2019.03.27, Szerda

Aktuális

Enyhítették a volt szigetvári polgármester kérésének megfelelően szavazó képviselő börtönbüntetését

2019.02.19

Jogerősen két évről egy évre enyhítette kedden a Pécsi Ítélőtábla egy volt szigetvári önkormányzati képviselő börtönbüntetését, aki a baranyai város volt polgármesterének kérése szerint szavazott - derül ki a táblabíróság keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményéből.

Elindul a PTE Erasmus Roadshow!

2019.02.19

Mindig is érdekelt az Erasmus? A haverjaid már voltak? Szívesen tanulnál egy félévet Párizsban, Berlinben, Portóban, vagy más európai városban? Itt az idő, hogy minden kérdésedre választ kapj! A kari tájékoztatókon minden szükséges információhoz első kézből juthatsz hozzá!

Főleg Somogy és Baranya megyében szaporodtak el az aranysakálok

2019.02.18

Drasztikusan elszaporodtak az aranysakálok Magyarországon, a szakemberek szerint az elmúlt évtizedekben még soha nem volt ekkora a számuk.

Schild Róbertet választották Mekényes polgármesterének

2019.02.18

Schild Róbert lett az észak-baranyai Mekényes polgármestere, a független jelölt egyedül indult a tisztségért a vasárnapi időközi választáson - tájékoztatta a helyi választási iroda vezetője, a mágocsi közös önkormányzati hivatal jegyzője az MTI-t.

Változtak ingatlan-bérbeadással kapcsolatos adószabályok

2019.02.15

Január 1-je óta az ingatlan-bérbeadásból származó jövedelem megállapításakor nem kell bevételként figyelembe venni az ingatlan használatával összefüggő, bérlőre áthárított díjat, jellemzően a közüzemi szolgáltatások díját - hívja fel a figyelmet az adóhatóság a honlapján.

Influenza - Feloldották a látogatási tilalmat a pécsi klinikán

2019.02.14

Az influenzaszerű megbetegedések jelentős csökkenése miatt csütörtökön feloldották a látogatási tilalmat a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának fekvőbeteg osztályain - közölte a felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

Csaknem három évre ítéltek egy embercsempészt Mohácson

2019.02.13

A Mohácsi Járásbíróság két év tíz hónap börtönre ítélt egy abonyi férfit, aki huszonnyolc migránst próbált meg Magyarországból Ausztriába csempészni - tájékoztatta a Pécsi Törvényszék szerdán az MTI-t.

Nagy lendületet vett tavaly a 4G-s mobilinternet

2019.02.12

Gyors ütemben terjed Magyarországon a 4G-s mobilinternet, amellyel a hazai okostelefon-használók csaknem 80 százaléka kapcsolódik a világhálóra a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) adatai szerint.

Itt ellenőrznek a NAV baranyai munkatársai februárban

2019.02.12

A vizsgálatok során a számla-, és nyugtaadást, a foglalkoztatást, az online pénztárgép használatát, valamint a forgalmazott áruk eredetét ellenőrzik. Ahol a pénztárgép által továbbított adatok ezt indokolják, ott forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

Polgármestert választanak vasárnap az észak-baranyai Mekényesen

2019.02.11

Polgármestert választanak vasárnap az észak-baranyai Mekényesen - tájékoztatta a helyi választási iroda vezetője, a mágocsi közös önkormányzati hivatal jegyzője hétfőn az MTI-t.

Tetőparkolóval épít új vásárcsarnokot Mohács

2019.02.11

Már a térburkolatok készítésénél jár az SH-Bau, a félmilliárdos beruházásban közel 50 éves épületet cserélnek le.

Sugárforrást tartalmazó szonda sérült egy pécsi kutatófúráson, nem jelentett veszélyt a környezetre

2019.02.09

Sugárforrást tartalmazó szonda sérült meg egy pécsi iparterületen végzett kutatófúráson, a szondát kiemelték, a sugárforrás nem jelentett veszélyt a környezetre - közölte az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) honlapján, pénteken.

Megkezdődtek a gyermekjátékok fogyasztóvédelmi ellenőrzései

2019.02.08

Megkezdődött az Innovációs és Technológiai Minisztérium által elrendelt idei évi játékvizsgálat, amelynek célja kiszűrni a piacról a veszélyes játékokat - tájékoztatta az ITM csütörtökön az MTI-t.

Kiválóság Központot hoz létre a PTE EU-s forrásból

2019.02.06

Újabb mérföldkövéhez érkezik a Pécsi Tudományegyetem vezetésével, a Szegedi Tudományegyetemmel és a Debreceni Egyetemmel konzorciumban az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával megvalósuló projekt. A célok között szerepel egy olyan hiánypótló kiválósági központ kialakítása, amelynek fókuszában a sportteljesítmény és az egészség áll.

A következő 20-30 év vezető problémája a nyaki gerinc megbetegedése lesz

2019.02.06

A mobiltelefonokat előrehajtott fejjel kell nézni, ami prognosztizálja, hogy a következő 20-30 év vezető problémái a nyaki gerinc megbetegedései lesznek, és ez a fiatalokat, tinédzsereket kifejezetten érinti - mondta Erbszt András, a DoctorFit Gerincambulancia alapítója, vezető főorvosa szombaton az M1 aktuális csatornán.

Sportegészségügyi hátteret ad a PTE a PVSK számára

2019.02.19

Együttműködési megállapodást kötött Magyarország első egyeteme és Pécs város legnagyobb múltú sportegyesülete. A Pécsi Tudományegyetem és az idén 100 éves Pécsi Vasutas Sportkör kooperációja a hatékony tehetséggondozást és a versenysport sportegészségügyi hátterét biztosítja.

Már virágzik a hunyor a Mecsekben

2019.02.18

A védett virág eszmei értéke 10000 forint.

A casco nem váltja ki a kátyúbiztosítást

2019.02.18

A kátyúk által a gépjárművekben okozott károkat az illetékes útkezelők csak a panaszok mintegy felében térítik meg, az évi néhány ezer forintos kátyúbiztosítás azonban alapvetően növeli a kártérítés esélyét - hívja fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Ma lejár a felsőoktatási jelentkezések határideje

2019.02.17

Ma éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre a E-felvételin keresztül.

Átszervezi a falugazdász hálózatot az agrárkamara

2019.02.14

Átszervezi a falugazdász hálózatot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) - közölte Darabos Tamás a kamara főigazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

Szorult helyzetbe került egy őz Pécsett

2019.02.14

Tegnap délután Pécsen egy őz a fémkerítésbe szorult. A kisebb sérüléseket szerzett, kimerült állat kiszabadításához tűzoltói segítséget kértek.

Anyagvizsgáló laboratóriummal gazdagodik a PTE 3D központja

2019.02.13

A PTE 3D projekt anyagvizsgáló laboratóriuma a hónap végén kezdi meg üzemszerű működését.

Többmilliós csalási ügyben emelt vádat a szigetvári ügyészség

2019.02.12

Jelentős kárt okozó csalás miatt emelt vádat a Szigetvári Járási Ügyészség két baranyai férfi ellen, akik olyan kukoricára kötöttek adásvételi szerződést, amellyel nem rendelkeztek.

Péntekig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre

2019.02.12

Legkésőbb péntek éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre az E-felvételin keresztül - közölte az Oktatási Hivatal hétfőn az MTI-vel.

Jogerősen is felfüggesztett börtönre ítélték a kollégáit mérgező pécsi ápolónőt

2019.02.11

Jogerősen is két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Pécsi Törvényszék egy ápolónőt, aki csaknem egy éven keresztül nyugtató- és altatószerekkel mérgezte kollégáit egy pécsi klinikán - közölte a bíróság hétfőn az MTI-vel.

Különleges busz is segíti a bűnmegelőzést Baranyában

2019.02.10

A Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsa és Baranya Megyei Kormányhivatal között az elmúlt év végén kötött együttműködési megállapodás alapján – a Nemzeti Bűnmegelőzési Startégia célkitűzéseinek támogatása érdekében – a tegnapi napon megalakult a Baranya Megyei Bűnmegelőzési Tanács.

Vasárnap kezdődik a házasság hete

2019.02.09

Vasárnap kezdődik a házasság hete; országszerte és a határon túl 100 településen több mint 200 programmal irányítják a figyelmet a házasság, a család fontosságára - közölték a szervezők a rendezvény csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten.

Tetőfokára hágott a cégalapítási kedv az építőiparban

2019.02.08

Miközben a legtöbb ágazatban csökken vagy stagnál a cégek száma, addig az építőiparban meredeken emelkedik.

Teljesen kiégett egy menetrendszerinti busz Pécsett

2019.02.06

Tegnap délután, Pécsen a Ranga László úton egy menetrend szerint közlekedő távolsági járatú busz motortere kigyulladt.

Korszerűbbé válik a pécsi egyetem egészségügyi oktatása

2019.02.06

A fejlesztés során gyógyszer- és biotechnológiai oktatási részleget is kialakítanak, valamint kiépítenek egy speciális légtechnikai rendszert.