2019.01.22, Kedd

Aktuális

Újabb hatmilliárdos csomag segíti az építőipari cégeket

2018.12.27

Idén 322 kérelem érkezett be a 16 milliárd forintot kitevő két kiírásra, közülük több mint 170-et támogatnak.

Újabb díjat kapott Pozsgai Zsolt Megszállottak című filmje

2018.12.23

Pozsgai Zsolt drámaíró, színházi és filmrendező Megszállottak című alkotása kapta a legjobb drámai alkotásnak járó díjat Zürichben, Európa egyik legjelentősebb online filmfesztiválján.

Felejtsük el a kütyüket - az az igazi, amikor együtt van a család!

2018.12.22

Az az igazi, amikor együtt van a család - mondta Földi Rita klinikai szakpszichológus az M1 aktuális csatorna szombati műsorában.

Elkészült a komlói garázssor közvilágításának bővítése

2018.12.21

A napokban öt új lámpatestet kapcsoltak fel a városrészben.

120 cipősdobozt töltöttek meg a Baranya Megyei Kormányhivatal munkatársai

2018.12.20

A Baranya Megyei Kormányhivatal az idei évben is csatlakozott az Oktatási Hivatal Pécsi Pedagógiai Oktatási Központja által koordinált – karácsonykor már hagyományosnak számító – cipősdoboz-akcióhoz.

Tartós ködre és ónos esőre figyelmeztetnek

2018.12.19

Több megyében tartós ködre, illetve ónos esőre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Nagy segítség a most átadott Szociális Tálalókonyha a szabadszentkirályi időseknek

2018.12.18

A negyven férőhelyes épület a falu közepén található, könnyen megközelíthető, akadálymentes.

Elővételben is kelendőek az éves autópálya-matricák

2018.12.17

Jól fogynak a már december elseje óta megvásárolható 2019-es éves országos és megyei e-matricák, a hónap első felében a tavalyi 19 ezer darabhoz képest már 23 ezer kelt el belőlük.

Januárban fogadja az első gyermekcsoportokat a pécsi állatkert új természettudományos élményközpontja

2018.12.16

Januárban fogadja az első gyermekcsoportokat a pécsi állatkert új természettudományos élményközpontja - közölte az intézmény MTI-vel, miután pénteken bemutatták a projektben részt vevő iskolák vezetői számára a központ céljait és programjait.

Tíz hónap alatt lepipálta az előző évek kibocsátását a magyar építőipar

2018.12.15

Az ágazat már októberig túlszárnyalta a 2500 milliárd forintos határt, várhatóan eljut a 3000 milliárdos termelésig.

Pécs 1,7 milliárd forintot nyert el elektromos buszok beszerzésére

2018.12.15

Elektromos buszok beszerzésére, valamint az üzemeltetéshez szükséges töltő- és kiszolgáló infrastruktúra megépítésére 1,7 milliárd forintos forrást nyert el a pécsi önkormányzat - tájékoztatta a hivatal csütörtökön az MTI-t.

Országszerte havazás kezdődik

2018.12.14

Országszerte havazás kezdődik - tudatta az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken a Facebook-oldalára feltöltött videójában. A havazás miatt szombatra tizenkét megyére és a fővárosra figyelmeztetést is kiadtak, további három megyében hófúvásra figyelmeztetnek.

Változások a dávidföldi buszmenetrendben

2018.12.13

A Munkácsy utca felújításnak befejezése és az őszi utasszámlálások nyomán átalakul Dávidföld és Körtvélyes felé a komlói helyijáratú autóbuszok menetrendje. Az 5-ös és a 7-es vonalat hétvégeken egy új, 57-es járat váltja le.

Átadták a Napsugár egészségközpontot Újpetrén

2018.12.12

Háziorvosi rendelő, iskolaorvosi ellátás és védőnői szolgálat is helyet kapott az újonnan kialakított Napsugár Egészségközpontban, amelyet ünnepélyes keretek között adtak át Újpetrén.

80 éves iskola újult meg Komlón

2018.12.11

A felújított tanintézményben tornaterem, szaktantermek, játszótér és sportpálya elégíti ki a diákok igényeit.

A karácsony a család és a közösség ünnepe is

2018.12.24

A karácsony a család és a közösség ünnepe is; 24-én jártak a betlehemesek, a kántálók, az ostyahordók, az éjféli misére is megmozdult mindenki. December 25. azonban kizárólag a családé volt, a teljes nyugalom és békesség napja, amikor otthon maradtak – mondta Tátrai Zsuzsanna néprajzkutató hétfőn az M1 Ma reggel adásában.

Bővült Baranya megye gépjárműparkja

2018.12.23

Több mint hárommilliárd forint értékben adtak át katasztrófavédelmi feladatokhoz szükséges járműveket december 20-án a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. Az összesen nyolcvanhárom, különböző rendeltetésű gépkocsiból négy jármű került Baranya megyébe. Egy kritikusinfrastruktúra-védelmi bevetési egységgel, egy szimplafülkés erdőtüzes vízszállítóval és két elektromos autóval bővült a gépjárműparkunk.

A PTE Általános Orvostudományi Kara az első helyen a Figyelő felsőoktatási rangsorában

2018.12.21

Az Oktatási Hivatal adatai alapján 2018-ban is az általános orvos osztatlan mesterképzés bizonyult a képzési terület legnépszerűbb szakjának az első helyes jelentkezések alapján, de töretlen népszerűségnek örvendett az ápolás-és betegellátás alapszak gyógytornász és ápoló szakirányú képzése, valamint a fogorvos osztatlan mesterképzés is.

Útleveleket hamisító bűnszervezet tagjait ítélték el Pécsen

2018.12.21

Hivatali vesztegetés és közokirat-hamisítás miatt végrehajtandó és felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki csütörtökön a Pécsi Járásbíróság egy útlevelek hamisításával foglalkozó bűnszervezet tagjaira.

163 milliós TOP forrásból korszerűsítik a komlói sportlétesítményeket

2018.12.20

Két komlói sportlétesítménynek: a városi sportcsarnoknak és a KBSK futófolyosójának az energetikai korszerűsítésére nyert pályázati pénzt a városi önkormányzat.

Paksi bővítés - Együttműködési megállapodást írtak alá Baranya, Tolna, Somogy és Bács-Kiskun megye elnökei

2018.12.19

A paksi bővítés megvalósítását szolgáló, ötoldalú együttműködési megállapodást írt alá az atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter Baranya, Tolna, Somogy és Bács-Kiskun megye közgyűlési elnökeivel szerdán a Baranya megyei Siklóson.

Határon átnyúló együttműködést írt alá a „két” Baranya

2018.12.18

A horvátországi Eszék-Baranya megye delegációját fogadta Madaras Zoltán, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke. Az egyeztetések során a felek feltérképezték a határokon átnyúló együttműködés lehetséges területeit és megállapodtak abban, hogy olyan projektek megvalósításában vállal a két megye partneri szerepet, melyek a régió gazdasági és turisztikai fejlesztését szolgálják, hogy a határ ne elválassza, hanem hídként kösse össze a két térséget.

3,3 milliárdot fordítanak 2019-ben a Nemzeti Tehetség Programra

2018.12.16

A kormány több mint 3,3 milliárd forintot fordít 2019-ben a Nemzeti Tehetség Programra, amellyel egy évben mintegy 500 ezer fiatalt tudnak támogatni - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Köd előrejelzésére szolgáló rendszer kidolgozásában segít a Pécsi Tudományegyetem

2018.12.15

A biztonságosabb közlekedéshez is hozzájárulhat az a ködöt előrejelző, a korábbinál pontosabb adatokat szolgáltató rendszer, amelyen a veszprémi Pannon Egyetem kutatói dolgoznak az Országos Meteorológiai Szolgálattal és a Pécsi Tudományegyetemmel közösen - tájékoztatta az intézmény rektora az MTI-t.

Karácsony - Felfüggeszti a kikapcsolásokat az E.ON január 6-ig

2018.12.15

Az E.ON 2018. december 14-től 2019. január 6-ig felfüggeszti a kikapcsolásokat az ünnepekre való tekintettel.

Beszáll a busztársaság a komlói pályaudvar felújításába

2018.12.14

Hatvanmillió forint önerővel társul a Dél-dunántúli Közlekedési Központ a komlói önkormányzat buszpályaudvar-felújítási projektéhez. Így összesen 440 millió forintból lehet elkezdeni a régóta időszerű felújítást.

Életeket menthet a magyar fejlesztésű okos minilabor

2018.12.14

Százmillió forint nagyságrendű innovációs projekt eredményeként okos minilabort fejlesztett a száz százalékban magyar tulajdonú 77 Elektronika Kft. A készülék segítségével akár egy háziorvos, egy mentőorvos vagy egy sürgősségi orvos is néhány perc alatt, a levett vérből elvégezhet olyan vizsgálatokat, melyekhez eddig komplett laboranalízisre volt szükség.

Újabb rekortánborítású sportpálya építésére nyert pályázatot Komló

2018.12.13

A többféle labdajátékra is alkalmas pálya körtvélyesi városrészben épül meg, ahol a jelenlegi bitumenes pálya alkalmatlan ezekre a szabadtéri sportolási lehetőségekre.

Szívesen vásárolna önvezető autókat a magyarok többsége egy kutatás szerint

2018.12.12

A magyarok több mint fele számít arra, hogy az önvezető autók széles körben elérhetők lesznek; a megkérdezettek 72 százaléka szívesen vásárolna mesterséges intelligencia által vezetett járművet a jövőben - derül ki az IBM megbízásából végzett kutatásból.

Különleges alapkővel rajtolt a Pécsi Tudományegyetem új épületének kivitelezése

2018.12.10

A ZÁÉV egy 11 ezer négyzetméteres, legyező alakú épületet hoz létre, mely kapcsolódik a jelenlegi oktatási tömbhöz.