2019.06.18, Kedd

Aktuális

Ezekkel a medencékkel újul meg a harkányi fürdő

2019.04.27

Kinti élménymedence és benti kalandmedence is kiépül, a kettőt összekötő úszócsatornával együtt.

Átadták a mohácsi könyvtárban kialakított természettudományos élményközpontot

2019.04.26

Átadták csütörtökön a mohácsi könyvtárban kialakított természettudományos élményközpontot, amely csaknem 300 millió forintos beruházással készült el.

Áprilisban indul a Fülemülék éjszakája programsorozat

2019.04.25

Április végén indul és egy hónapon át tart majd a Fülemülék éjszakája elnevezésű rendezvénysorozat, amelynek keretében az ország több pontján lehet majd hallgatni a fülemülék énekét, több helyszínen pedig madárgyűrűzést is tartanak az állatvédők.

Harminckét embert tartóztattak fel Drávaszabolcsnál

2019.04.25

Harminckét illegális bevándorlót tartóztattak fel kedd éjjel Drávaszabolcs térségében rendőrök - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n.

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

2019.04.24

Szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni oltás - jelentette be Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár keddi sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Sikeres halmentés a Duna folyó árterületéről

2019.04.23

A Baranya Megyei Kormányhivatal a Duna - Dráva Nemzeti Park Igazgatóságával és a Horgász Egyesületek Baranya Megyei Szövetségével összehangolva és együttműködésben sikeres halmentést végzett a Duna folyó árterületén.

Baleseti szimuláció Pécsett

2019.04.21

A Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság a társszervek közreműködésével közlekedési baleseti szimulációt rendezett 2019. április 12-én délelőtt Pécsett, az Expo Centerben.

Ifjú katasztrófavédők versenye Pécsett

2019.04.19

A fiatalok bűn - és baleset-megelőzési, valamint erőnléti feladatokban is összemérték tudásukat a verseny megyei fordulójában.

Nem kell kicserélni a vásárlók könyvét az üzletekben

2019.04.18

Az új uniós adatvédelmi előírások miatt módosulnak a vásárlók könyvével kapcsolatos szabályok, azonban ez a gyakorlatban mindössze annyit jelent, hogy a fogyasztók a jövőben már nem láthatják egymás bejegyzéseit és adatait. A sajtóban megjelent híresztelésekkel szemben a kereskedőknek emiatt nem kell új vásárlók könyvét beszerezniük.

Új eszközpark segíti a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őreinek munkáját

2019.04.17

Magyarország egynegyede természetközeli állapotban megmaradt terület, amire közösen kell vigyáznunk - jelentette ki Rácz András környezetügyért felelős államtitkár a Béda-Karapancsa Tájegységi Iroda átadóján, szerdán Kölkeden.

Négyszeresére nő a forgalom a magyarországi szálláshelyeken

2019.04.16

Több mint a négyszeresére nő a belföldi turizmus forgalma a húsvéti hosszú hétvégén az áprilisban szokásos adatokhoz képest, a tavalyi húsvéti időszakhoz viszonyítva pedig 87 százalékos a bővülés. Az átlagos foglalási érték 53 ezer forint, és jellemzően két éjre szól - derült ki a Szállás.hu foglalási adataiból.

Átadták a PTE nemzetközi oktatási központjának felújított épületét

2019.04.16

Átadták hétfőn a Pécsi Tudományegyetem (PTE) nemzetközi oktatási és idegen nyelvi központjának - a Modern városok program (MVP) részeként - több mint 900 millió forintból fejújított épületét a baranyai megyeszékhelyen.

Több postán is lehet vonatjegyet vásárolni áprilistól

2019.04.15

Áprilistól 17 postán is lehet vasúti menetjegyet vásárolni a MÁV-START és a Magyar Posta között létrejött megállapodásnak köszönhetően - közölte a két szervezet közös közleményben pénteken az MTI-vel.

Még várják a Baranya megyei középiskolások vállalkozási ötleteit

2019.04.14

A Baranya Megyei Kormányhivatal 2019. március 20-án „Saját lábon” címmel – immár harmadik alkalommal – hirdetett vállalkozástervezési vetélkedőt a Baranya megyei középiskolások számára. A pályamunkák beadási határidejét – az iskoláktól érkezett visszajelzések alapján – április végéig meghosszabbították.

Április 12-13-án újra Bárány Napok!

2019.04.12

A tavalyi debütálást követően idén április 12-13-án újra megrendezésre kerül a Bárány Napok, melynek célja, hogy a ritkán választott bárányhúst megismertesse és megszerettesse a hazai fogyasztókkal.

Majombébibumm a Pécsi Állatkertben!

2019.04.26

A hónapban két majomcsaládnál is kopogtatott a gólya, a kis szavannacerkóf és a zászlós farkú kolobuszkölyök születése között mindössze két nap telt el!

A Keleti pályaudvar karbantartás miatt május 13-tól 26-ig zárva tart

2019.04.26

Karbantartás miatt május 13-tól 26-ig zárva tart a Keleti pályaudvar, emiatt számos vonat menetrendje, útvonala és végállomása módosul.

Befogadlak - gyermekvédelem - Pécs

2019.04.25

Minden gyermek számára az a legjobb, ha a gyermekvédelem rendszerében is családban nőhet fel, ezért nagyon fontos a nevelőszülői hivatás - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára szerdán Pécsen.

Ezek a legkedveltebb hazai úti célok a magyarok körében

2019.04.24

Egyre inkább jellemzőek az előfoglalások az utazók körében, és nőtt a kereslet az apartmanok és panziók iránt.

Óriási hímes tojást állítottak ki Pécsen

2019.04.23

A kétméteres tojást a horvátországi Kapronca-Körös megye művészei készítették és ajándékozták a baranyai megyeszékhelynek.

Nemzetközi portugieserszemlét és borkóstolót rendeznek Pécsen

2019.04.22

Nemzetközi szemlét és borkóstolót tartanak a portugieser népszerűsítésére április 25. és 28. között Pécsett és Villányban - közölték a szervezők az MTI-vel.

Ez a sofőr élete fékezése közben készítette élete videóját!

2019.04.20

A bravúrhoz persze az is nagyon kellett, hogy betartsa a sebességkorlátozást.

Folytatódik a toborzás Baranyában

2019.04.18

A rendőrség továbbra is várja a jelentkezőket a határvadász-képzésre.

Súlyos bántalmazás történhetett a mozsgói otthonban

2019.04.17

Súlyos bántalmazás történhetett a Baranya megyei Dél-Zselic Egyesített Szociális Intézmény mozsgói otthonában - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Budapesten újságíróknak.

A járványos agyhártyagyulladás veszélyeire hívják fel a figyelmet az emléknapon

2019.04.17

A járványos agyhártyagyulladás (meningococcus) veszélyeire hívják fel a figyelmet a szakemberek a betegség közelgő, április 24-i világnapja alkalmából.

Változik a vonatközlekedés a húsvéti hosszú hétvégén

2019.04.16

Április 18-án a pénteki, 19-én a szombati, 20-án és 21-én az ünnepnapi, 22-én pedig a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok. Akár másfélszeresére is nőhet az utasszám, ezért a menetjegyek vásárlásáról érdemes időben gondoskodni, illetve kihasználni az automatás és az online jegyváltás igénybevétele esetén nyújtott kedvezményeket.

Pécsett is megkezdődött a hallgatói albérlet-vadászat

2019.04.15

Idén az ELTE, a Debreceni Egyetem és a Budapesti Gazdasági Egyetem vezeti a legnépszerűbb egyetemek listáját – olvasható a legfrissebb felsorolásban. Az intézmények környékén villámgyorsan kiadják a legjobb albérleteket, így aki biztos a dolgában, jobban teszi, ha már a júliusi ponthatár kihirdetés előtt alaposan szétnéz a piacon.

Bemutatkozott az új megyei rendőrfőkapitány a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésén

2019.04.14

A Baranya Megyei Önkormányzat pénteki ülésén bemutatkozott dr. Gulyás Zsolt, Baranya megye új rendőrfőkapitánya, aki egyúttal beszámolt a rendőrség 2018-as tevékenységéről is.

Jobb, ha el se dobod!

2019.04.13

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2019. április 29-én újraindítja a korábbi sikeres szemétgyűjtési akcióját, immár „Jobb, ha el se dobod!” címmel.

Tiltott állatviadal szervezői ellen emeltek vádat Mohácson

2019.04.11

Tiltott állatviadal szervezése és állatkínzás miatt emelt vádat a Mohácsi Járási Ügyészség három férfi ellen, akik olyan kutyaviadalt szerveztek a Duna-parti városban, amelyre külföldről is érkeztek nézők - közölte a Baranya Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.