2019.06.18, Kedd

Aktuális

Adatvédelem miatt cserélni kell a vásárlók könyve nyomtatványt

2019.04.11

A személyes adatok fokozottabb védelme miatt rövidesen cserélni kell a vásárlók könyve nyomtatványt, hogy más vásárló ne juthasson hozzá a korábbi bejegyzésekhez kapcsolódó személyes adatokhoz, például névhez, lakcímhez, telefonszámhoz, e-mail címhez - hívja fel a figyelmet a Consumer Protection Contact (PC Contact) fogyasztóvédelmi tanácsadó cég.

A Zsolnay Porcelánmanufaktúra szerint nem keletkezett leltárhiány

2019.04.07

A Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt.-nél 2014 és 2016 között nem keletkezett bűncselekménnyel összefüggésbe hozható leltárhiány - írta a cég az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Szűznemzéssel adhatott életet négy utódjának a Pécsi Állatkert varánusza

2019.04.05

A pécsi állatkert Ervina nevű szalagos varánusza feltehetően szűznemzéssel, azaz hím varánusz "segítsége" nélkül adott életet négy egészséges kis gyíknak - közölte az intézmény csütörtökön az MTI-vel, azt is kiemelve, hogy ilyen esetet eddig még nem dokumentáltak.

Komoly fejlesztéseket hajtott végre a pécsi Kerek Világ Alapítvány

2019.04.05

Mozgásnevelő és digitális eszközökkel fejleszti a sérült gyerekeket a KEREK VILÁG ALAPÍTVÁNY. Az európai uniós pályázati forrásból megvásárolt eszközökkel hatékonyabb lehet a gyógypedagógiai fejlesztő munka.

Újra bejárják Magyarországot a Google-autók

2019.04.04

A Street View szolgáltatás 2013 óta működik Magyarországon, legutóbb tavaly frissítették.

Baranya megyének is hoz fejlesztést a paksi atomerőműbővítés

2019.04.03

Öt megye kormánymegbízottjai és közgyűlési elnökei találkoztak március végén Süli János tárca nélküli miniszterrel Szekszárdon, hogy a Paks II projekthez kapcsolódó együttműködési lehetőségekről egyeztessenek.

Így néz ki a befejezéshez közeledve az új Puskás-stadion - videóval és fotókkal

2019.04.03

Az elmúlt évtizedek legnagyobb magyar építési beruházásának a sajtóbejárásán lapunk is ott volt.

TeSzedd! Pécsett – 120 zsák szemetet gyűjtöttek a hivatali dolgozók

2019.04.02

Az idei évben immár nyolcadik alkalommal rendezték meg a „TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót. A Baranya Megyei Kormányhivatal – folytatva a korábbi évek hagyományait – ezúttal is csatlakozott az országos kezdeményezéshez.

Áprilisban kezdődik a bölcsődei jelentkezési időszak

2019.04.01

Áprilisban kezdődik a bölcsődei jelentkezési időszak - hívták fel a figyelmet az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

Letartóztattak egy afgán embercsempészt Pécsen

2019.03.30

Elrendelte a letartóztatását a Pécsi Járásbíróság pénteken egy afgán férfinek, aki a gyanú szerint nyolc honfitársát akarta Ausztriába csempészni.

Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás

2019.03.30

Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás, az órákat éjjel 2 órakor 3 órára kell állítani. Az átállás érinti a közösségi közlekedést és a légitársaságok menetrendjét is.

Megszépül a szökőkút a komlói városháza előtt

2019.03.27

Felújítja a komlói önkormányzat a Városház téren álló szökőkutat. A helyiek körében nagyon népszerű látványosság a május elsejei ünnepségekre készül majd el.

Távozik pozíciójából a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója

2019.03.27

Fellegi Norbert veszi át Tarcsa Csaba feladatkörét, ugyanis kinevezték a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) igazgatójának - tájékoztatta a Belügyminisztérium (BM) hétfőn az MTI-t.

OMSZ: éjszakai mentésre is alkalmasak lesznek az új helikopterek

2019.03.25

Olyan új helikoptereket állítanak szolgálatba Magyarországon, amelyek éjszakai mentésre is alkalmasak lesznek - mondta Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Különleges szakácskönyvet adott ki a Pécsi Tudományegyetem

2019.03.25

Megjelent a Pécsi Tudományegyetem különleges szakácskönyve, amelyhez a recepteket a PTE hallgatói küldték be, és 50 különböző nemzet ételei közül mutatnak be egyet-egyet Algériától Vietnámig.

Erdősmecskén merültek a búvárok

2019.04.07

Március utolsó hétvégéjén a Határszél Önkéntes Tűzoltó egyesület vizsgázott búvárai vízből mentési-, kishajó vezetési- és merülési gyakorlatot tartottak az erdősmecskei bányatónál.

Vádat emeltek a pécsi Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. cégvezetője ellen

2019.04.06

Sikkasztás és hamis magánokirat felhasználása miatt vádat emelt a Szekszárdi Járási Ügyészség a pécsi Porcelánmanufaktúra Zrt. cégvezetője ellen - közölte a Tolna megyei főügyész pénteken az MTI-vel.

Felújítás miatt ötnapos útlezárás lesz Pécsen, a Megyeri úti vasúti átjáróban

2019.04.05

A MÁV felújítási munkákat végez Pécsen, a Budapest–Pécs vonal és a Megyeri út kereszteződésében lévő vasúti átjáróban.

Nagyjából egy hónap múlva megelevenednek a falak a Pécsi Gyermekklinikán

2019.04.04

A PTE-ÁOK Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikája (röviden: Pécsi Gyermekklinika) ambulanciáján évente 12 ezer gyerek fordul meg. Az itt ücsörgő, fájdalommal és szorongással küszködő gyermekek számára a feszültséget csak tovább növeli a várakozás, kivizsgálás, kezelés. A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei olyan megoldást kerestek erre a problémára, ami hosszú távon is tartós marad. Innen eredt az Interaktív Mesefal projekt ötlete.

Faültetéssel indult a Csontváry emlékév a baranyai megyeszékhelyen

2019.04.03

Csontváry-Kosztka Tivadar festőművész halálának 100. évfordulója alkalmából a festményeiről jól ismert libanoni cédrust ültettek el a baranyai megyeszékhelyen.

Tűzoltási gyakorlaton vettek részt Baranya megye tűzoltó egyesületei

2019.04.03

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Pécsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség megyei tűzoltási gyakorlatot szervezett a közreműködő és önállóan beavatkozó tűzoltó egyesületek részére, amit a hétvégén tartottak meg.

Jövő nyárig újul meg, s kap új funkciókat a Duna-part egykori gyártelepe

2019.04.02

Nemrég végre leült a szállongó téglapor a Duna-parton a volt Selyemgyár és a szintén már csak múlt idejű Temaforg területén folyó, tavaly nyáron megkezdett bontási munkálatok után.

Pogányi repülőbaleset - Nem műszaki hiba okozta a szerencsétlenséget

2019.04.01

Nem műszaki vagy szerkezeti meghibásodás okozta a pécs-pogányi repülőtér közelében tavaly május végén történt, két halálos áldozatot követelő légi balesetet - tájékoztatta a Magnus Aircraft Zrt. az MTI-t a rendőrségi nyomozás eredményeire hivatkozva.

A fűtésrendszer korszerűsítésére pályázhatnak családok

2019.03.31

A fűtésrendszer korszerűsítésére írt ki pályázatot a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) - jelentette be Somogyi Soós Anita, a szervezet munkatársa szombaton az M1 aktuális csatornán.

Pamkutya és ifjúságvédelem Pécsen

2019.03.30

Szerfogyasztás, cyber bullying, online veszélyek is témája volt az Útjelző programsorozat csütörtöki állomásának.

Országos tűzgyújtási tilalom lép életbe pénteken

2019.03.28

Az ország egész területére kiterjeszti a tűzgyújtási tilalmat péntektől a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Elindult a pécsi labdarúgó-akadémia kivitelezése

2019.03.27

Elkezdődött szerdán a Pécsi Sport Nonprofit (PSN) Zrt. idősebb Dárdai Pál (1951-2017) nevét viselő utánpótlás labdarúgó-akadémiájának kivitelezése a baranyai megyeszékhelyen.

Ismét ösztöndíjpályázatot hirdet a Diákhitel Központ

2019.03.26

A Diákhitel Központ negyedik alkalommal hirdeti meg ösztöndíjpályázatát, amelyre május 6-ig lehet jelentkezni.

Miklós Dezső László lett Romonya polgármestere

2019.03.25

A független Miklós Dezső Lászlót választották meg a Pécshez közeli Romonya polgármesterének vasárnap - tájékoztatta a helyi választási iroda vezetője az MTI-t.

Ügyfélkaput mindenkinek! - az elektronikus ügyintézésről tartottak előadást Pécsett

2019.03.25

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében tartottak előadást a Baranya Megyei Kormányhivatal munkatársai az elektronikus ügyintézésről az érdeklődő vállalkozásoknak 2019. március 19-én, Pécsett.