2024.05.27, Hétfő

Aktuális

17 százalékkal nőttek az albérlet árak Pécsen

2021.08.27

Pécsett a lakások átlagos bérleti díja a nyárra 134 ezer forintig, a négyzetméterre vetített ár pedig 2295 forintig nőtt.

Augusztus 20.: elfogytak a szállások az ünnepi hosszú hétvégére

2021.08.13

A dobogón kimagasló városok mögött Eger, Hévíz, Balatonfüred, Gyula, Zalakaros, Szeged és Pécs sorakoznak a népszerűségi listán.

Nagykanizsán temetik el a pécsi kötődésű Rétfalvi Sándor szobrászművészt

2021.08.01

Párhuzamosan élt Nagykanizsán és Pécsett, a dél-zalai város 1998-ban, a baranyai megyeszékhely pedig 2019-ben fogadta díszpolgárává.

Baranya megyében is megszűnik a tűzgyújtási tilalom

2021.07.20

A Nébih közölte: változatlanul érvényben marad a fokozottan tűzveszélyes időszak minősítés Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Hőség - Országszerte első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat

2021.06.21

Tizenkét megyére és a fővárosra másodfokú, hét megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a tartós hőség veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre.

A sport és a koronavírus összefüggései szerepelnek a pécsi Országos Sporttudományi Kongresszus fókuszában

2021.06.04

A kongresszus gyakorlatilag a sporttudomány minden ágát érinti, az eseményen elhangzó előadások pedig nemcsak az élsportot, de a hétköznapi mozgási kultúra fejlődését is szolgálják.

Csaknem negyedmilliárdos közterület-fejlesztés zajlik Villányban

2021.05.25

Megújul a borvidéki város művelődési háza, illetve könyvtárának épülete is.

Elkezdődött Con Spirito Egyházzenei Fesztivál

2021.05.18

A fesztivál egyik különlegességeként Pécs a magyar Salzburggá változik csütörtökön, amikor egy koncerten öt orgona szólal meg öt kiváló művész közreműködésével.

A halálozások csökkentése érdekében végzett kutatásokat három vidéki egyetem

2021.04.20

A kutatások a heveny hasnyálmirigy gyulladás, az agyi érkatasztrófa és a szívelégtelenség, mint kiemelt halálozási mutatóval járó betegség túlélési esélyét célozták.

Indul a jelentkezés a Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség és Középiskolás Programjába

2021.04.16

Több nagyvárosban, köztük Budapesten, Békéscsabán, Debrecenben, Győrben, Kecskeméten, Miskolcon, Pécsen, Szegeden, Székesfehérváron, Szekszárdon, valamint Szolnokon indulnak a program képzései.

A MÁV az idei első menetrendmódosítással számos újítást vezet be

2021.04.10

Áprilistól naponta egy vonatpár, illetve egy pénteki vonat hosszabb útvonalon, Győr és Pécs között közlekedik, ezáltal a dél-dunántúli régióból a Balaton is könnyen elérhetővé válik.

Szennyvizek és szennyvíziszapok hasznosítására dolgozott ki új megoldásokat több egyetem

2021.04.04

Az SZTE kutatói a Miskolci Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Soproni Egyetem szakembereivel együttműködve hoztak létre tematikus kutatói hálózatot.

Hiánypótló szakmai oldal indult útjára Útépítés Akadémia néven

2021.02.23

Útépítés Akadémia néven​ hozott létre weboldalt a HE-DO. Az építőipari szakmában hiánypótló honlap cikkei elsősorban az útépítés iránt érdeklődőkhöz és a pályaválasztás előtt állókhoz szólnak, de laikusoknak is praktikus tanácsokat adnak a betonozással vagy az aszfaltozással kapcsolatban. A szakmai tartalmat a sok évtizedes tapasztalattal rendelkező Ürmössy Ákos, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Nógrád Megyei Igazgatóságának 2020-ban nyugdíjba vonult vezetője jegyzi.

Pécsen és Kecskeméten is 74 százalékos a helyi internetes portálok lefedettsége

2021.02.06

A tanács elfogadott egy tanulmányt a vidéki városok médiaellátottságáról, ugyanis a helyi médiumok csak elvétve kerülnek a kutatások fókuszába. A kutatás két eltérő adottságú megyeszékhelyre, Pécsre és Kecskemétre összpontosít.

Országszerte többfelé megérkezett a hó

2021.01.14

Országszerte többfelé havazott, illetve még mindig havazik, de csütörtök reggelig jellemzően csak maximum pár centiméteres hóréteg  alakult ki.

A pécsi Konkoly Zsófiáé az első magyar érem a paralimpián

2021.08.25

Konkoly Zsófia a magyar küldöttség első érmét nyerte 400 méteres gyorsúszásban Tokióban.

Elhunyt Gyukity István, az MTVA hírigazgató-helyettese

2021.08.07

Újságírással egyetemista korában, a Pécsi Campus egyetemi újságnál kezdett foglalkozni 1995-től. Több éven át volt a közéleti, majd a sport rovat vezetője, eközben pedig a Bajai Rádió munkájában is részt vett.

Ritka betegségeket vizsgáló kutatási program zárult le a vidéki orvosegyetemeken

2021.07.30

A szegedi, debreceni és pécsi szakemberek megoldásokat dolgoztak ki a többi közt örökletes kardiológiai, véralvadási vagy gyulladásos elváltozások genetikai diagnosztikájára, amely a korai felismerés mellett bizonyos esetekben személyre szabott terápiát tesz lehetővé.

Zivatarra, intenzív esőzésre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

2021.07.16

Várhatóan szombatra virradóra is lesznek zivatarok. A Dunántúl nyugati tájain nagyobb mennyiségű tartós csapadékra is esély van.

A Balatonban kimutatható hormonmaradványoknak a vízi ökoszisztémára gyakorolt hatását vizsgálták

2021.06.11

A vizsgálat eredményeiről szóló tanulmányokat a Pannon Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem munkatársaival közösen az Environmental Science and Pollution Research és a Science of the Total Environment című szaklapokban publikálták.

Több mint félmilliárd forint értékben újulnak meg templomok Baranyában

2021.05.31

A 35 templom közül 17 katolikus, 14 református, 2 evangélikus, egy baptista és egy szerb ortodox.

Ezek a városok vonzzák a legtöbb vendéget

2021.05.23

Mivel a pünkösdi hosszú hétvége az első kiemelt időszak az enyhítések bejelentése óta, ki is használják ezt a védettségi igazolvánnyal rendelkezők.

Pécsi kutatás: a magyarok nagy része többet utazna belföldön a jövőben

2021.05.12

A megkérdezettek körében - ebben a sorrendben - Debrecen, Szeged és Pécs a legismertebb magyar vidéki város, míg Eger, Debrecen, Veszprém és Pécs a leglátogatottabbak.

Gyenge első negyedév után fellendülésben bízik a hazai söripar

2021.04.17

A Magyar Sörgyártók Szövetsége munkáját adatszolgáltatással segíti a Pécsi Sörfőzde Zrt. is.

Koronavírus - A védőoltás-regisztrációról készítettek animációt civilek

2021.04.12

Közérthető módon magyarázza el a vakcinaregisztrációt és az ahhoz szükséges e-mail cím létrehozását civil szervezetek által készített és a közösségi médiában pénteken közzétett animáció - közölte a Roma Sajtóközpont az MTI-vel.

A covid alatti fogyasztói szokásokat kutatta a PTE

2021.04.05

2020 márciusában komplex kutatássorozatba kezdtek, melynek során a COVID19 járvány okozta fogyasztói és vásárlói magatartásváltozásokat vizsgálták.

Ősztől elindulhat a sepsiszentgyörgyi edző- és képzőművészképzés

2021.04.01

A képzőművészképzés a tervek szerint a Pécsi Tudományegyetem kihelyezett tagozataként indulhat el.

Segít a hajléktalanokon a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

2021.02.13

Pécsen, a belvárosban működő Szolgáló Szeretet Háza Hajléktalanok Nappali Melegedője reggel 8 és délután 4 között van nyitva.

Vasárnap kezdődik a Házasság hete programsorozat

2021.02.05

A központi programok mellett sok magyarországi és határon túli településen - többi között Pécsett, Miskolcon, Nyíregyházán, Szegeden és Temesváron - várják online programokkal, egyházi rendezvényekkel az önkéntes szervezők az érdeklődőket.

A nagy home office útmutató — vizuálisan szemléltetve

2021.01.14

Sajnos beigazolódott az, amitől a legtöbb kutató tartott: a koronavírus járvány második hulláma soha nem látott méreteket öltött, és újra otthonaikba zárta az embereket.