megbízáshoz juttassa őket.

Bérletet kínál a Pécsi Állatkert!

2019.02.20

Egészen február 28-ig érvényes a bérlet-akció, melynek során kombinált családi bérlet vásárlása esetén ajándékkal lepik meg az újdonsült bérlet-tulajdonosokat!

Ismét a szabadtéri tüzek adtak munkát a baranyai tűzoltóknak

2019.02.20

A tegnapi nap folyamán hat – így két nap alatt már tíz - esetben vonultak a megye tűzoltói szabadtéren, elsősorban kerti hulladék égetése miatt keletkezett tüzekhez.