2019.01.22, Kedd

Aktuális

Magyar oltóanyag-fejlesztő cég adott át kutató- és gyártóközpontot Mohácson

2018.12.10

A Prophyl 700 millió forintos beruházása többek között előkészíti egy újabb, bólyi üzem felépítését is.

Erőszakkal próbáltak elvinni egy nőt Pécsett

2018.12.09

Személyi szabadság megsértése és más bűncselekmények miatt vádat emelt a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség három férfi ellen, mert egyikük volt barátnőjét erőszakkal próbálták elvinni magukkal.

Baranyában is számos étterem vesz részt a Bárány napokon

2018.12.07

A bárány- és juhhúst igyekszik népszerűsíteni országszerte a péntektől vasárnapig tartó kezdeményezés. Pécsett a Balkán Bisztró, a Fordan Center, a Kikelet Étterem, a Blöff Bisztró és a Főtér Étterem, valamint Mohács, Sásd és Hosszúhetény étttermei csatlakoztak a rendezvényhez.

Rekordszámú kategóriában esélyesek Oscar-díjra a magyarok

2018.12.06

Az Oscar-díjakért folyó versenyben idén rekordszámú kategóriában van magyar esélyes: Nemes Jeles László Napszállta, Milorad Krstic Ruben Brandt, a gyűjtő, Kovács István Ostrom, valamint Andrasev Nadja A nyalintás nesze és Bucsi Réka Solar Walk című alkotása.

Baranya megyében is elindul a Tanítsunk Magyarországért! program

2018.12.05

Tanítsunk Magyarországért! elnevezéssel a társadalmi felzárkózást és érzékenyítést célzó program indul - jelentette be György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára szerdán Budapesten.

Ismét nőtt a légszennyezettség

2018.12.05

Ismét nőtt a légszennyezettség: négy településen egészségtelen, több helyen pedig - köztük Budapesten - kifogásolt a levegő minősége a magas szállópor-tartalom (PM10) miatt - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden az MTI-vel.

Költözzön Alsómocsoládra!

2018.12.04

Magyarország első új típusú közössége jön létre Alsómocsoládon: a község önkormányzata pályázatot hirdetett azoknak, akik jövőjüket egészségesebb környezetben, egy élhető, saját, helyi gazdaságából is gyarapodó kistelepülésen képzelik el.

Kiterjesztik a kórházlelkészi szolgálatot Pécsett

2018.12.03

Jövő év januárjától a Pécsi Egyházmegyében is szervezett keretek között fog zajlani a kórházlelkészi szolgálat – erről írt alá együttműködési megállapodást a Pécsi Egyházmegye és a Pécsi Tudományegyetem november 30-án.

A pécsi kosárlabdasport legendáinak nevét vették fel a Nemzeti Kosárlabda Akadémia centerpályái

2018.12.03

A pécsi kosárlabdasport legendáinak nevét kapták a Nemzeti Kosárlabda Akadémia centerpályái szombaton a baranyai megyeszékhelyen működő intézmény szombati ceremóniáján.

Ma indult a 2019-es éves e-matricák értékesítése

2018.12.01

December elsejétől már elérhetőek a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. termékkínálatában a 2019-es éves e-matricák; mivel a 2018-ra váltott országos és megyei változatok 2019. január 31-ig érvényesek, az új jogosultságok beszerzésére két hónap áll az érintettek rendelkezésére - olvasható az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és a NÚSZ közös közleményében, amelyet szombaton jutattak el az MTI-nek.

Megyei elismerést vett át a szigetvári táncművészeti iskola alapítója – Kapronczai József elnöki különdíjat kapott

2018.11.30

Kapronczai József tánctanár, a Szigo Kulturális TáncSport Egyesület alapítója, a Táncművészetért Alapítvány elnöke, több évtizedes táncpedagógusi és közösségépítő munkájáért érdemelte ki a Baranya Megyei Önkormányzat Elnöke különdíját. Az elismerést Madaras Zoltán megyei elnök a Standard Táncok Formációs Világbajnokságán adta át, Pécsett a Lauber Dezső Sporcsarnokban.

Beköszöntött a tél - óvatosan közlekedjünk!

2018.11.29

Szerda reggel Pécsett a Melegmányi úton valamint Orfű közelében dőlt fa az útra. Mindkét esetben a pécsi hivatásos tűzoltók avatkoztak be.

Ideje a munkáltatónak ránézni, hogy állnak az éves szabadságok

2018.11.29

A Munka Törvénykönyve rendelkezése szerint év végéig minden munkavállalónak ki kell adni az idei évben esedékes szabadságát.. Számos cég küzd jelentős elmaradásokkal ezen a téren, aminek megoldását jelentősen nehezítheti a munkaerőhiány miatt fel nem töltött létszámkeret, illetve a karácsony előtti csúcsidőszak fokozott terhelése is. A főszabálytól a jogszabály megsértése nélkül csak kivételes esetekben lehet eltérni.

Több mint 400 ezer háztartás részesül a téli rezsicsökkentésből

2018.11.28

Összesen több mint 400 ezer háztartás kaphat tüzelőt, illetve támogatást a téli rezsicsökkentés keretében - derül ki a Belügyminisztérium (BM) szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményéből.

Több mint 280 tonna tartós élelmiszer gyűlt össze az Élelmiszerbank felhívására

2018.11.27

Országszerte több mint 120 településen, 200 helyszínen szervezte meg a hétvégén a Magyar Élelmiszerbank Egyesület hagyományos karácsonyi adománygyűjtő akcióját, amelynek keretében több mint 280 tonna tartós élelmiszer gyűlt össze a felajánlásoknak köszönhetően.

Új bölcsőde építését készíti elő Mohács önkormányzata

2018.12.09

Az általános iskolákban már tapasztalható a gyermeklétszám növekedése, de a városban, ahogy évről-évre bővül a foglalkoztatási lehetőség, továbbá látva a lakóparkban a fiatal házasok otthonteremtési ütemét, úgy ítélem meg: eljött az ideje egy új, nagyobb befogadó képességű, korszerű bölcsőde építésének – mondta Szekó József polgármester az elmúlt héten tartott önkormányzati ülésen az újabb fejlesztési program előkészítésének tárgyalásakor.

Mikulás vonatokkal, állomási rendezvénnyel kedvez a gyermekeknek a vasúttársaság

2018.12.07

Pécsről, egy óvodás csoport 250 gyermeke kel útra Dombóvárra. A feldíszített vonaton a kalauzokon kívül a Mikulás és a krampuszok is „szolgálatot teljesítenek”.  

Több mint 400 millióból újul meg a komlói buszpályaudvar

2018.12.07

Megújul a váróterem, a jegypénztár, a mosdók és a DDKK irodái is. A buszparkolókat a pályaudvartól délre, a Bem utca túlsó oldalára költöztetik, így biztonságosabb lesz a gyalogos közlekedés és több a parkosított terület.

Több ezer fiatal vett részt a pályaválasztási rendezvényeken Baranyában

2018.12.06

A Baranya Megyei Kormányhivatal – folytatva a korábbi évek hagyományait – az idei esztendőben is nagy hangsúlyt helyezett a pályaválasztási tevékenység támogatására. 2018-ban a megye több helyszínén is pályaorientációs rendezvények várták az általános, valamint a középiskolák végzős osztályaiba járó fiatalokat, szüleiket és tanáraikat.

Új eszközöket vehettek át a Baranya Megyei önkéntesek

2018.12.05

A központi költségvetésben 2018-ban hétszázmillió forint állt rendelkezésre az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására. December negyedikén a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal megállapodást kötött egyesületek és mentőcsapatok vehették át a pályázaton nyert eszközöket, felszereléseket.

Célegyenesben a komlói útfelújítások

2018.12.04

Az idei nagyszabású útfelújítási program utolsó felvonásaként féltucat helyen aszfaltoznak a napokban Komló-szerte. Emiatt Körtvélyes és Dávidföld több pontján is útlezárásokra kell készülni.

A környezetegészségtan kihívásai

2018.12.04

A PTE Zöld Egyetem projektjének keretében minden hónap utolsó csütörtökére szerveznek egy olyan eseményt, mely a környezetvédelem témáját egy-egy kar kutatójának/oktatójának tudományterületén keresztül mutatja be. A szemeszter utolsó előadását dr. Gerencsér Gellért (PTE ÁOK, Orvosi Népegészségtani Intézet) tartotta a Tudásközpont konferenciatermében november 29-én.

Plüssmaciért élő macit!

2018.12.03

500 Ft-os nap a Pécsi Állatkertben!

Mától a kétgyermekes családok is igénybe vehetik a 10 millió forintos kamattámogatott hitelt

2018.12.01

Már a kétgyermekes családok is igénybe vehetik a 10 millió forintos kamattámogatott hitelt - hangsúlyozta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szombaton Budapesten.

Hoppál Péter: elindult a kulturális alapellátás program második üteme

2018.11.30

Elindult a Kulturális Alapellátás Program második üteme, amelynek kiemelt célcsoportjai elsősorban a 2010 után született gyermekek és a határon túli magyarok lesznek - jelentette be pénteken a kulturális alapellátásért felelős miniszteri biztos sajtótájékoztatón, Pécsett.

Ön kit javasol Baranya megye kitüntető díjaira?

2018.11.30

A Baranya Megyei Közgyűlés rendelete alapján évente díjat kapnak azok a személyek, akik különösen sokat tesznek Baranya fejlődése érdekében.

Milliók a komlói buszjáratokra

2018.11.29

Hétmillió forintot nyert a közösségi közlekedés támogatására a komlói önkormányzat. A pénzből a helyijáratú buszok miatt keletkező veszteséget csökkenti a város.

150 milliárdból fejlesztik a kerékpárutakat 4 év alatt

2018.11.28

Kerékpárutak fejlesztésére 150 milliárd forint jut a következendő 4 évben - közölte az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Karácsonyra hangoló programokat kínál a Pécs Plaza!

2018.11.27

Decemberben színes, ingyenes programokkal várunk!

Elfogtak egy szatírt Pécsen

2018.11.27

Elfogtak egy szarírt Pécsen, aki a gyanú szerint az utcán megszólított nők előtt elégítette ki magát - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség oldalán hétfőn.