2024.06.16, Vasárnap

Aktuális

Pécsen is megrendezik a XI. Állatkertek Éjszakáját

2022.08.18

Tíz intézményben lesznek programok: a Budakeszi Vadasparkban, a Fővárosi Állat- és Növénykertben, a Kecskeméti Vadaskertben, a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban, a Nagyerdei Kultúrparkban (Debrecen), a Pécsi Állatkertben, a Szegedi Vadasparkban, a Veresegyházi Medveotthonban, a Veszprémi Állatkertben és a Xantus János Állatkertben (Győr).

Asztalitenisz BL - Megvannak a magyar csapatok csoportellenfelei

2022.08.07

A Pécs férfi együttese francia, cseh és spanyol ellenfelet kapott.

Kórokozók ellen védő, szöveteken alkalmazható impregnáló anyagot fejlesztettek ki Pécsen

2022.08.05

A kifejlesztett anyag függönyökre és egyéb lakástextíliákra kerülve hosszú időn keresztül hatékonyan véd a különféle bakteriális, vírusos szennyeződésektől, kórokozóktól, és visszaszorítja azok kialakulását is.

Több mint ötezren kerültek be a Pécsi Tudományegyetemre

2022.07.27

Továbbra is a legnépszerűbb képzések között van az ápolás és betegellátás alapképzés, a jogász és az általános orvos osztatlan képzés, valamint a pszichológia szak.

Idén is öt koncertből álló fellépéssorozatra indul a Nemzeti Ifjúsági Kórus

2022.07.23

A 2018-ban alakult Nemzeti Ifjúsági Kórus célja, hogy a Kárpát-medencei magyarság összetartozásának jegyében a nemzeti jelzőhöz méltó színvonalon mutassa be a 20-21. századi magyar kórusirodalom legjavát.

A hévízi és balatonfüredi szállások a legdrágábbak idén nyáron

2022.07.10

A legnépszerűbb hazai úti célok élén Siófok, Hajdúszoboszló, Eger, Balatonfüred és Budapest áll, majd  Gyula, Hévíz, Szeged, Zalakaros és Pécs következik.

Mabisz: rekordösszegű kárkifizetéseket is hozhat az idei viharszezon

2022.07.08

Az idei viharszezon felénél, a május-júniusi adatok szerint 39 ezer bejelentés érkezett a biztosítókhoz, a kárösszeg pedig 4,6 milliárd forint, ennek alapján az idei négyhavi kárkifizetések meg is haladhatják a tavalyi, tízéves rekordnak számító összeget - jelezte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) szerdán.

Idén a 2010-es összeg három és félszerese jut szociális és gyermekvédelmi kiadásokra

2022.06.13

A Szoceg munkatársai kiemelkedő teljesítményt nyújtanak, több mint háromezer baranyait segítenek nap mint nap.

Kiosztották a Családbarát kórházi innovációs díjakat

2022.06.08

A nyertesek újításai közül kiemelték a telemedicina lehetőségének megteremtését (Debrecen), a munkavállalóknak nyújtott anonim segítséget a mentális terhek csökkentésében (Békés Megyei Központi Kórház), valamint a dolgozók mentális, fizikai, szociális jóllétének javítását, különösen a Covid-járvány időszakában (Pécs).

A modellváltás után is stabilan működik a Corvinus Hallgatói Önkormányzata

2022.05.20

A 2022. április 25 és május 8-között a Budapesti Corvinus Egyetemen (Corvinus) megrendezésre kerülő Hallgatói Önkormányzati küldöttgyűlés választás során az egyetem hallgatósága megválasztotta a 41 fős küldöttgyűlését. A jogorvoslati határidő lejárta után az alapítványi működésre történő átalakulásról, a Hallgatói Önkormányzat szerepéről és terveiről a Corvinus HÖK tisztségviselői nyilatkoztak a szervezetben sikeresen lezajlott küldöttgyűlés választást követően.

Giro d'Italia - Cavendishé a balatonfüredi sprint

2022.05.10

A verseny útvonala érintette Bács-Kiskun, Baranya, Csongrád-Csanád, Fejér, Komárom-Esztergom, Pest, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyét is.

Forgass a Földért - Idén is meghirdetik a filmkészítő maratont

2022.05.05

A versenyt a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara (PTE KPVK) és a Forgass a Földért Alapítvány szervezi.

Az EU kiválasztotta a klímasemleges települések megvalósítását célzó kísérleti programban részt vevő száz várost

2022.05.02

A száz kiválasztott településnek klímasemleges városra vonatkozó terveket kell kidolgozniuk és ezekhez kapcsolódó megállapodásokat kell kötniük.

Pályafelújítás miatt pótlóbuszok viszik az utasokat keddtől a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon

2022.04.19

Kedden és szerdán az InterCityk helyett Sárbogárd és Dombóvár, a személyvonatok helyett Szakály-Hőgyész és Dombóvár között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

Egyre magasabban jegyzik a magyar egyetemek korszerű képzéseit

2022.04.12

Tíz magyar egyetem szerepel a világ legjobbjai között: a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), a Debreceni Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Semmelweis Egyetem (SE) és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE).

Rekordszámú fiatal jelentkezett az MCC Egyetemi Programjába

2022.08.14

A tehetséggondozó intézmény regionális egyetemi központjaiban - Debrecenben, Győrött, Miskolcon, Pécsett és Szegeden - tavaly útnak indult Egyetemi Program idén is rengeteg érdeklődőt vonzott.

A PTE-n születő szellemi termékek piacra kerüléséhez nyújt támogatást az intézményt fenntartó alapítvány

2022.08.06

Évente százas nagyságrendben születnek szabadalmak a pécsi egyetemen.

Felpörgette a fesztiválszezon a telekocsi szolgáltatást

2022.08.04

Leggyakrabban a főváros és Miskolc, Szeged, Pécs, Nyíregyháza, valamint Debrecen között használják az Oszkárt.

Júniusban is drágultak az albérletek

2022.07.24

Az egyetemvárosok közül Debrecent 150 ezer forint jellemzi. Győrben, Pécsen és Szegeden egyaránt 140 ezer forint az átlag.

Nyolc érmet nyertek a magyar versenyzők a nemzetközi kémiai és földrajzi diákolimpián

2022.07.20

Az online tartott földrajzi olimpián (az iGeón) Lontay Olivér (Milestone Institute, Budapest) és Rózsa Simon Péter (ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola, Budapest) ezüstéremmel végzett, Szekeres Panna (Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Bonyhád) és Kurenkov Efim (Kőrösi Csoma Sándor Kéttannyelvű Gimnázium, Budapest) pedig bronzérmes lett.

Még mindig lehet jelentkezni az MCC Egyetemi Programjára

2022.07.09

Az intézmény mindazon első egyetemi évüket a 2022/2023-as tanév őszi félévében kezdő hallgatók jelentkezését várja, akik a budapesti, debreceni, győri, miskolci, pécsi és szegedi egyetemek nappali tagozatos hallgatói lesznek.

Elrajtolt a hazai építőiparban kuriózumnak számító LATEREX Junior Mérnök Program

2022.07.01

A LATEREX által szervezett programnak köszönhetően a mérnök hallgatók lehetőséget kapnak karrierépítésre.

Asztalitenisz Extraliga - Elutasították a Celldömölk kérelmét, a férfiaknál a Pécs a bajnok

2022.06.09

Hodaei a szabályokat megszegve játszott a Celldömölk hat alapszakaszbeli meccsén.

Vidéki városokban kínál programokat a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál

2022.05.25

A Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertje lesz hallható június 7-én a pécsi székesegyházban.

A legjobbak állást is kaphatnak: a LATEREX magasépítő vállalat tehetséggondozási programmal reagál a mérnökhiányra

2022.05.17

A helyszíni munkát egy négyhetes felkészülés előzi meg, majd a program második felében, vagyis 5 hónapon keresztül egy konkrét projekten dolgozhatnak a résztvevők az építésvezetővel együtt, illetve sajátíthatják el a kivitelezés egyes folyamatait.

Baranyai kistelepülések nyolctonnányi adományt gyűjtöttek a menekülteknek

2022.05.08

Hét baranyai kistelepülés - Birján, Pécsudvard, Szemely, Egerág, Szőkéd, Áta és Kisherend - fogott össze és gyűjtött 8 tonnányi adományt, 8 millió forint értékben.

Ezentúl a levegőből is ellenőrzik a közlekedőket a rendőrök Baranyában

2022.05.03

Az észlelt forgalmi szituációkról, szabályszegésekről a drón a távolból készített mozgóképeket a rá szerelt kamerával, ezek alapján pedig a közlekedési rendőrök rögtön az elkövetés helyszínének közelében intézkedés alá is vonták a szabályszegőket.

Koronavírus - Új gyógyítási technológia alkalmazásáért kötött megállapodást két magyar egyetem és egy gazdasági társaság

2022.05.01

A CAPTEC már hat esztendeje dolgozik egy olyan technológia kidolgozásán, amely alkalmas lehet a humán véráramban található tumorsejtek, vírusok, baktériumok célzott eltávolítására.

Rekord lehet a belföldi turizmusban húsvétkor

2022.04.13

Minden negyedik ember wellness-szállást választott a hosszú hétvégére. Eger, Budapest, Gyula, Hajdúszoboszló és Pécs bizonyultak most a legkeresettebb úticéloknak.

Az esőben égett Márki-Zay és csapata Tiszakécskén

2022.03.31

A helyi sajtó képviselőivel együtt talán harmincan jelentek meg március 31-én csütörtökön délelőtt az ellenzék miniszterelnök jelöltjének Márki-Zay Péternek a tiszakécskei piacon rendezett fórumán. Talán nem túlzás kínosnak minősíteni a rendkívül alacsony érdeklődést, hiszen a rendezvényt napokkal korábban meghirdette a miniszterelnök jelölt.