2019.06.18, Kedd

Aktuális

Fontos a rendszeres vérnyomásmérés

2019.05.15

A magas vérnyomás a legelterjedtebb szív- és érrendszeri betegség, ezért fontos a rendszeres vérnyomásmérés - erre hívta fel a figyelmet a hipertónia világnapján, szerdán a Gotttsegen György Országos Kardiológiai Intézet (GOKI).

Két Tolna megyei tűzoltó csapat is bizonyított az UltraBalatonon

2019.05.15

Két Tolna megyei tűzoltó csapat is indult a hétvégi UltraBalaton futóversenyen.

Hatvanöt millió forintot fordítanak ebben az esztendőben Mohácson utak és járdák felújítására

2019.05.14

Az önkormányzat költségvetésében hatvanöt millió forintos keretet különítettek el korábban utak, járdák felújítására, s a közelmúltban arról is határozott a képviselő-testület, a városban hol kerül sor beavatkozásokra idén.

Szombaton délelőtt ismét kedvezményes áron oltathatók be a kutyák Mohácson

2019.05.11

A hétvégén négy mohácsi állatorvos rendelőjében oltathatják be kedvezményes áron kutyáikat a gazdák, akik eddig ezt elmulasztották.

Egy drogterjesztő hálózat tizennégy tagját fogták el a Baranyában

2019.05.10

Egy drogterjesztő hálózat tizennégy tagját fogták el összehangolt akció keretében a rendőrök Baranyában és Budapesten - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság (BMRFK) csütörtökön a police.hu oldalon.

Hatvan év után került a helyére a Stonehenge egy eltűnt darabja

2019.05.09

Több mint 60 év után került a helyére a Stonehenge egy darabja, melyet 1958-ban régészek emeltek ki az egyik gigászi kőoszlopból.

Átadták a harkányi gyógyfürdő újjávarázsolt épületét

2019.05.09

A Baranya megyei fürdőhely folyamatosan újul meg – most a szaunavilágot is magába foglaló II. épületet adták át, de újabb medencefelújítások és csúszdaépítkezések várhatóak.

Megépült az új egészségház Magyarszéken

2019.05.08

Ünnepélyesen átadták újonnan megépült Magyarszéki Egészségházat, melyben egy háziorvosi és egy fogorvosi rendelő is helyet kapott, emellett egy védőnői szobát is kialakítottak.

Érettségi - Vegyes nehézségűeknek találták a diákok a matematika feladatokat

2019.05.07

Megoldhatóaknak, de egyúttal vegyes nehézségűeknek találták a keddi matematika érettségi írásbeli feladatait a vizsga után az MTI-nek nyilatkozó intézményvezetők és szaktanárok.

Paks II. és a PTE

2019.05.05

Együttműködési megállapodást kötött a Pécsi Tudományegyetem és a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter. Az erről szóló megállapodást Süli János miniszter, Miseta Attila, az egyetem rektora és Jenei Zoltán, a PTE kancellárja látta el kézjegyével a pécsi egyetem Szenátusi Tanácstermében május 3-án.

Történelmi helyszínen tartották a demográfiai konferencia következő állomását

2019.05.03

A hetedik alkalommal megrendezett eseményen az előadások palettáján többek közt olyan témák kaptak helyet, mint a média szerepe a reprodukció folyamatában vagy a szülészet-nőgyógyászat fejlesztése.

Kezdődik a szúnyogirtás

2019.04.30

A héten megkezdődik az országos szúnyoggyérítési program - tájékoztatta a program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hétfőn az MTI-t.

A PTE ismét indul a legtöbbet bicikliző egyetem címért

2019.04.29

Az egyetem ismét csatlakozott az Academic Bicycle Challange programhoz, melynek keretében május 1. és 30. között részt vesz egy nemzetközi megmérettetésben. A program célja, hogy felhívja a figyelmet a kerékpáros közlekedésre és a környezettudatosságra.

Közös véradást szervez a PTE és az Országos Vérellátó Szolgálat

2019.04.29

A Pécsi Tudományegyetem és az Országos Vérellátó Szolgálat közös véradást szervez, amelyre 2019. április 30-án, kedden kerül sor 8.00-18.00 óra között.

Adománygyűjtéssel segíti Mohács a súlyosan beteg Berki Nikolaszt

2019.04.28

Berki Nikolasz negyedik stádiumban lévő neuroblastomával küzdő tíz éves mohácsi kisfiú, a Park Utcai Katolikus Általános Iskola tanulója.

Emléktábla a komlói órásdinasztiának

2019.05.15

Emléktáblát avattak a Komlón több évtizeden keresztül órásmesterként dolgozó Bertaldó-család tiszteletére.

Rendkívüli nyitvatartás lesz az EP-választás hétvégéjén a kormányablakokban

2019.05.15

Annak érdekében, hogy minden választásra jogosult szavazhasson, az Európai Parlamenti választások hétvégéjén rendkívüli nyitvatartási rend lesz érvényben a kormányablakkal, okmányirodával rendelkező településeken.

Mától két hétre lezárják a Keleti pályaudvart

2019.05.13

Zárva tart mától jövő vasárnapig, május 26-ig a Keleti pályaudvar karbantartás miatt - tájékoztatta a MÁV Zrt. az MTI-t. A lezárás idején a vonatok nem érintik a Keletit, minden járat induló- és végállomása más pályaudvarokra és állomásokra kerül át.

Észak-mecseki falvakat ajándékozott meg a Pécsi Állatkert és a Karitász

2019.05.10

Sikeres volt a Pécsi Állatkert és a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász közös adománygyűjtő akciója, hiszen 90 családnak adhattak át olyan ajándékokat a szervezők, amelyeket az állatkert látogatói ajánlottak fel. A felajánlott játékokat, ruhákat a Karitász munkatársai és önkéntesei tartós élelmiszerekkel egészítették ki, így igazán színes és hasznos ajándékot vehettek át a nehéz körülmények közt élők.

Nem mindenkit kell megmenteni!

2019.05.10

A napokban elkezdődik az őzek ellése, a kirándulók egyre gyakrabban találkozhatnak őzgidával.

Pécsi egyetemista lesz az ENSZ magyar ifjúsági küldöttje

2019.05.09

Sparks Jason, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Általános Orvostudományi Karának (ÁOK) hallgatója egy háromfordulós kiválasztási folyamaton vett részt a közelmúltban az ENSZ magyar ifjúsági küldött pályázatán, amin az indulók között ő bizonyult a legsikeresebbnek.

Tizenegymilliárdos büntetőügyben 75 ember ellen javasol vádemelést a NAV

2019.05.09

Autóversenyzéshez kapcsolódó színlelt reklámtevékenységgel csalt el több mint 11 milliárd forintot 2012 és 2016 között az a bűnszervezet, amelynek 75 tagja ellen javasol vádemelést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - közölték a szervezet Dél-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatóságának vezetői szerdán sajtótájékoztatón, Pécsen.

Közérdekű munkát végzők szépítik Pécs belvárosát

2019.05.08

Évente 20-30 ezer munkaórányi feladatot látnak el Pécs belvárosában közérdekű munka keretében azok, akiket erre ítélt a bíróság, vagy szabálysértési pénzbüntetésüket e módon kívánják kiváltani. A közérdekű munkát végzőket a szakterületen szervezési és ellenőrzési feladatokat is ellátó Baranya Megyei Kormányhivatal közvetíti ki. A téma kapcsán május 7-én tartottak sajtótájékoztatót a város főterén.

Sűrített levegővel hajtott járművek versenye lesz Egerben

2019.05.05

Nyolc ország egyeteméről 41 csapat sűrített levegővel hajtott járműve rajtol el az idén a 12. Nemzetközi Aventics Pneumobil Versenyen.

Kullancsszövetség: mobilalkalmazás is segít a védekezésben

2019.05.04

Mobilalkalmazással segíti a kirándulókat a Magyar Kullancsszövetség a kullancs által terjesztett betegségek megelőzésében - közölte a szövetség elnöke kedden az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió közös műsorblokkjában.

Fokozottan ellenőrzi a Baranya Megyei Kormányhivatal a mutatványos berendezéseket

2019.05.01

A jó idő beköszöntével egyre több olyan rendezvényre – mutatványos berendezésprogramra, falunapra, majálisra, fesztiválra – látogathatunk el, ahol különböző mutatványos berendezések, például körhinták, légvárak, trambulinok is vannak. Ezeknek az eszközöknek a szabályos üzemeltetését a tavaszi-nyári időszakban a kormányhivatal fokozottan ellenőrzi.

Őrző-védő cégpiramis tagjai ellen javasol vádemelést a NAV Baranyában

2019.04.29

Vádemelést javasol a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatósága tizenöt ember ellen, aki a gyanú szerint 150 millió forinttal károsította meg a költségvetést - tájékoztatta a szervezet sajtóreferense hétfőn az MTI-t.

Mészáros Gabriella kapta idén a Jó ember-díj kitüntetést Pécsett

2019.04.29

Mészáros Gabriella, sorstársait segítő mozgássérült önkéntes kapta idén az MTI néhai tudósítója, Káplár László emlékére alapított Jó ember-díjat, az elismerést szombaton adták át Pécsen.

A Magyar Közútnak egyre több problémát jelent az illegális szemét eltakarítása

2019.04.28

Mind nagyobb problémát jelent az útszéli, illegális szemetelés a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek - mondta Pécsi Norbert Sándor, a cég kommunikációs osztályvezetője szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

Családbarát mobilapplikációt mutattak be

2019.04.27

A családbarát - pelenkázó-, szoptatóhelyiséget működtető - intézmények, szolgáltató- és bevásárlóközpontok listáját tartalmazó mobilapplikációt mutattak be pénteken Budapesten.